Płock, Tumskie Wzgórze 4
Dziękuje za turniej organizatorom - choć niedociągniecia były to Panowie uwijali się w ukropie i robili to mogli aby impreza fajnie wypadła.
Dzięki także naszym przeciwnikom za przyjemne bitwy - generalnie grało sie na luzie i było bardzo miło.
Fajnie także zobaczyć bardzo dobrych znajomych Inkwizytora czyli XIII Kohortę z Bydgoszczy - szkoda że tylko jeden dzionek był ale może nadrobimy zaległości w Lublinie albo na WI.
Mam kilka takich uwag które mi przyszły do głowy, które moga moim zdaniem uczynić turnieje w Płocku bardziej aktakcyjnymi:
-jak juz wyżej wspomniano min. jeden sędzia nie grający który poza tym że bezstronnie i obiektywnie sędziuje to pilnuje czasu i goni spóźnialskich, ocenia malowanie, wpisuje wyniki. Choć na 56 osób które było powinny być nawet 2 osoby (ta druga osoba może mieć armie w razie czego i przy dużej frekwencji także sędziuje)
-stoły były "patelniami" co mi i Holanowi pasowało nawet bardzo przy naszych armiach ale nie powinny być, bo bardzo promuje defensy. Terenów powinno na 72x48 powinno być 6-8 i to większych np:las GW ma 7 na 10 cali, więcej terenów na środu typu domy, obeliski, zaorane pola. Wiem że ładna baza teranowa to kasa albo\i dużo pracy ale w przyszłoci warto pomyśleć.
-duże opóźnienia czasowe - realny czas na bitwe 2x1500 to 3,5h i sedzia niegrający poninien tego pilnować i przypominać np: 30 min. przezd końcem ile jest czasu
Dzięki także naszym przeciwnikom za przyjemne bitwy - generalnie grało sie na luzie i było bardzo miło.
Fajnie także zobaczyć bardzo dobrych znajomych Inkwizytora czyli XIII Kohortę z Bydgoszczy - szkoda że tylko jeden dzionek był ale może nadrobimy zaległości w Lublinie albo na WI.
Mam kilka takich uwag które mi przyszły do głowy, które moga moim zdaniem uczynić turnieje w Płocku bardziej aktakcyjnymi:
-jak juz wyżej wspomniano min. jeden sędzia nie grający który poza tym że bezstronnie i obiektywnie sędziuje to pilnuje czasu i goni spóźnialskich, ocenia malowanie, wpisuje wyniki. Choć na 56 osób które było powinny być nawet 2 osoby (ta druga osoba może mieć armie w razie czego i przy dużej frekwencji także sędziuje)
-stoły były "patelniami" co mi i Holanowi pasowało nawet bardzo przy naszych armiach ale nie powinny być, bo bardzo promuje defensy. Terenów powinno na 72x48 powinno być 6-8 i to większych np:las GW ma 7 na 10 cali, więcej terenów na środu typu domy, obeliski, zaorane pola. Wiem że ładna baza teranowa to kasa albo\i dużo pracy ale w przyszłoci warto pomyśleć.
-duże opóźnienia czasowe - realny czas na bitwe 2x1500 to 3,5h i sedzia niegrający poninien tego pilnować i przypominać np: 30 min. przezd końcem ile jest czasu
wszystkie uwagi mile widziane i napewno beda brane pod uwage przy kolejnych turniejach ktore mamy zamiar ku uciesze wszystkiech organizowac. odnosnie bazy tereneowej, nasz klub funkcjonuje od kwietnia zeszlego roku i zrzesza 3 czlonkow (na dokladke nie dysponujacych az tak duza ilosci czasu) wiec baza terenowa poki co jest taka jaka jest ale napewno sie poprawi. poki co planujemy zakup wiekszej ilosci wykladziny i doprowadzenie wszystkich stolow do poziomow wzglednej przyzwoitosci. wszytsko przed nami
Kilka uwag z mojej strony:
- stoły rzeczywiście były puste jak Dalmar zauważył. to pierwsze mi się rzuciło w oczy jako nowogrającemu lizakami
- strasznie mało miejsca. średnio wygodnie się siedziało, gdyż w niektóre miejsca ciężko było krzesło wcisnąć. przy moich gabarytach i chorym kręgosłupie było to dość dokuczliwe. koledzy z torunia wspominali, ze poprzednia lokalizacja turnieju byla lepsza
W sumie to tyle z wazniejszych rzeczy (pomijam fakt ze wpadlem we frenzy czekajac na pizze
). Tak czy siak należą się gratulacje dla organizatorow.
- stoły rzeczywiście były puste jak Dalmar zauważył. to pierwsze mi się rzuciło w oczy jako nowogrającemu lizakami
- strasznie mało miejsca. średnio wygodnie się siedziało, gdyż w niektóre miejsca ciężko było krzesło wcisnąć. przy moich gabarytach i chorym kręgosłupie było to dość dokuczliwe. koledzy z torunia wspominali, ze poprzednia lokalizacja turnieju byla lepsza
W sumie to tyle z wazniejszych rzeczy (pomijam fakt ze wpadlem we frenzy czekajac na pizze

pizza przyjechala pozno choc i tak tylko w 30 min od zamowienia dlatego ze zapisy byly zbierane wczasie gry co powodowalo ze dosc wolno sie decydowaliscie co zamowic 
poprzednia miejscowka byla ekstra ale sie niestety skonczyla. nastepnym razem moze uda sie otworzyc dodatkowe sale co za tym idzie zmniejszyc zageszczenie stolow co da wiecej miejsca dla graczy

poprzednia miejscowka byla ekstra ale sie niestety skonczyla. nastepnym razem moze uda sie otworzyc dodatkowe sale co za tym idzie zmniejszyc zageszczenie stolow co da wiecej miejsca dla graczy
nie martw się....następnym razem zrobimy prawdziwe zakupy przed turniejemksuM pisze:Dla mnie wszystko super było, choć faktycznie pizza przyszła już po tym jak umarłem z głodu i pragnienia i ciężko było usiąść przy stołach.
Ale to nieznaczne sprawy tak naprawdę.
Poza tym pasowały mi patelnie:)

a mi patelnia nie pasowała....zwłaszcza jak się gra przeciwko sojuszowi 3 elektrycy+3 magów+3 ratlingi+3 cannony+3 jezzaile+ tank+latarka

jedynym pozytywem na tym stole był obelisk zadziwiająco przypominający stożek o średnicy podstawy 20 cm

ale turniej bardzo sympatyczny i chociaż pierwsza miejscówka była fajniejsza to jednak w porównaniu do narbutta było mnóstwo miejsca

Tomekjar to był kolega w czerwonym dresie i grał z ZathoremNijlor pisze: ...
w pierwszej bitwie: tomekjar i rydl (Krasie + skavy),
...

Turniej ogólnie fajny, trochę irytowały opóźnienia (nie do uniknięcia, to 6000 punktów na stole, za dużo jak na taki limit czasowy). Duży minus za rozstawienie terenów: patelnie na prawie każdym stole... Plus za graczy, bardzo fajne bitwy, i gdyby nie nasz przerażający pech, to byłoby dużo lepiej niż remisowo-porażkowa passa (niezdanie 4 animozji na 4 możliwe, rzucanie 3 jedynek na dispelowaniu Bounda na Power Levelu 4, niezdanie wszystkich 3 głupot na Ld9 w jednej turze to tylko niektóre kwiatki

A to już moja robotaarandir pisze:...
jedynym pozytywem na tym stole był obelisk zadziwiająco przypominający stożek o średnicy podstawy 20 cm
...

dzieki panowie, za wszystkie opinie 
zaczne od ochrzanienia szanownego pana prezesa... koral... klub ma 6 członkow...co z Ciebie za prezes jak nawet tego nie wiesz
...jak zawsze wszystko na mojej glowie..
co do blatow... sorki za 3 stoly improwizowane... ale za duzo kasy założylem na klub (prawie 500pln..) i nie chcialem wydawc kolejnych 150
teraz troszke odbilismy i spokojnie bede mogl je dokupic... zobacze jak bede stal z kasa za miesiac, bo chce ejszcze dokupic wykladzine na pozostale blaty... no i pewnie jakies makiety
co do sprawy single/parówka... koral juz od dawna chcial zorganizowac parówke no i teraz sie udalo...nawet lepiej niz sie spodziewalismy... a po ostatnich turniejach myslalem ze przyjedzie was moze z 40 osob... a jednak nikt nie zawiodl... za co bardzo wam dziekuje
...miejscowka... z ostrym o tym juz gadalem na turnieju... zmienilismy ja dlatego ze tam z powodow politycznych nam juz sali nie dadza... a poza tym PWSZ zafundowal nam czesc blatow i makiety... wiec zmiana dla klubu byla oplacalna... a zawsze mozemy dogadac sie zeby anm na kolejne turnieje dali sale gimnastyczna przy ulicy galczynskiego... (ale to na drugim koncu miasta...)
no to tyle narazie... wroce do domu to puszcze wyniki
pozdro
i jeszcze raz wielkei dzieki za opinie oraz przybycie
ps. dla Kutna i Włocławka mamy pewna propozycje (wyszla w rozmowie telefonicznej z Podorem po turnieju
..ale o tym za jakis czas ;D )

zaczne od ochrzanienia szanownego pana prezesa... koral... klub ma 6 członkow...co z Ciebie za prezes jak nawet tego nie wiesz

co do blatow... sorki za 3 stoly improwizowane... ale za duzo kasy założylem na klub (prawie 500pln..) i nie chcialem wydawc kolejnych 150

teraz troszke odbilismy i spokojnie bede mogl je dokupic... zobacze jak bede stal z kasa za miesiac, bo chce ejszcze dokupic wykladzine na pozostale blaty... no i pewnie jakies makiety

co do sprawy single/parówka... koral juz od dawna chcial zorganizowac parówke no i teraz sie udalo...nawet lepiej niz sie spodziewalismy... a po ostatnich turniejach myslalem ze przyjedzie was moze z 40 osob... a jednak nikt nie zawiodl... za co bardzo wam dziekuje

...miejscowka... z ostrym o tym juz gadalem na turnieju... zmienilismy ja dlatego ze tam z powodow politycznych nam juz sali nie dadza... a poza tym PWSZ zafundowal nam czesc blatow i makiety... wiec zmiana dla klubu byla oplacalna... a zawsze mozemy dogadac sie zeby anm na kolejne turnieje dali sale gimnastyczna przy ulicy galczynskiego... (ale to na drugim koncu miasta...)
no to tyle narazie... wroce do domu to puszcze wyniki

pozdro
i jeszcze raz wielkei dzieki za opinie oraz przybycie
ps. dla Kutna i Włocławka mamy pewna propozycje (wyszla w rozmowie telefonicznej z Podorem po turnieju

- Corvus Albus
- Kretozord
:> hehe intryga xD to napewno jakiś misterny plan jak nas obciążyc kosztami by zrobić kolejną edycję turnieju xDGobo pisze:dzieki panowie, za wszystkie opinie
ps. dla Kutna i Włocławka mamy pewna propozycje (wyszla w rozmowie telefonicznej z Podorem po turnieju..ale o tym za jakis czas ;D )
No to czekamy

a teraz mi sie przypomnialo... w drodze powrotnej dzwonil do mnie koral/gobo/baniak (przerywal zasieg) z zapytaniem ile punktow za malowanie... bylo 8 i nie wiem skad zamieszanie bo gobo zapisywal u nas na karcie to 

Dzwoniono z mojej komy a robil to jakis mily pan (sedzia?) z tatuazami na rekach - sorry ale nie poznalem z imienia.

Ekhm, ekhm, można wyniki? Najlepiej w formie arkusza do ściągnięcia, byłoby idealnie