spojrz np. na takiego Malala- duze dziecko z kalkulatorem
Śmieszne przesądy związane z WFB
a Sławek Wysocki ma swój generator rzutów o imieniu Arthrius 
ostatni jedrus, pierwsza bitwa: sławek kontra malal. rzut o strone/rozpoczecie
M:o widze generator rzutów, no ok, rzucaj
rzuca, wypada 6
M: noo ładnie, rzuc za mnie bo mi sie nie chce ;P
rzuca, wypada 1
a co do moich rzutów
próbowalem podkręcanie, potrzasanie, modlenie a'la Skaven, chuchanie,stukanie i inne. ale nalepiej wychodzi mi grozenie, albo pieszczotliwe słowa do kostek pod nosem
nie wierze ze to napisalem, my chyba nie jestesmy normalni
ostatni jedrus, pierwsza bitwa: sławek kontra malal. rzut o strone/rozpoczecie
M:o widze generator rzutów, no ok, rzucaj
rzuca, wypada 6
M: noo ładnie, rzuc za mnie bo mi sie nie chce ;P
rzuca, wypada 1
a co do moich rzutów
próbowalem podkręcanie, potrzasanie, modlenie a'la Skaven, chuchanie,stukanie i inne. ale nalepiej wychodzi mi grozenie, albo pieszczotliwe słowa do kostek pod nosem
nie wierze ze to napisalem, my chyba nie jestesmy normalni
bitwa z Mackiem Paraszczakiem na DMPKielon pisze:Moje.Stachu pisze:hehe... opcje typu " nie tą kostką!!! nie czuje w niej mocy!! "![]()
nie powiem czyje to poglądy....
Rzuty na kościach trzeba wyczuć, czasami dobry wynik może popsuć ci niewłaściwa kostka, bądź też niewłaściwa osoba stojąca przy stole.
Ja mam szczęśliwą koszulkę - jak raz poszedłem na turniej bez niej to moje rzuty były nadwyraz pechowe - strona z tabelą miscastu musiała ciągle otwarta( bitwa na 1k i siedem miscastów - to więcej niż jeden na turę
). teraz już bez niej nie ide na żaden turniej
. a co do rzucania kościami, to rzucam płasko, bez jakiś bajeranckich podkręceń. a jak na jakiejś kości mam 1 to odkładam ją na bok i potem używam do rzutu na ld - działa w większości przypadków 
-
kurka_z_podworka
- Kretozord
Bo za bardzo zapiłataman pisze:nawet mi o Czesiu nie wspominajNa moje szczescie na PGA juz nie wykazywal sie az taka skutecznoscia
Ogólnie szczęśliwe są podkręcone rzuty z jednym bouncem zwłaszcza kiedy Czesio patrzy
Jako że gram skavenami stwierdzam kategorycznie - wierze w zabobony, konkretniej to czerwone kostki do małych rzutów a czarne do duży oraz co najważniejsze stosuje się do niepisanego motta szczurów - padło 20 naszych i jeden z wrogiej armii --- Jesteśmy na plus:) więc zawsze w pierwszej turze strzelam z latarki w przeciwnych herosów:) szczególnie na turniejach --<groar>
ja tam żadnych przesądów ani spectaktyk dotyczących rzucania niestety nie mam. Zawsze mnie to bawi gdy widzę, że ziom po drugiej stronie na poważnie traktuje te przesądy typu - odkładanie kostek z niskimi wynikami, albo ma jakieś kostki specjalnego przeznaczenia ;P
Wierzę tylko w boga, który zwie się fartem
Zawsze gdy mam bitwę to wiem, że albo będę miał szczęście albo statystykę albo pecha 
Wierzę tylko w boga, który zwie się fartem
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
a ja stosuje zaklinanie - czyli np. przy rzucaniu czaru przez przeciwnika mowie jak najwiecej razy "dwie jedynki, dwie jedynki...", a podczas strzalu z armaty czy innego talatajstwa "misfire, misfire.."
glupie i czesto irytujace dla przeciwnikow, a zwlaszcza, gdy zaklinanie sie udaje
glupie i czesto irytujace dla przeciwnikow, a zwlaszcza, gdy zaklinanie sie udaje
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
Hmmm... Ja zauważyłem u mnie coś innego... Gdy widze, że na polu bitwy wszystko idzie dobrze, jestem pewny siebie to rzuty są zajebiste... Jednak , gdy nie jest za wesoło lub w jednej chwili cały plan się spieprzy już nie rzucam najlepiej...
I oczywiście mam swoje 2 magiczne kości do rzutów kluczowych ale coś ich ostatnio mało używam, bo pare razy już mnie zawiodły
Oraz 4 kosteczki do zaznaczania niezdanych animozji na klockach i rzucam nimi też testy na liderke choć nie dają cudów:P Teraz musze znaleźć jakąś kostke na rzuty animozji ^^
I oczywiście mam swoje 2 magiczne kości do rzutów kluczowych ale coś ich ostatnio mało używam, bo pare razy już mnie zawiodły
- swieta_barbara
- habydysz
Ja przed waznymi rzutami krzycze "Darek Polit!" i rzucam z potrzasnieciem i podkreceniem. W ogole mi to nie pomaga, ale Darek fajnie sie wkurza.
A stosujesz darkowe Przełożenie Torby przed rzutem? Bo podobno bez tego nie działa...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- swieta_barbara
- habydysz
Torby? OCB? Czy mam sie obawiac tej podrozy do Lublina?
A ja biore pierwsze z brzegu i rzucam taką samą techniką.
Może dlatego mam farta
Może dlatego mam farta
No nie mów że nie wiesz, jak rzuca koścmi Darek P.?swieta_barbara pisze:Torby? OCB? Czy mam sie obawiac tej podrozy do Lublina?
http://tomash.wfb-pol.org/wfb/darek%20p ... rlanie.avi
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- swieta_barbara
- habydysz
Wiem jak rzuca, widzialem ten film, ale dopiero dzis zorientowalem sie co Darek robi bezposrednio przed rzutem - heh :]