Dmp na sezon 2008/09

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

wiecie, wolalbym DMP w warszawie. ale.
to turniej jak kazdy inny, przyznawany jak zauwazono konkretnemu organizatorowi. jesli ktos uwaza ze Zielona Gora zabija ten turniej - prosta sprawa, przy rozdawaniu masterow mozna nan nie glosowac.
za to nie wiem czy mamy kompetencje by wplywac na organizatora - to tak jakby napisac (no offence, przyklad) ze Kohortex mialby lepsza frekwencje gdyby byl w Wawie wiec LL uchwali zeby sie tam odbywal

Pzdr

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Dmp nie do końca jest zwykłym masterem.

A sala na ostatnim DMP była zamykana z powodu Polkonu. Wszystkie sale był zamykane na noc.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

@ GK - wiem dalczego byly zamykane... wiec osobiscie jestem przeciwny organizacji DMP z polconem... na tym korytarzu nawet sie grac odechciewalo w nocy ;) mimo, ze przynieslismy sobie stoly... ale co robic...gdzie by nie bylo i tak warto pojechac ;)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

to moze i ja sie wypowiem.
czynnikiem przeciwko organizacji w zielonej gorze jest to, ze frekwencja bedzie wynosic okolo 60-70% tego co ostatnio. na pewno nie twierdze ze turniej bedzie gorzej zorganizowany, ba moze byc lepiej. bedzie wiecej osob chetnych do organizacji, gorzow pewnie pomoze. w posiadanie przez ada astre bazy na 200 osob szczerze watpie, pewnei bedzie przewozona z gorzowa, niby to juz nie nasz problem, ale zawsze to zwiekszy koszta itp.
na dzien dzisiejszy jestem przeciwny takiej lokalizacji. dojazd tam jest dobry praktycznie tylko z wroclawia/poznania/gorzowa. reszta kwiczy. poza tym polcon jesli sie nie myle jest gdzies pod koniec sierpnia, co imo tez nie jest najlepszym terminem, czesc osob wyjezdza za granice itp. imo lepszy jest pazdziernik, ale to juz tylko moje zdanie.
z miejsc gdzie moze byc zorganizowane dmp widze wlasciwie 3 opcje na dzien dzisiejszy:
warszawa - dla mnie naturalne miejsce na organizacje, centrum komunikacyjne pl(bo to chyba wazniejsze niz geograficzne), ale czy znajdazie sie wsytarczajaco osob do niej? jesli szafa nie bedzie chcial sie angazowac w dmp w wawie, to bedzie bardzo duzo roboty, a znajac warszawiakow, to zajma sie tym ze 2 osoby... ja moge cos pomoc, ale odleglosc robi swoje.
gorzow - jest baza, sa organizatorzy, jest dobre miejsce, ale tez lokalizacja troche utrudniajaca dojazd z poludnia i wschodu.
lublin - baza jest, miejsce jest, kontakty sa. pod wzgledem komunikacyjnym jest jeden plus - pomimo lokalizacji nie do konca centrowej lublin jest miastem z bodaj najlepsza komunikacja z warszawa. pociagi jezdza co 2h i w godzinach szczytu co 1h, busy jezdza co 40min. nie widac tego do konca z rozkladow pocigow. NIestety przesiadka podnosi koszta, ale cos za cos. co do organizacji tego u nas, to moge powiedziec tyle, ze mozemy sie tego podjac, choc bedzie to baardzo duze wyzwanie.

na masterze teraz podyskutujemy o tej sytuacji i po weekendzie napiszemy do czego doszlismy
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Jerzyn pisze:warszawa - dla mnie naturalne miejsce na organizacje, centrum komunikacyjne pl(bo to chyba wazniejsze niz geograficzne), ale czy znajdazie sie wsytarczajaco osob do niej? jesli szafa nie bedzie chcial sie angazowac w dmp w wawie, to bedzie bardzo duzo roboty, a znajac warszawiakow, to zajma sie tym ze 2 osoby... ja moge cos pomoc, ale odleglosc robi swoje.
Oj Jerzynek, to jakieś durne slogany, nie wiadomo skąd wzięte.
W tym roku przy DMP pomagały chyba wszystkie kluby warszawskie. Było tego z 15-20 osób. Powinien organizacją mastera zająć się klub, który za to odpowiada. W tym wypadku nie ma wyznaczonego klubu, czy środowiska, tylko DMP niejako jest przyznane Szafie. Czyli Szafa jako jednoosobowy klub/ośrodek powinien podjąc się jego organizacji. :P
Ale zawsze jakoś w przypadku organizacji większych imprez warszawskich znajdowały się osoby do pomocy. Żeby daleko nie szukać (Ostatnie DMP, oraz ostatni Bazyliszek).
Raz był problem, z tego co pamiętam na DMP 2005, ale to stare dzieje. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

ale co ty rozumiesz za organizacje? bo noszenie blatow i ustawianie terenow, czy robienie mapek to jest sam wierzcholek gory lodowej... jasne, w warszawie znajda sie ludzie do pomocy przy tym, ale praktycznie zawsze jest tak, bo przewidziane za to sa znizki na wejsciowke dosc znaczne... o tym tez troszke wiem :P
a te slogany sa czyms poparte, zobacz jak wygladaja lokale w warszawie... wszyscy sie zmywaja po turnieju i zostaje kilka osob do noszenia tego wszystkiego.
nie mowie ze tak musi sie zdazyc, ale trzeba zawsze liczyc opcje pesymistyczna :P jesli bedzie taka potrzeba, to ja moge przyjechac kilak dni wczesniej do noszenia, a organizacja moge sie zajac jakas. to jest zagadnienie tylu poziomowe, ze zawsze sie znajdzie w chuj i ciut ciut roboty dla kazdego.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

jestem ciekaw co z tego wyniknie

moim zdaniem DMP to taki turniej na ktory sie czeka caly rok i chociazby byl na drugim koncu swiata to i taK BEDZIE mial najlepsze reprezentacje wszystkich klubow i bardzo duza frekwencje, oczywiscie dobrze byloby wybrac najlepsza lokalizacje pod wzgledem komunikacyjnym/organizacyjnym i tutaj jesli chcemy zmieniac miejsce do moim zdaniem Gorzow, chociaz nie widizalem Lublina a slysze same superlatywy.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Z tym ze nie zabiera tutaj glosu najwazniejsza osoba: szafa.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Jerzyn - z calym szacunkiem, wszystko fajnie ladnie, ale dojazd pociagowy do Lublina może i z warszawy jest dobry, ale z zachodu polski jest mega, ale to mega hujowy i do dupy. Jak sie ma samochód i pracuje do 15tej, to mozna przyjechac dzień wczesniej.

Jeśli sie pracuje do 18tej, to jedyna opcja jaką udało mi sie sprawdzić przy okazji Koziołka to: 2 w nocy odjazd, 8 godzin w pociagu, i przed 10 jestesmy w lublinie na dworcu, pewnie o 11 na miejscu, z półtora-dwugodzinnym spóźnieniem.

Z powrotem - jeszcze większa masakra.

Wiadomo że do wspominanej juz kilka razy zielonej góry nie jest lepiej, bo cały wschód Polski cierpi, ale nie podawaj jako plusa lublina argumentu który jest jego minusem...

Żeby nie było - nie kwestionuję zajebistości ogranizacyjnej Lublina - byłem rok temu sędzią na Waszym masterze, ale dojazd to wada Lublina, a nie zaleta.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Dla mnie wawa jest ok - jak będą DMP tam to spoko - najlepiej - chociaż nie koniecznie najtaniej niestety - jest w wawie i najbliżej każdemu i dojazd jest i wsio

ale jesli ma DMP nie być w wawie to bym rozpatrzył takie miejsce które ma przede wszystkim baze i ludzi a dojazd to sprawa drugorzędna moim zdaniem

pozdro dla wszystkich

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

nie twierdze ze to jest zaleta, ale uwazam, ze jest duzo lepszy niz do zielonej. zreszta z poznania jest tak chujowo, bo generalnie z poznania do warszawy jest chujowo :P chyba ze lubisz jezdzic intercity. moge wrzucic w niedlugim czasie jeszcze rozklady busow z wawy do lublina(odjezdzaja z pod centralnego).
na prawde kwestia dojazdu z wawy do lublina nie samochodem to jest jakies dodatkowe 3h(liczac, ze nie bedzie od razu transportu). wiem ze to nie jest nic cudownego.
nie zrozumcie mnie, ze jakos koniecznie chcemy robic to dmp :P jesli zostanie wybrana nasza kandydatura, to pokornie zajmiemy sie tym, ale jak bedzie np. w wawie czy gorzowie(wcale nie jest lepszy niz lublin dojazdowo:P ), to bedzie fajnie :P

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ależ ja doskonale sobie zdaje z tego sprawę :D

Jak już po prostu powiedziałem - dziwi mnie przedstawianie jako zalety czegoś co zaleta nie jest.

A w ogóle to zauważyłem
opcjonalnie Poznań
to tak żeby formalności stało się zadość, imho DMP na PGA jest do zrobienia, koszta sali minimalne, wpisowe niewielkie, zwrot kasy za pkp w jedna strone jeszcze bardziej zmniejsza koszta, baza stołowo - terenowa na 200 osob bez problemu do zrobienia (czy to przy pomocy okolicy czy uzupelniajac baze przed turniejem), no, w kazdym razie w razie czego wiemy na czym stoimy.

A jeśli mamy od czegoś zaczynać, to najpierw zadałbym kluczowe pytanie: czy DMP musi być związane z Polconem czy nie?

Jeśli tak, to nie ma rozmowy - i jest w Zielonej.

Jeśli nie, to możemy zacząc zasttanawiac sie gdzie - Warszawa sama się nasuwa, aczkolwiek śmiem zaryzykować twierdzenie że to nie jedyna opcja ;)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

dokladnie. ja mysle, ze spolecznosc battlowa mocno oprotestuje zielona.
a dmp na pga tez jest spoko pomyslem :) tylko ten nieszczesny listopad i kolosy :P chociaz ja juz bede mial ostatni semestr w sumie :P

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Poznan albo Warszawa to wg mnie idealni kandydaci.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Kandydaci ? Halo, czy wy tu o czyms nie zapominacie chlopaki ? Przeciez to turniej robiony przez szafsona, i jak narazie nie przypominam sobie aby zarzucil glosowanie na LL "gdzie ma byc przyszloroczne DMP". Milo ze podajecie kandydatury, ale najpierw wypadaloby chyba omowic to z nim, a najlepiej jakby tutaj zajrzal i wypowiedzial sie na ten temat...

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

racja. teraz troche pogadamy na masterku w lublinie, moze szafa wpadnie.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

hehehe widac duzo ambicji u chlopakow ;)
to raczej lepiej przeglosowac gdzie (i czy w ogole) indywidualne mistrzostwa robic (wlasnie poznan/lublin/gorzow IMO maja predyspozycje do takiej zabawy), zamiast tytul DMP odbierac szafie

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

karlee pisze:Kandydaci ? Halo, czy wy tu o czyms nie zapominacie chlopaki ? Przeciez to turniej robiony przez szafsona, i jak narazie nie przypominam sobie aby zarzucil glosowanie na LL "gdzie ma byc przyszloroczne DMP". Milo ze podajecie kandydatury, ale najpierw wypadaloby chyba omowic to z nim, a najlepiej jakby tutaj zajrzal i wypowiedzial sie na ten temat...
Poszczegolne kluby mowia tylko gdzie by bylo wg nich najlepiej. Jest to luzna dyskusja ktora moze choc troche pomoze organizatorowi w wyborze miejsca na kolejne lata. Nie widze w tym nic zlego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Lubie Szafe i doceniam to co zrobil/robi dla polskiego wfb , ale od dlugiego czasu sie w ogole nie wypowiadal na LL. Jesli sie odezwie i powie " ok orgnizuje DMP , bedzie w fajnej miejscowce , poziom taki sam jak na DMP 2007" , to mowie ok super.

Jednak poki co sytuacja wyglada tak , ze Szafe amba wciela tzn nie ma czasu , wiec sami musimy cos rozkminic. Przywiazanie DMP do Polconu , obojetnie gdzie mialby sie nie znajdowac uwazam za CHORE.

Odnosnie Zielonej Gory - hmmm dawanie DMP do organizacji osrodkowi , ktory nie ma przedstawiciela na LL , bo nie ma wystarczajacej liczby lokali zorganizowanych , to lekka zdziwka z mojej strony. Nie mowie , ze chlopaki nie daliby rady , nic nie mam do ZG , tylko wolalbym aby DMP najpopularniejszy turniej w sezoniu organizowal jakis osrodek , ktory ma b.duze doswiadczenie w organizacji taki duzych imprez.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

a wlasnie.. w ogole z formalnego punktu widzenia mozemy dac mastera ZG? nie trzeba jakos lokala 2dniowego zrobic czy cos takieto wczesniej?

ODPOWIEDZ