Gav Thorpe is leaving GW

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

a ja go lubiłem bo jest sympatyczny :D <bez gejowskich podtekstów>

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Grazbird pisze:napoleon:
0rganki walące na 18 cali
TRAGICZNE kowadło zagłady
słabo grywalni Longbeardsi
TRAGICZNY zyrokopter
krasnoludzki Than z 4T...
badziewne, kosztujące masę punktów runy
koszt punktowy modeli zupełnie nie pasujący do ich parametrów
totalna zmiana w podejściu do "runowania" maszyn bojowych (tego gostkowi nie wybaczę )....
uwierz, w 6edycji krasiami było ciężko...ale przetrwaliśmy :D
Tego czego nie wybaczy gracz DE dało by się streścić w jednym słowie - "kodeks"

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Patrząc na te zagraniczne fora i widząc reakcję ludzi tam zarejestrowanych, zastanawia mnie jedna rzecz. Czy to my mamy taki chamski poziom dyskusji, czy to też oni mają taki lizodupny i wazelino-kakao-posuwalny styl wypowiedzi. A może naprawdę bezkrytycznie lubią to co Gav zrobił?

@jarlaxle17
To G. robił też Dark Eldarów do 40ki? Nie wiedziałem. :P

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

okurdemol pisze:Patrząc na te zagraniczne fora i widząc reakcję ludzi tam zarejestrowanych, zastanawia mnie jedna rzecz. Czy to my mamy taki chamski poziom dyskusji, czy to też oni mają taki lizodupny i wazelino-kakao-posuwalny styl wypowiedzi. A może naprawdę bezkrytycznie lubią to co Gav zrobił?
Nie my tylko Ty. Prezentujesz właśnie ten niski, chamski poziom dyskusji używając stwierdzenia "niech idzie w... " w stosunku do gościa który przez sporo lat aktywnie tworzył grę której jesteś takim zagorzałym fanem.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Panowie, ja was bardzo proszę, bez żadnych flejmów.

Gav nie był świętym - swoje złe rzeczy w młotku zrobił. Tego nie można zmazać.

Natomiast jest to człowiek który był częścią warhammera i pracował w tym dosyć długo i coś robił. To chyba on robił dużo FAQs, fakt faktem gdzie dużo z nich było nietrafionych.

Natomiast to nie jest powód do obrażania kogoś innego o to że bierze jedną lub drugą stronę. Chcecie dyskutować? Dajcie argumenty. Nie macie argumentów i obrażacie? Nie dyskutujcie albo róbcie to na privie. Bo od jednego małego flame'a do ciągłej pyskówki nie jest daleko.

Proszę o wzięcie na wstrzymanie.

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

Rewelacja... czyli jak rozumiem, już nie będzie przegiętych goblinów, mogących walczyć z multicastowymi VC czy "błyskawicznymi" Skavenami... mógł przegięć jeszcze jeden kodeks i odejśc... szkoda...

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Przeglądam sobie właśnie forum DakkaDakka i tamtejsi użytkownicy jakoś nie płaczą za Gavem. Nie ma łzawych pożegnań i ogólnie pojętej wazeliny, jak na warseerze.

kurka_z_podworka
Dla mnie Gav jest osobą odpowiedzialną za cały battlowy bałagan i koszmarnie zbalansowane armie. Podtrzymuję. Niech idzie i robi coś w czym jest naprawdę dobry. Życzę mu wszystkiego najlepszego.

Trojek
No mógł, ale to miałbyś pewnie DE z poisonem, hatredem i innymi wynalazkami. Przyjdą nowi, to przegną bardziej. Nie ma co się obawiać.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Akurat gdyby to Gav zrobił wszystkie podręczniki, w WFB grałoby się o wiele przyjemniej.

Alessio jest badziewny. Nie dość, że jest faworytem żyłowania rozpisek i w jego podręcznikach zawsze są jakieś przegięcia, to jeszcze ma swoje ulubione armie, o które odpowiednio "zadbał"... :roll:

Gav był odpowiedzialny (jako główny designer) za DE, Krasie i Bestie. Z tego DE dostał na kilka chwil przed ich wydaniem i nie mógł za wiele zrobić - a i tak wywalczył erratę, jedyny taki przypadek w dziejach GW. Krasie były faktycznie trochę słabe, ale z drugiej strony nie miały przegięć, podobnie jak ogry - to wg mnie świadczy dobrze o podręczniku. A Bestie są fajną, zbalansowaną armią.

Mi tam Gava będzie szkoda.

Maciek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Bestie summa summarum są zbalansowane, co oczywiście przy niektórych obecnych przepakach nie jest niczym nadzwyczajnym, ale i tak mamy tam trochę bzdur - zbyt tanie (jak na VI edycję, bo teraz to już nie) herdy, porąbany shaggoth.
Uerph.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Kto napisal nowe O&G tak swoja droga? Gav? (sorry za OT)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Gav ma zamiar byc freelancerem, czyli pewnie pojdzie w slady Chambersa. ciekawe, czy tak samo skonczy :wink:
pewnie bedzie tez pisal ksiazki dla BL.

a jedynym PG w studio jest Alessio - i to bylo widac po armiach, ktore tworzyl...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Na przykład Tomb Kings ?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Kodexy allesia maja ten plus, ze nie ma w nich praktycznie zadnych slabych jednostek a to duzy plus bo armie nie sa na jedno kopyto :).

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:Na przykład Tomb Kings ?
w momencie, gdy wychodzila, to byla mocna armia, ktora wprowadzila wiele rewolucji...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ta, zwłaszcza przeciw wydanej niewiele wcześniej Bretonni. Tegoż samego autora zresztą.

Daj spokój, Szaman. Alessio paprze armybooki. Nie chodzi o zrobienie armii "na pałę" silnej - to potrafi byle debil z forum. Chodzi o zrobienie armii, która będzie wymagała od prowadzącego myślenia i tylko je nagradzała. Obecnie Zbyszek o nowym AB VC mówi "armia bardzo silna, ale ludzie wkrótce nauczą się przeciw niej grać" - a powinno być na odwrót, powinno być "armia taka sobie, ale wkrótce nauczą się NIĄ grać". DE, TK, Ogry - to armie, którymi można wygrywać, ale wymaga to myślenia. Tak powinny być złożone wszystkie armie do WFB.

Wiem, VC napisał Gav - chodzi mi o ogólną tendencję, którą, mam wrażenie, nadał Alessio, czynienia każdego kolejnego AB mocniejszym od wszystkich poprzednich. Jeśli ma być to sposób na nakręcenie sprzedaży figurek, to jest co najmniej obrzydliwy.

Moim zdaniem Alessiowi udał się JEDEN armybook - TK właśnie. Zepsuł go jednak swoimi pozostałymi "dziełami".
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

stare vc Alessia też były genialne imo

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Bretke napisal Anthony Reynolds, o ile prawda jest to co napisane na 1. stronie booka :).

Kto napisal nowe O&G? :P

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

Thorpe odchodzi, no szokulec... człowiek który chyba w życiu nie wygrał Battle Raportu w WD - przynajmniej brał klimatyczne rozpy :lol2: W sumie troche szkoda - odchodzi następna osoba która kojarzyła mi się (czasem dobrze, czasem źle) z GW od momentu gdy zacząłem grać...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Marek Golan pisze:Bretke napisal Anthony Reynolds, o ile prawda jest to co napisane na 1. stronie booka :).
Phil Kelly twierdził, że Alessio...

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Jeśli Gav odchodzi to zły znak. Ja do niego nic nie mam a wręcz przeciwnie zawsze kojarzył mi się z prawdziwym klimaciarzem i fanem tej gry - mimo, że trochę ciapowatym. :wink: Jeśli odchodzi to może znaczyć, że widzi co się tam wyprawia w GW i w końcu sobie powiedział: "Ja to pier..lę" Szkoda.

P.S. Co do zrównoważonych armii: każda armia jest zrównoważona, tylko niektórzy nie umieją przejść obojętnie obok możliwości przegięć. Jeśli każda armia byłaby taka sama to gralibyśmy w szachy - tego chcecie?

ODPOWIEDZ