Kosowo

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź,Kerim...
za bezpieczeństwo odpowiadało ONZ..fizycznymi sprawcami masakry są ludzie- których można znaleźć i osądzić...

bycie gwiazdą konwertowania, rzeźbienia i "dłubania" w figsach nie daje Tobie mandatu nieomylności, tak jak mi nie daje mandatu nieomylności bycie szefem iluś tam ludków...weź pod uwagę, że nie każdy zna Twoją biografię i wie co w życiu widziałeś a czego nie..dlatego też uważam, że nazywanie kogoś na forum h...em jest BARDZO NIESTOSOWNE. Zwróć uwagę, że nie każdy doświadczył takich rzeczy o których mówisz i po prostu może nie mieć o nich wiedzy..Zamiast wyzywać kogoś może lepiej napisać jak to (według Ciebie) było i co o tym myślisz...
Nie jest winą kolegi z forum, że czegoś nie wie, tak jak Twoją winą nie jest to że np. nie znasz osobiście Alberta Einsteina

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Widocznie ktoś ma kompleks małego męskiego narządu płciowego :lol2:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Generalnie Grazbird ma rację i na tym zakończmy.

Taraś, nie dorzucaj się już z tymi uwagami. Wszystko cacy, moderatorzy są gdzie trzeba, nie musisz ich zastępować. Zejdźcie już z Kerima, bo upomnienie dostał, i wróćcie do tematu.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kerim pisze:Nie "może" trzy, a na pewno, nie da się pomylić.
Dowidzenia.

Obrazek

Zdrowka zycze.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

TruePunk, prosiłam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

To może już zamkniemy ten temat? Bo zrobiło się jakoś tak gęsto, ciśnieniowo i ogólnie nieprzyjaźnie.

A akurat obrazek podany przez TruePunka to jedna z lepszych rzeczy jakie JM zamieścił w ciągu ostatniego tygodnia :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tomash pisze:To może już zamkniemy ten temat? Bo zrobiło się jakoś tak gęsto, ciśnieniowo i ogólnie nieprzyjaźnie.
Nie widzę wyjścia.
Mówiłam, że długo nie pociągnie ;)
Tomash pisze:A akurat obrazek podany przez TruePunka to jedna z lepszych rzeczy jakie JM zamieścił w ciągu ostatniego tygodnia :D
Owszem :) Ja nie obrazka się czepiałam, ale faktu, że temat Kerima miał się skończyć.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Temat znowu otwarty. Tylko powstrzymajcie się od wycieczek osobistych bo to otwarcie jest na moją odpowiedzilność.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Za 2 strony i tak zamkniesz.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

TomCio pisze:Za 2 strony i tak zamkniesz.
Prędzej ja ;)
Ale szansa się należy, więc grzecznie proszę, a będzie dobrze.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

mam wrazenie, ze onlajn zostali sami zwolennicy przestrzegania prawa - wiec flejmow nie bedzie, bo i z kim?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Bez przesady, w ciągu ostatnich 24h nikt nie dostał banana ;)

Czytaliście komentarze dzisiejsze? Pomijając oszołomów pokroju Wierzejskiego, uczucia są bardzo mieszane - nawet wewnątrz PO i innych amerykańskich włazi***.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Stało sie to co było nieuniknione.A szkoda,można było chociaż zachować neutralność.

Edit:Mam pytanko,wiecie może czego Słowacja nie chce uznać Kosowa?Hiszpania(Baskowie,Katalończycy)Rumunia(Tarnsylwania)Ale co do Słowacji to nie mam pojęcia.Wie ktoś?Wątpię by mieli własne zdanie.Musi być jakiś region który chce sie odłączyć.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

działajac w ten sposób tylko zaogniamy sytuację...
teraz tylko sie spodziewac jak Rosjanie odetną nam gaz...

ciekawe...z jednej strony jesteśmy "Twardzi" w sprawie tarczy a z drugiej idziemy tutaj amerykanom na rękę...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Taraś pisze:Stało sie to co było nieuniknione.A szkoda,można było chociaż zachować neutralność.
W dyplomacji nie da się "zachować neutralności" na dłuższą metę (zwłaszcza przy naszym położeniu geopolitycznym), ale na pewno można było poczekać tzw. "czas nieokreślony" z zajęciem stanowiska (co w dyplomacji jest całkiem normalne).

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

A ja mam nadzieję, że przed uznaniem Kosowa Sikorski pogadał z Amerykańcami i użył tego jako karty przetargowej przy negocjacjach w sprawie tarczy. Oczywiście nie mam żadnej pewności że tak było, ale gdyby coś takiego miało miejsce, oznaczałoby to, że Polska spróbowała wykorzystać tą sytuację do załatwienia własnych spraw co zdecydowanie bym pochwalił.

Dość dwuznaczne wypowiedzi polityków Platformy jak i chociażby Bartoszewskiego powodują, że takia wytłumaczenie wydaje mi się całkiem prawdopodobne.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

Dobrze że UE dała wolną ręke swoim członkom ws. niepodległości Kosowa. Ja uważam naszą decyzję za błąd - nie irytujmy zbytnio Rosjan, bo Rosjanie "nie znają się na żartach" ;). Tusk chyba nie po to pojechał do Moskwy by od razu relację z Rosją spadły znowu na pysk. Swoją drogą dobrze że polityka PO nie jest tak proamerykańska jak polityka PiS. Choć osobiscie lubię Amerykę i Amerykanów to uważam że to niewdzięczny sojusznik (nierozwiązana sprawa wiz, gówniane F16 itp). Poza tym Waszyngton jest trochę daleko ;). My nie musimy myśleć tak samo jak USA. Poza tym uważam że nasze stosunkli z USA dobrze obrazuje wiersz Andrzeja Waligórskiego ;)

Raz ordynarny niedźwiedź kucnąwszy na łące
W dość niewybredny sposób podtarł się zającem.
Zając się potem żonie chwalił po obiedzie:
-Wiesz, stara, nawiązałem współpracę z niedźwiedziem!

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Taraś pisze:
Edit:Mam pytanko,wiecie może czego Słowacja nie chce uznać Kosowa?Hiszpania(Baskowie,Katalończycy)Rumunia(Tarnsylwania)Ale co do Słowacji to nie mam pojęcia.Wie ktoś?Wątpię by mieli własne zdanie.Musi być jakiś region który chce sie odłączyć.
Słowacy rozsądnie postanowili poczekać 120 dni, zanim powrócą do sprawy i przyjżeć się sytuacji trochę.

Serbia i Słowacja podzielają punkt widzenia, że jakiekolwiek unilateralne posunięcia w sprawie Kosowa miałyby katastrofalne następstwa dla pokoju i stabilności na Bałkanach, dlatego też trzeba za wszelką cenę ich uniknąć" - stwierdzają MSZ obydwu krajów we wspólnym oświadczeniu.

Jan Kubiš oświadczył, że Słowacja mocno wierzy w możliwość takiego rozwiązania problemu kosowskiego, które wynikałoby z obupólnego kompromisu podjętego w czasie rozmów pomiędzy Belgradem, Prisztiną i społecznością międzynarodową, a nie z narzuconych, jednostronnych posunięć jakiegokolwiek czynnika zaangażowanego w problem przyszłości prowincji. Politycy podkreślali też modelowy dla całej Europy i świata przykład sytuacji słowackiej mniejszości narodowej w Serbii. Serbscy Słowacy, zamieszkujący Wojwodinę (północną prowincję kraju) dysponują szerokimi uprawnieniami samorządowymi oraz prawem do edukacji szkolnej dzieci w ojczystym języku.

Szefowie dyplomacji zwrócili uwagę, że w listopadzie Słowacja przejęła od Serbii sześciomiesięczne przewodnictwo Rady Europy. Minister Kubiš zapowiedział, że podczas słowackiego przewodnictwa Bratysława będzie "podążać szlakiem, który został wyznaczony przez Serbów".
tu nie chodzi o strach Słowaków przed odłączeniem, a o wcześniejsze stosunki polityczne. No bo niby co miałoby się odłączeć - Tatry? ;)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
aiuto
Bóg Rekonstrukcji

Post autor: aiuto »

Slowacy maja duza mniejszosc wegierska nie mowiac juz o Romach, wiec wola nie prowokowac rozych dziwnych pomyslow u siebie ,po prostu.Slowacja byla przez wieki czescia korony Wegierskiej ,a jako narod to mlody bardzo twor .

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Yudokuno pisze:
Taraś pisze:
Słowacy rozsądnie postanowili poczekać 120 dni, zanim powrócą do sprawy i przyjżeć się sytuacji trochę.
Bo przecież nie napiszą oficjalnie, że boja się Węgrów mieszkających w ich państwie.

A najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że ni z dupy ni z czego powstaje nowe państwo albańczyków graniczące z... Albanią... Kurcze, przecież oni nawet flagi własnej nie mają...

ODPOWIEDZ