PMotM 9 - Warghulf

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

PMotM 9 - Warghulf

Post autor: Barbarossa »

Miała być nienawiść, żądza mordu i przerażenie...

Fluff mojej figurki z nowiutkiego army booka jest taki:

"These are the Warghulfs - blood-mad killers that exist only to feed. Like enraged, starved wolves, they run rampant, devouring whole villages and yet never sating their thirst. They slaughter without mercy, luxuriating in bloody carnage."

Wybrałem model z Konfrontacji, bo moim zdaniem bardziej pasuje do wilkołaka. Oto i on:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

fajny :D serio fajny :D
powiedz jak zrobiłeś krew :wink:

tylko skrzydeł mu brak :D

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Warghulf nie lata, rusza się z prędkością przeciętnego bretońskiego rycerza, więc wszystko się zgadza.

A przepis na krew wrzuciłem w temacie porady dla noobsa czy jakoś tak, ze wczoraj.

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

A mi nie podchodzi ten wilk jako wampir. W zasadach z tego co wiem ma wampirka wpisanego.
A co do malowania to tez srednie. Krewe wyszla wielce ok, ale reszta odwrotnei proporcjonalna do krwi.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Trochę słabe zdjęcia, ale wyciągnąłbym skórę bardziej - tu są chyba ze 3 przejścia. Ogólnie model ładny, nie porywa, ale porządny tabletop ;)
BTW z przytoczonego opisu nie wynika, że Warghulfy to wilki, tylko że zachowują się jak wygłodzone wilki.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Fajne kolorki :D
rzadza mordu az mu uszami wychodzi xD

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Nie wiem, wolę wikołaka niż niedorobionego fell bata - ale jak najbardziej jest to kwestia gustu. Mi po prostu toto GW nie leży za bardzo, ale spotkałem się z opiniami, że to bardzo fajny model.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

chyba najładniejsza figurka z twojej kolekcji jaką widziałem

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Sorry mate ale nie widzi mi sie. W szczegolnosci ze nie lubie adaptowania figurek z Konnfrontacji do Battla. No i to ze jest slabo mazniety.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

-ja podejrzewam, ze na Pmotm jest wystawiony przy okazji ;p

-dobry tabletop, cóż więcej potrzeba na turnieje?

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Obrazek

Wilk na wampira ? Bez sensu, chyba, że masz armie VC oparta na wilkach i im pochodnych. Figurka jest super, ale nie w tym miejscu. Mogło by przejść gdyby malowanie było na bardzo dobrym poziomie, ale niestety nie jest.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Koncepcja wilkołakowatego vargulfa w armii gdzie samych wilków jest sporo jest bardzo trafna. Niestety sam dobór uzbrojenia modelu trochę do mnie nie trafia, głównie chodzi mi tu o zbroję i broń, golasek ze szponami był by lepszy. Sam użył bym chyba tego modelu Na duży plus jest dynamika modelu tu widać te Mv8 nie to co na oryginale który przypomina pełzającego bezradnie nietoperza.
Krew jest dobra, reszta elementów daje rade jak do gry. Tylko ta nieszczęsna skóra czy futro, mi to przypomina szarość plastiku i szkoda że nie udało się ożywić tego koloru.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

MuK pisze:Wilk na wampira ? Bez sensu
Ale to jest chyba wilkołak :P

Bardzo fajny model i malowanie też ok. Mi się podoba

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

kurka_z_podworka pisze: Sam użył bym chyba tego modelu
Też mi się podoba i też o nim myślałem... Ale jest 2x mniejszy i na podstawce 50x50 wyglądalby nieco cipiasto :(

Warghulf to duży zmutowany wampir trawiony rządzą krwi. Mi akurat bardziej pasował wilkołak niż nietoperz, ale to kwestia gustu i nie zamierzam się o to spierać. Tyle :)

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Post autor: Reiko »

Co się czepiacie, wampir ugryzł wilka i wyszedł z tego wilk-wampir :lol2:

A tak serio, to bardzo mi się podoba, szczególnie krew na broni (która moim zdaniem nie pasuje do wampira :P)

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Może to kwestia oświetlenia i zdjęcia, ale wydaje mi się że ten model odbiega poziomem malowania od Twojej armii Zbyszku. NIestety nie w tą stronę co trzeba. :wink:

Ale model za to bardzo fajny.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
sojowy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: sojowy »

Bardzo ładny model, ale jak pisał Lunn i kurka z podwórka, skóra jest niewycieniowana należycie. Krew ładna, wygląda na trochę zaschniętą.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Jakby się dało rozjaśnić jakoś te foty, to efekt powinien być zgoła lepszy :)

ODPOWIEDZ