Kwiatki z sesji

Taka odmiana Warhammera, w której gracz ma jeden model i rzuca tylko dwiema kostkami. Ale podobno nadrabia klimatem. Forum poświęcone Warhammerowi RPG i opowieściom ze świata Warhammera.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

To nie młodzież, to jeden chłopak, jak napisałem za takie zachowania został wykopany:)

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Ja tam nabieram coraz głębszego przekonania że w warhammerze lepiej wydać pieniądze na dziwki, jakąś fajną kolację czy na narąbanie się niż na pancerz. Postać ma większą radochę.

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Ja nie zabram im się narąbąć, iść na dziwki, czy jakąś fajną kolację, ale KAŻDY pieniądz jaki zarobił zaraz zamienił na dziwki. Był "lekko" zboczony na tym punkcie;)

Awatar użytkownika
Dead_Guard
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dead_Guard »

Kiedyś zbierałem chyba z 10 przygód na coś, gdy w końcu miałem już kupę kasy, to zapomniałem co miałem kupić i wydałem wszystko w burdelu i najdroższych restauracjach. Byłem z siebie dumny i zadowolony, nie na codzień przecież się spędza niebiańskie chwile z kobietą za ponad 100 zk, i je obiad który jest wart około 30 lub 40 zk 8)

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Wow:D 100k za raz?:) Kolacja za 40?:D wieśniak zarabia 7 pensów na tydzień z tego co pamiętam;)

Awatar użytkownika
Dead_Guard

Post autor: Dead_Guard »

No właśnie, a ja miałem taką kasę, że poszedłem się wyhulać i co z tego, że do końca życia po tym żal mi było wydać cenne 5 zk na dziwkę, a żarcie jadłem liczone w szylingach. To się nazywa chwilowe roztargnienie :D

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

A do tej pory było w koronach:)? Bogato... /mój kumpel zawsze jak się w grze uchleje to wychodzi do lasu, szuka jakiejś jaskini i dzika i próbuje go wytresować (krasnolud). Był też okres kiedy chciał oswoić szczura z rynsztoku:)

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Post autor: k.a.r.p »

Kawałek mojej ostatniej sesji:

Akcja dzieje się w Talabhiem ( chyba :) ). W mieście ogromna feta, jakiś festyn, drużyna ma zapuścić się w najgorszą dzielnicę miasta, by znaleźć jedną prostytutkę i wyciągnąć od niej informacje, znamy tylko imię i nazwisko kobiety..

Drużyna: ja (krasnolud - generalnie wojownik), człowiek wojownik (w tej sesji odgrywany przez MG z powodu braku gracza), człowiek (łotr, rzezimieszek - do tej dzielnicy szedł jak do siebie), halfling (cyrkowiec, złodziej, nożownik, leszcz w walce wręcz), był jeszcze mag, ale on wolał zamiast rozwiązywania głównego wątku przygody iść se kupić medalion na drugi koniec miasta co mu zajęło cały dzień w przygodzie..

Dzielnica obarczona złą sławą, straż miejska się tam nie zapuszcza, bo nie warto ginąć, ludzie z tej części miasta zabijają własne matki za szylinga..

Dochodzimy do karczmy, w niej sporo ludzi, w dwóch ochroniarzy sporych rozmiarów jakieś dziwki se stoją, no to człowiek łotr podchodzi do nich i się wypytuje o naszą poszukiwaną, daje im szylinga za informacje, jednak żadnej nie uzyskuje, w tym momencie podchodzi ich pimp i mówi, że jemu też należą się pieniądze za rozmowę z jego dziewczynami, bo zabieramy im czas a nie korzystamy..

W tej chwili wychodzi naprzeciw niego halfling, mówiąc do nas, że on z nim pogada :) No i mówi oklepaną przez nas gadkę, którą stosowaliśmy wcześniej szukając naszej prostytutki, wręczając mu 10! szylingów, koleś widząc, że niziołek ma kaske (w sakiewce 46 złotych koron) mówi, że to mało i chce więcej, to ten mu daje złotą koronę! :roll: W tym momencie nasz pimp, mówi że nie wiem nic o tej kobiecie, niziołek jednak dalej się wypytuje, na to pimp, że jego cierpliwość się kończy.. i tutaj tekst dnia niziołka (20 WW, sporo nieprzyjaźnie do nas nastawionych osób, do tego widzących że halfilng ma sporą gotówkę): MOJA TEŻ. Pimp rzucam tekst w stylu, że niziołek ma dużo kaski, a nawet za dużo i może to się zmienić..

No to nie wytrzymałemi rzuciłem - wyjmuję topór (pomyślałem sobie, że głupi halfling za bardzo się chwali gotówą, więc i tak dojdzie do rozróby, chociaż nie miałem zamiaru się jeszcze klepać, co najwyżej przygotować do ewentualnej walki..) Na to MG: Jesteś pewien ich jest tam ze 12 w tym dwóch ochroniarzy, ja mówię, że tak..

MG spojrzał na nas, a później na mnie, po jego mienie wywnioskowałem - no to załatwiłeś swoją drużynę :)

No i mamy walkę:) Po walce, wynik: pół mojej drużyny ledwo co żyje. Jeden ochroniarz nie żyje, drugi ledwo co stoi, pimp ma rozwaloną czachę od mojego topora do tego część osób z "gości" karczmy, którzy się na nas rzucili - poturbowana.. JA :) calutki i zdrowy :) Po zabiciu pimpa krzyknęliśmy żeby rzucili broń bo to samo stanie się z nimi, ludzie w karczmie wydedukowali, że nie warto ginąć za jakiegoś śmiecia i pozwolili nam się oddalić.. The End.
Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

To było dawno temu jak zaczynaliśmy grac w rpgi.
Nasza drużyna miała manię szukania pułapek, wszystkie szafeczki i drzwi otwieraliśmy od boku na wypadek gdyby miała wystrzelić jakaś strzałka czy coś (z reguły i tak nic nie było). Pewnego dnia dotarliśmy do jakiegoś miasta i poszliśmy do pierwszej lepszej karczmy wynająć pokój. w pokoju było dość duszno więc kolega otworzył okno i... dostał strzałką w łeb :lol2:

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

niegdyś gdy uczestniczyłem jeszcze w sesjach jeden z moich kolegów ze zdobytej sarny odcioł tylko tył, dwie nogi przywiązał do drzew.... i domyślcie sie co było dalej ... dla mnie normalnie to było straszne xD

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

:O Zoofilia. To akurat było już opór hardcorowe:P bleee

Awatar użytkownika
JaSk

Post autor: JaSk »

To maja być kwiatki, czy żenujące i niesmaczne sytuacje?:D

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Z żenady też można się pośmiać:)

jaszczur
Plankton

Post autor: jaszczur »

ostatnio na sesji.

wchodzimy do pokoju i widzimy zabitych dwoje ludzi i płacząc nad nimi dziecko.Po po nieudanej próbie odciągnięcia dziecka kolega zasugerował
"ej, choć weźmiemy trupy ,to może pójdzie za nami"

Awatar użytkownika
Alvares
Mudżahedin

Post autor: Alvares »

To mógł być Bruce Wayne : O

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Pamiętam jak raz prowadziłem sesję a tu jednemu z graczy (to była Ona :wink: ) wpadł w oko Elf. Po małej gadce przespała się z nim. Poprosiłem żeby sobie rzuciła kostkami. Dałem jej 10% szans na zajście w ciąże. Rzuciła 09 :D a ja nic nie mówię tylko sobie pamiętam (złoty strzał miał ten Elf :) ).
Na kolejnej sesji gdy już nie byłem MG napisałem prowadzącemu notkę o 'stanie' bohaterki. A że to już niby minęlo od spotkania jakieś ponad miesiąc MG zaczął sugerować kumpeli że coś jest hmm... inaczej. Jak wyszło na jaw co i jak rozwalił mnie jej komentarz: 'W ciąży... Jestem w ciąży?! JA NIE MOGę BYć W CIążY!!!' :D Oj działo się działo później...

Gomi
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gomi »

Kfaitki z dawnych sesji w warszawskiej bellonie na krakowskim przedmieściu

MG:wchodzicie do pomieszczenia gdzie siedzi dziadek na bujanym stole

BG1(człowiek włóczykij - to ja), BG2(człowiek górnik) skradamy sie w kopalni
-Widzisz coś?
-Tak!
-Co widzisz?
-Krasnoluda!
-A czemu go widzisz?
-Bo mam zapaloną lampę!
(w tym momencie sie zorientowaliśmy że ich nie zgasiliśmy...)

drużyna podchodzi do pastucha i pyta "czy możemy dziś spać z owcami?" zdezorientowana mina MG bezcenna :P

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

(urocza wizyta w kopalni siarki)

MG: czujesz ostry zapach siarki. Co robisz ?
BN: Zapalam świeczkę :D

Camel-IL
Pseudoklimaciarz

Post autor: Camel-IL »

Ostatnio na sesji:
Prowadzę Wewnętrznego Wroga - Pomylona tożsamość, po przeszukaniu przez graczy diliżansu, który dopiero co gracze odbili z rąk mutantów.:
GM: Słyszycie stukot kopyt..., zbliża się do was patrol strzaży miejskiej!
BG 1:Kitraj PIWO!!!!!

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

dobre :)

moi gracze ostatnio tlumaczyli ogrowi roznice miedzy krolikiem a niziolkiem :) ale to bylo juz po tym jak zjedli potrawke z krolika :D

ODPOWIEDZ