Płock, Tumskie Wzgórze 4

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Dziękuje za turniej organizatorom - choć niedociągniecia były to Panowie uwijali się w ukropie i robili to mogli aby impreza fajnie wypadła.
Dzięki także naszym przeciwnikom za przyjemne bitwy - generalnie grało sie na luzie i było bardzo miło.

Fajnie także zobaczyć bardzo dobrych znajomych Inkwizytora czyli XIII Kohortę z Bydgoszczy - szkoda że tylko jeden dzionek był ale może nadrobimy zaległości w Lublinie albo na WI.

Mam kilka takich uwag które mi przyszły do głowy, które moga moim zdaniem uczynić turnieje w Płocku bardziej aktakcyjnymi:
-jak juz wyżej wspomniano min. jeden sędzia nie grający który poza tym że bezstronnie i obiektywnie sędziuje to pilnuje czasu i goni spóźnialskich, ocenia malowanie, wpisuje wyniki. Choć na 56 osób które było powinny być nawet 2 osoby (ta druga osoba może mieć armie w razie czego i przy dużej frekwencji także sędziuje)
-stoły były "patelniami" co mi i Holanowi pasowało nawet bardzo przy naszych armiach ale nie powinny być, bo bardzo promuje defensy. Terenów powinno na 72x48 powinno być 6-8 i to większych np:las GW ma 7 na 10 cali, więcej terenów na środu typu domy, obeliski, zaorane pola. Wiem że ładna baza teranowa to kasa albo\i dużo pracy ale w przyszłoci warto pomyśleć.
-duże opóźnienia czasowe - realny czas na bitwe 2x1500 to 3,5h i sedzia niegrający poninien tego pilnować i przypominać np: 30 min. przezd końcem ile jest czasu

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

wszystkie uwagi mile widziane i napewno beda brane pod uwage przy kolejnych turniejach ktore mamy zamiar ku uciesze wszystkiech organizowac. odnosnie bazy tereneowej, nasz klub funkcjonuje od kwietnia zeszlego roku i zrzesza 3 czlonkow (na dokladke nie dysponujacych az tak duza ilosci czasu) wiec baza terenowa poki co jest taka jaka jest ale napewno sie poprawi. poki co planujemy zakup wiekszej ilosci wykladziny i doprowadzenie wszystkich stolow do poziomow wzglednej przyzwoitosci. wszytsko przed nami

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

atmosfera na turnieju jak i sam turniej podobały mi się bardzo.
już nigdy więcej nie przyjadę na żaden turniej bez figurek :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Kilka uwag z mojej strony:
- stoły rzeczywiście były puste jak Dalmar zauważył. to pierwsze mi się rzuciło w oczy jako nowogrającemu lizakami
- strasznie mało miejsca. średnio wygodnie się siedziało, gdyż w niektóre miejsca ciężko było krzesło wcisnąć. przy moich gabarytach i chorym kręgosłupie było to dość dokuczliwe. koledzy z torunia wspominali, ze poprzednia lokalizacja turnieju byla lepsza
W sumie to tyle z wazniejszych rzeczy (pomijam fakt ze wpadlem we frenzy czekajac na pizze :P ). Tak czy siak należą się gratulacje dla organizatorow.
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

pizza przyjechala pozno choc i tak tylko w 30 min od zamowienia dlatego ze zapisy byly zbierane wczasie gry co powodowalo ze dosc wolno sie decydowaliscie co zamowic :)

poprzednia miejscowka byla ekstra ale sie niestety skonczyla. nastepnym razem moze uda sie otworzyc dodatkowe sale co za tym idzie zmniejszyc zageszczenie stolow co da wiecej miejsca dla graczy

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Dla mnie wszystko super było, choć faktycznie pizza przyszła już po tym jak umarłem z głodu i pragnienia i ciężko było usiąść przy stołach.

Ale to nieznaczne sprawy tak naprawdę.

Poza tym pasowały mi patelnie:)

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Gobo pisze:2 Panowie Głomski i Jaworski
czyli w wolnym tłumaczeniu Piotr i Blasz

Dość miłe zaskoczenie, nie liczyłem na tak dobry wynik.
Ogólnie fajnie się grało i w miłej atmosferze. Minusów nie będę powtarzał bo już zostały podane wyżej.

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

ksuM pisze:Dla mnie wszystko super było, choć faktycznie pizza przyszła już po tym jak umarłem z głodu i pragnienia i ciężko było usiąść przy stołach.

Ale to nieznaczne sprawy tak naprawdę.

Poza tym pasowały mi patelnie:)
nie martw się....następnym razem zrobimy prawdziwe zakupy przed turniejem :P

a mi patelnia nie pasowała....zwłaszcza jak się gra przeciwko sojuszowi 3 elektrycy+3 magów+3 ratlingi+3 cannony+3 jezzaile+ tank+latarka :P

jedynym pozytywem na tym stole był obelisk zadziwiająco przypominający stożek o średnicy podstawy 20 cm :P

ale turniej bardzo sympatyczny i chociaż pierwsza miejscówka była fajniejsza to jednak w porównaniu do narbutta było mnóstwo miejsca :)

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Nijlor pisze: ...
w pierwszej bitwie: tomekjar i rydl (Krasie + skavy),
...
Tomekjar to był kolega w czerwonym dresie i grał z Zathorem :P Z Rydlem grał w parze towarzysz Ostry.

Turniej ogólnie fajny, trochę irytowały opóźnienia (nie do uniknięcia, to 6000 punktów na stole, za dużo jak na taki limit czasowy). Duży minus za rozstawienie terenów: patelnie na prawie każdym stole... Plus za graczy, bardzo fajne bitwy, i gdyby nie nasz przerażający pech, to byłoby dużo lepiej niż remisowo-porażkowa passa (niezdanie 4 animozji na 4 możliwe, rzucanie 3 jedynek na dispelowaniu Bounda na Power Levelu 4, niezdanie wszystkich 3 głupot na Ld9 w jednej turze to tylko niektóre kwiatki :D Aha, byłbym zapomniał: nie zdałem ani jednego Breaka w ciągu całego turnieju.). Mimo to było fajnie i na następny turniej planujemy podobny sojusz szybkich i wściekłych :P
arandir pisze:...
jedynym pozytywem na tym stole był obelisk zadziwiająco przypominający stożek o średnicy podstawy 20 cm :P
...
A to już moja robota :D W pierwszej bitwie okazało się, że stół numer 10 (będący de facto 3ma ławkami złączonymi bokami) jest o 12 cali za wąski. Po interwencji u Gobo udało mi się załatwić dodatkową ławkę i powstał obszar czystej patelni, dlatego jako jeden z sędziów dostawiłem pudełko po Dark Elf Warriorach jako domek. Po bitwie domek zmienił się w niebieski obelisk, coby goło w tym miejscu nie było :P

Awatar użytkownika
slonkutno
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: slonkutno »

koral pisze:mam jeszcze prosbe do chlopakow z kutna o wrzucenie na forum fotek
mowisz masz:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Zamiescilismy tylko te ciekawsze. Niestety tym razem wszyscy grali i nie bylo wolnej osoby ktora pobiegalaby po salach i pocykala duzo zdjec.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

Obrazek

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Kiedy beda pelne wyniki?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Sorki Tomekjar :) Faktycznie, ale sam się zorientowałem dziś rano :) Pozdro, ps. robicie może jakiś tur. w Łodzi w marcu??

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

9 marca jest turniej na 2250 ale pod Łodzią czyli w Zgierzu
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

dzieki panowie, za wszystkie opinie ;)

zaczne od ochrzanienia szanownego pana prezesa... koral... klub ma 6 członkow...co z Ciebie za prezes jak nawet tego nie wiesz :P ...jak zawsze wszystko na mojej glowie..

co do blatow... sorki za 3 stoly improwizowane... ale za duzo kasy założylem na klub (prawie 500pln..) i nie chcialem wydawc kolejnych 150 ;)

teraz troszke odbilismy i spokojnie bede mogl je dokupic... zobacze jak bede stal z kasa za miesiac, bo chce ejszcze dokupic wykladzine na pozostale blaty... no i pewnie jakies makiety ;)

co do sprawy single/parówka... koral juz od dawna chcial zorganizowac parówke no i teraz sie udalo...nawet lepiej niz sie spodziewalismy... a po ostatnich turniejach myslalem ze przyjedzie was moze z 40 osob... a jednak nikt nie zawiodl... za co bardzo wam dziekuje :)

...miejscowka... z ostrym o tym juz gadalem na turnieju... zmienilismy ja dlatego ze tam z powodow politycznych nam juz sali nie dadza... a poza tym PWSZ zafundowal nam czesc blatow i makiety... wiec zmiana dla klubu byla oplacalna... a zawsze mozemy dogadac sie zeby anm na kolejne turnieje dali sale gimnastyczna przy ulicy galczynskiego... (ale to na drugim koncu miasta...)

no to tyle narazie... wroce do domu to puszcze wyniki ;)

pozdro

i jeszcze raz wielkei dzieki za opinie oraz przybycie

ps. dla Kutna i Włocławka mamy pewna propozycje (wyszla w rozmowie telefonicznej z Podorem po turnieju ;) ..ale o tym za jakis czas ;D )

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Gobo pisze:dzieki panowie, za wszystkie opinie ;)
ps. dla Kutna i Włocławka mamy pewna propozycje (wyszla w rozmowie telefonicznej z Podorem po turnieju ;) ..ale o tym za jakis czas ;D )
:> hehe intryga xD to napewno jakiś misterny plan jak nas obciążyc kosztami by zrobić kolejną edycję turnieju xD

No to czekamy :P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hmmm czemu nie, turniej we Wladislavii?? Na pewno się pojawię (przy okazji odwiedzę dziadków :)

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

a teraz mi sie przypomnialo... w drodze powrotnej dzwonil do mnie koral/gobo/baniak (przerywal zasieg) z zapytaniem ile punktow za malowanie... bylo 8 i nie wiem skad zamieszanie bo gobo zapisywal u nas na karcie to :)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Bania dzwonil ;) wlasnie w tym problem ze tego an karcie nei bylo...rozplynelo sie... i przypadkiem wam wpisalem 14... dziwna sprawa... i dlatego bania dzwonil ;)

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Dzwoniono z mojej komy a robil to jakis mily pan (sedzia?) z tatuazami na rekach - sorry ale nie poznalem z imienia.
Obrazek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Ekhm, ekhm, można wyniki? Najlepiej w formie arkusza do ściągnięcia, byłoby idealnie :D

ODPOWIEDZ