Nagrody za lige

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Nagrody za lige

Post autor: Dydu »

Mam propozycje zeby od nasternego sezonu na kazdym masterze wpisowe wynosilo tyle ile ustali organizator + 1 zl. Ta zlotowka bylaby przeznaczona na dyplomy i puchary dla najlepszej 3 i najlepszych generalow poszczegolnymi armiami.
Jezeli podoba wam sie pomysl to moge sie tym zajac od nastepnego sezonu. dyplomy bylby rozdawane na 1 masterze kolejnego sezonu.

Co myslicie?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ja jestem bardzo za

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

rzućcie od razu to na forum LL :)

ta "zlotówka" to calkiem dobry pomysł. zalet ma to wiele.
10 masterów po 60 osob to 600 zł :)

a nagrody mozna rozdawac tez na DMP - tam jest wieksze prawdopodobienstwo spotkania calej czołowki naraz.
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Jestem na nie.

Jeszcze wieksza presja na wygranie ligi.

Dyplomy+wieczna chwałą wystarczą.

A jak chcecie nagrody - szukać sponsora :D JEstem pewien że cytadel by na to poszłą :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

600 zeta starczy jedynie na dyplomy i puchary. Pomysł dobry - jak się komuś nie podoba, nie musi robić mastera.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

as Jankiel said

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

jestem za - może założyć głosowanie na LL w tej sprawie ?? tudzież przez aklamację ?? Akurat tyle to wystarczy na dyplomiki i pucharki i na to to powinno iść. Nagrody niech sponsor daje - może uderzyć do jakiejś firmy/sklepu która by chciała być sponsorem ligi ??

Oferta dla firmy:
- logo/banner na każdym turnieju master
- ulotki rozdawane na każdym masterze
- logo sponsora na stronie ligi np.
- banner sposora na stronie turnieju/temacie na forum jeśli takowej nie ma

Oczywiście nie byłby to sponsor wyłączny i każdy org mógłby w swoim zakresie pozyskać innych.

Sponsor dawałby:
- nagrody dla zwycięzców ligi/poszczególnymi armiami
- nagrodę dla zwycięzcy każdego mastera

Poza tym jeśli byłoby zainteresowanie, to może oprócz DMP zrobić IMP, albo Puchar Ligi - turniej indywidualny i tutaj mam dwie koncepcje - albo np. dla jakiegoś TOPu ligi, albo taki ogólnodostępny.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

szafa@poznan pisze:Jestem na nie.

Jeszcze wieksza presja na wygranie ligi.

Dyplomy+wieczna chwałą wystarczą.

A jak chcecie nagrody - szukać sponsora :D JEstem pewien że cytadel by na to poszłą :D
Nie chodziło mi o nagrody w sensie dosłownym ale o dyplom+puchar i tylko tyle
A przynajmniej fajna pamiatka

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

szafa@poznan pisze: Dyplomy(...) wystarczą.
Ale nawet tego nie ma ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

ej no, pomysła bardzo fajny i inicjatywa godna podziwu ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

Zajebisty pomysł :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Poza tym jeśli byłoby zainteresowanie, to może oprócz DMP zrobić IMP, albo Puchar Ligi - turniej indywidualny i tutaj mam dwie koncepcje - albo np. dla jakiegoś TOPu ligi, albo taki ogólnodostępny.
imp masz na kazdym masterze prawie... zauwaz, ze czolowka czesto przyjezdza... jak dla mnie robienie kolejnego takiego samego turnieju to porazka... ale jak kto to widzi...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

nie rozumiem kompletnie tego pomysłu z IMP , chyba że bez pkt do ligi miałby byc turniej dla top 20 graczy . ale wszyscy wiemy że nie zbierzesz tych 20 ludzi na jednym turnieju . Chybiony pomysł imo :)

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

Dydu pisze:Mam propozycje zeby od nasternego sezonu na kazdym masterze wpisowe wynosilo tyle ile ustali organizator + 1 zl. ...
Co myslicie?

a dlaczego of razu podwiększać te kwote, wpisowe za turnieje i tak już jest cholendarnie wysokie, nie wierze, że wynajęcie sali + przewiezienie blatów/terenów kosztuje taki straszny szmal żeby od każdego zdzierać po 3 dychy (tu mowa o tańszych masterach...) , Jestem przekonany, że ktoś te kase musi przytulać w pewnym momencie

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

qlpin pisze:
Dydu pisze:Mam propozycje zeby od nasternego sezonu na kazdym masterze wpisowe wynosilo tyle ile ustali organizator + 1 zl. ...
Co myslicie?

a dlaczego of razu podwiększać te kwote, wpisowe za turnieje i tak już jest cholendarnie wysokie, nie wierze, że wynajęcie sali + przewiezienie blatów/terenów kosztuje taki straszny szmal żeby od każdego zdzierać po 3 dychy (tu mowa o tańszych masterach...) , Jestem przekonany, że ktoś te kase musi przytulać w pewnym momencie
robiłes kiedys mastera? znasz ceny wynajecia sali/szkoły? a nagrody? majatku na masterach sie nie zbija...

poza tym, jesli byłby wymog wplacenia tej zlotówki od gracza na nagrody za lige to zapewne wiekszosc organizatorów ustali swoj koszt imprezy np taki - 29 zł (+1 zł na lige) - nie wiem komu sie bedzie chciało wydawac reszte gdy ceny wejsciowek beda wygladały 31, 36, 41 zł :/

te 60-70 zł na lige pewnie spokojnie mozna wliczyc w koszty mastera :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Może w Rzeszowie czy gdzieś w Bieszczadach to by coś zostało , ale tam masterów nie ma :) Jakby Ci sie ktoś z Warszawy przyznał ile wynajęcie sali na łikend kosztuje to byś i tak nie uwierzył , w Krakowie też nie jest tanio. Organizacja turnieju tym bradziej mastera to przywilej , na którym nie zarabia sie bynajmniej pieniędzy , wręcz przeciwnie płacisz własnym czasem i pieniędzmi .
Pomysł ze 1 zl od wejśćiówki na symboliczne dyplomy siadł Dydkowi :)
Beka na maxa

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

IMO czolowka zasluguje chociaz na dymplom i puchar. w koncu to tez sport :D

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

Asassello pisze:...robiłes kiedys mastera? znasz ceny wynajecia sali/szkoły? a nagrody? majatku na masterach sie nie zbija...
nie nie robiłem mastera ale turnieje i owszem

ceny wynajęcia sali/szkoły to kwestia ugadania z dyrektorem

nagrody- no chyba ktoś te mastery sponsoruje skoro na każdym jestem zasypywany ulotkami z różnych sklepów
poza tym nie widzie przeszkód, aby wypłacić kase z wejsciówek na nagrody

ja nie mówie że ktoś zbija majątek na masterach po prostu uważam, że ceny takiej imprezy są za wysokie...
Oskar pisze: ... Jakby Ci sie ktoś z Warszawy przyznał ile wynajęcie sali na łikend kosztuje to byś i tak nie uwierzył
no chętnie usłysze ile to wynajęcie sali kosztuje...
Oskar pisze:
... w Krakowie też nie jest tanio. Organizacja turnieju tym bradziej mastera to przywilej , na którym nie zarabia sie bynajmniej pieniędzy , wręcz przeciwnie płacisz własnym czasem i pieniędzmi .
jak sie słabo gospodaruje to pewnie tak jest...
po prostu można by coś zrobić, aby wejsciówki na mastery były tańsze...

a tak absolutnie btw: to liczba graczy na masterach jest różna (zależy od ośrodka)
miejscówki też się różnią, nie tylko położeniem, ale też klasą i wyposażeniem wnętrz ...
Dlatego dziwie się kiedy musze zapłacić zarówno 30 zł za master'a w rozwalającej się budzie (wide Wrocław), i tyle samo w komfortowych warunkach (Gorzów WLKP. Poznań, Arena-obok stadionu na nowej hucie)

a niektórzy mogą nie być zainteresowani sponsorowaniem topowej części ligi bo sami jeżdżą na góra 2-3 mastery w roku...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

a niektórzy mogą nie być zainteresowani sponsorowaniem topowej części ligi bo sami jeżdżą na góra 2-3 mastery w roku...
Witamy w Polsce!
2 zł, które zapłaci gracz na swoich dwóch masterach to zdecydowanie za dużo na jego kieszeń. Przecież za te pieniądze mógłby sobie kupić dwa batoniki. A wiadomo, że bez tych dwóch batoników jego życie stanie się nic nie warte.
jak sie słabo gospodaruje to pewnie tak jest...
:roll:
ceny wynajęcia sali/szkoły to kwestia ugadania z dyrektorem

To chyba tam, gdzie finanse idą na lewo. Bo w normalnych warunkach szkoły mają ustalone ceny wynajmu pomieszczeń. Zakładając oczywiście, że mówimy o publicznych, które rozliczają się przed urzędem miasta. Czasem można trochę nagiąć umowę i ustalić, że z sali do gry w nocy się nie korzysta, więc płaci się tylko za dzień, albo sprząta po czasie, na jaki sala została wynajęta.
po prostu uważam, że ceny takiej imprezy są za wysokie...
To nie jeździj, jak Cię nie stać. Proste.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Jak Jankiel napisal.
Dodatkowo, tereny/blaty nie sa wieczne i nie biora sie znikad. Z mysla o masterze nowe osrodki musza powiekszac baze, stare osrodki ja aktualizowac. Bo potem biadolenie sie zaczyna, ze 'jade z superpomalowana armia a musze grac na kawalkach wycietej wykladziny' - a te pieniadze tez sie z kosmosu nie wezma

Na szczescie granie w domu jest darmowe, wiec jak sie komus nie podoba - nie musi nawet o tym na forum pisac, moze po prostu w milczeniu zbojkotowac cala sprawe.

ODPOWIEDZ