Nagrody za lige
Nagrody za lige
Mam propozycje zeby od nasternego sezonu na kazdym masterze wpisowe wynosilo tyle ile ustali organizator + 1 zl. Ta zlotowka bylaby przeznaczona na dyplomy i puchary dla najlepszej 3 i najlepszych generalow poszczegolnymi armiami.
Jezeli podoba wam sie pomysl to moge sie tym zajac od nastepnego sezonu. dyplomy bylby rozdawane na 1 masterze kolejnego sezonu.
Co myslicie?
Jezeli podoba wam sie pomysl to moge sie tym zajac od nastepnego sezonu. dyplomy bylby rozdawane na 1 masterze kolejnego sezonu.
Co myslicie?
rzućcie od razu to na forum LL 
ta "zlotówka" to calkiem dobry pomysł. zalet ma to wiele.
10 masterów po 60 osob to 600 zł
a nagrody mozna rozdawac tez na DMP - tam jest wieksze prawdopodobienstwo spotkania calej czołowki naraz.

ta "zlotówka" to calkiem dobry pomysł. zalet ma to wiele.
10 masterów po 60 osob to 600 zł

a nagrody mozna rozdawac tez na DMP - tam jest wieksze prawdopodobienstwo spotkania calej czołowki naraz.

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Jestem na nie.
Jeszcze wieksza presja na wygranie ligi.
Dyplomy+wieczna chwałą wystarczą.
A jak chcecie nagrody - szukać sponsora
JEstem pewien że cytadel by na to poszłą 
A jak chcecie nagrody - szukać sponsora

jestem za - może założyć głosowanie na LL w tej sprawie ?? tudzież przez aklamację ?? Akurat tyle to wystarczy na dyplomiki i pucharki i na to to powinno iść. Nagrody niech sponsor daje - może uderzyć do jakiejś firmy/sklepu która by chciała być sponsorem ligi ??
Oferta dla firmy:
- logo/banner na każdym turnieju master
- ulotki rozdawane na każdym masterze
- logo sponsora na stronie ligi np.
- banner sposora na stronie turnieju/temacie na forum jeśli takowej nie ma
Oczywiście nie byłby to sponsor wyłączny i każdy org mógłby w swoim zakresie pozyskać innych.
Sponsor dawałby:
- nagrody dla zwycięzców ligi/poszczególnymi armiami
- nagrodę dla zwycięzcy każdego mastera
Poza tym jeśli byłoby zainteresowanie, to może oprócz DMP zrobić IMP, albo Puchar Ligi - turniej indywidualny i tutaj mam dwie koncepcje - albo np. dla jakiegoś TOPu ligi, albo taki ogólnodostępny.
Oferta dla firmy:
- logo/banner na każdym turnieju master
- ulotki rozdawane na każdym masterze
- logo sponsora na stronie ligi np.
- banner sposora na stronie turnieju/temacie na forum jeśli takowej nie ma
Oczywiście nie byłby to sponsor wyłączny i każdy org mógłby w swoim zakresie pozyskać innych.
Sponsor dawałby:
- nagrody dla zwycięzców ligi/poszczególnymi armiami
- nagrodę dla zwycięzcy każdego mastera
Poza tym jeśli byłoby zainteresowanie, to może oprócz DMP zrobić IMP, albo Puchar Ligi - turniej indywidualny i tutaj mam dwie koncepcje - albo np. dla jakiegoś TOPu ligi, albo taki ogólnodostępny.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Nie chodziło mi o nagrody w sensie dosłownym ale o dyplom+puchar i tylko tyleszafa@poznan pisze:Jestem na nie.
A jak chcecie nagrody - szukać sponsoraJEstem pewien że cytadel by na to poszłą
A przynajmniej fajna pamiatka
Ale nawet tego nie maszafa@poznan pisze: Dyplomy(...) wystarczą.

ej no, pomysła bardzo fajny i inicjatywa godna podziwu 

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!

- True Legionista
- "Nie jestem powergamerem"
Zajebisty pomysł 

imp masz na kazdym masterze prawie... zauwaz, ze czolowka czesto przyjezdza... jak dla mnie robienie kolejnego takiego samego turnieju to porazka... ale jak kto to widzi...Poza tym jeśli byłoby zainteresowanie, to może oprócz DMP zrobić IMP, albo Puchar Ligi - turniej indywidualny i tutaj mam dwie koncepcje - albo np. dla jakiegoś TOPu ligi, albo taki ogólnodostępny.
Dydu pisze:Mam propozycje zeby od nasternego sezonu na kazdym masterze wpisowe wynosilo tyle ile ustali organizator + 1 zl. ...
Co myslicie?
a dlaczego of razu podwiększać te kwote, wpisowe za turnieje i tak już jest cholendarnie wysokie, nie wierze, że wynajęcie sali + przewiezienie blatów/terenów kosztuje taki straszny szmal żeby od każdego zdzierać po 3 dychy (tu mowa o tańszych masterach...) , Jestem przekonany, że ktoś te kase musi przytulać w pewnym momencie
robiłes kiedys mastera? znasz ceny wynajecia sali/szkoły? a nagrody? majatku na masterach sie nie zbija...qlpin pisze:Dydu pisze:Mam propozycje zeby od nasternego sezonu na kazdym masterze wpisowe wynosilo tyle ile ustali organizator + 1 zl. ...
Co myslicie?
a dlaczego of razu podwiększać te kwote, wpisowe za turnieje i tak już jest cholendarnie wysokie, nie wierze, że wynajęcie sali + przewiezienie blatów/terenów kosztuje taki straszny szmal żeby od każdego zdzierać po 3 dychy (tu mowa o tańszych masterach...) , Jestem przekonany, że ktoś te kase musi przytulać w pewnym momencie
poza tym, jesli byłby wymog wplacenia tej zlotówki od gracza na nagrody za lige to zapewne wiekszosc organizatorów ustali swoj koszt imprezy np taki - 29 zł (+1 zł na lige) - nie wiem komu sie bedzie chciało wydawac reszte gdy ceny wejsciowek beda wygladały 31, 36, 41 zł :/
te 60-70 zł na lige pewnie spokojnie mozna wliczyc w koszty mastera

pozdrawiam

Może w Rzeszowie czy gdzieś w Bieszczadach to by coś zostało , ale tam masterów nie maa dlaczego of razu podwiększać te kwote, wpisowe za turnieje i tak już jest cholendarnie wysokie, nie wierze, że wynajęcie sali + przewiezienie blatów/terenów kosztuje taki straszny szmal żeby od każdego zdzierać po 3 dychy (tu mowa o tańszych masterach...) , Jestem przekonany, że ktoś te kase musi przytulać w pewnym momencie

Pomysł ze 1 zl od wejśćiówki na symboliczne dyplomy siadł Dydkowi

Beka na maxa
nie nie robiłem mastera ale turnieje i owszemAsassello pisze:...robiłes kiedys mastera? znasz ceny wynajecia sali/szkoły? a nagrody? majatku na masterach sie nie zbija...
ceny wynajęcia sali/szkoły to kwestia ugadania z dyrektorem
nagrody- no chyba ktoś te mastery sponsoruje skoro na każdym jestem zasypywany ulotkami z różnych sklepów
poza tym nie widzie przeszkód, aby wypłacić kase z wejsciówek na nagrody
ja nie mówie że ktoś zbija majątek na masterach po prostu uważam, że ceny takiej imprezy są za wysokie...
no chętnie usłysze ile to wynajęcie sali kosztuje...Oskar pisze: ... Jakby Ci sie ktoś z Warszawy przyznał ile wynajęcie sali na łikend kosztuje to byś i tak nie uwierzył
jak sie słabo gospodaruje to pewnie tak jest...Oskar pisze:
... w Krakowie też nie jest tanio. Organizacja turnieju tym bradziej mastera to przywilej , na którym nie zarabia sie bynajmniej pieniędzy , wręcz przeciwnie płacisz własnym czasem i pieniędzmi .
po prostu można by coś zrobić, aby wejsciówki na mastery były tańsze...
a tak absolutnie btw: to liczba graczy na masterach jest różna (zależy od ośrodka)
miejscówki też się różnią, nie tylko położeniem, ale też klasą i wyposażeniem wnętrz ...
Dlatego dziwie się kiedy musze zapłacić zarówno 30 zł za master'a w rozwalającej się budzie (wide Wrocław), i tyle samo w komfortowych warunkach (Gorzów WLKP. Poznań, Arena-obok stadionu na nowej hucie)
a niektórzy mogą nie być zainteresowani sponsorowaniem topowej części ligi bo sami jeżdżą na góra 2-3 mastery w roku...
Witamy w Polsce!a niektórzy mogą nie być zainteresowani sponsorowaniem topowej części ligi bo sami jeżdżą na góra 2-3 mastery w roku...
2 zł, które zapłaci gracz na swoich dwóch masterach to zdecydowanie za dużo na jego kieszeń. Przecież za te pieniądze mógłby sobie kupić dwa batoniki. A wiadomo, że bez tych dwóch batoników jego życie stanie się nic nie warte.
jak sie słabo gospodaruje to pewnie tak jest...

ceny wynajęcia sali/szkoły to kwestia ugadania z dyrektorem
To chyba tam, gdzie finanse idą na lewo. Bo w normalnych warunkach szkoły mają ustalone ceny wynajmu pomieszczeń. Zakładając oczywiście, że mówimy o publicznych, które rozliczają się przed urzędem miasta. Czasem można trochę nagiąć umowę i ustalić, że z sali do gry w nocy się nie korzysta, więc płaci się tylko za dzień, albo sprząta po czasie, na jaki sala została wynajęta.
To nie jeździj, jak Cię nie stać. Proste.po prostu uważam, że ceny takiej imprezy są za wysokie...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jak Jankiel napisal.
Dodatkowo, tereny/blaty nie sa wieczne i nie biora sie znikad. Z mysla o masterze nowe osrodki musza powiekszac baze, stare osrodki ja aktualizowac. Bo potem biadolenie sie zaczyna, ze 'jade z superpomalowana armia a musze grac na kawalkach wycietej wykladziny' - a te pieniadze tez sie z kosmosu nie wezma
Na szczescie granie w domu jest darmowe, wiec jak sie komus nie podoba - nie musi nawet o tym na forum pisac, moze po prostu w milczeniu zbojkotowac cala sprawe.
Dodatkowo, tereny/blaty nie sa wieczne i nie biora sie znikad. Z mysla o masterze nowe osrodki musza powiekszac baze, stare osrodki ja aktualizowac. Bo potem biadolenie sie zaczyna, ze 'jade z superpomalowana armia a musze grac na kawalkach wycietej wykladziny' - a te pieniadze tez sie z kosmosu nie wezma
Na szczescie granie w domu jest darmowe, wiec jak sie komus nie podoba - nie musi nawet o tym na forum pisac, moze po prostu w milczeniu zbojkotowac cala sprawe.