Dow u HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

:P nie bo ja napisalem ze niewiele lepsza niz bolec
na co ty ze lepiej smoki przebija
ja na to ze no tak ale ma inne wady jak przelot niedolot brak multipla
na to ty zaczales kota ogonem odwracac :P

enyłej ja jestem za 3ma orłami i bolcem ale to zboczenie po chaosie i pewnie wkrótce będe grał na 1 orle

Awatar użytkownika
Belannaer
Warzywo

Post autor: Belannaer »

niewiele lepsza?
Prosze cię, zastanów sie lepiej ad tym co piszesz - ja mam w ekipie dwóch wymiataczy i rzadko sie zdarza im żeby źle ocenili odległość. Armaty nie dość że są dobre na smoki to i pojedyncze modele ściągają i to lepiej niż bolec. poza tym spróbuj ściągnąć bolcem armatę bo armata bolec od razu

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

o DoW radze zaczac powoli zapominac - GW nie rozwija wcale tej armii - chyba wycofało sie calkowicie z idei najemników.
Na wiekszosci turniji GW DoW w ogole nie sa dozwole.

moze kiedys beda funcjonowali jako samoistna armia - ale na najemników w innych armiach nie ma w sumie co liczyc.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Belannaer
Warzywo

Post autor: Belannaer »

Sorry ale nie chodziło mi o wypromowanie armat i branie Dogów, lecz oceniłem tylko jednostkę. Po prostu uważam że armaty są za potężne i moim zdaniem trochę nielogicznie sie ich używa. Strzela sie z nich w pojedyncze modele co dla mnie jest głupie i mało realistyczne. Moim zdaniem powinno znosić kule, tak żeby bardziej opłacało sie strzelać w środek oddziału a nie łapać bohaterów. Rozumiem oczywiście że GW upraszcza co sie da wiec na pewno coś takiego nie będzie wprowadzone w życie.

Pozdrawiam

Asaliuru
Wałkarz

Post autor: Asaliuru »

Popatrz na skale, tak naprawde te oddzialy sa bardzo blisko siebie...
Z dobrym strzelcem armata byla w stanie trafic tego zolnierza na ktorym zalezalo strzelcowi...

A z reszta armaty mocno znosi, a ich sklonnosc do psucia sie jest irytujaca

Wole bolca :P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Strzela sie z nich w pojedyncze modele co dla mnie jest głupie i mało realistyczne
Racja, wyobraźmy sobie taką sytuację: konny pędzi po polu bitwy, atu nagle na drugim końcu stołu strzela rmata i trafia wprost w niego :? Armata strzela dość wolno, pomiędzy wymierzeniem a strzałem jest spory odstęp czasu, więc mogłoby się zdarzyć że w momencie wystrzału nic tam nie ma.
Według mnie armata powinna znosić d3 cale od miejsca pierwszego uderzenia

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a kopia powinna sie łamać przy szarży ... ;)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Przecież tak jest bonus masz jedynie w czasie szarży. A dzięki temu, że przez całą bitwę za rycerzami biegają giermkowie z zapasowymi kopiami to w kolejnej szarży też jest bonus, ale to inna bajka :D

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Kokesz pisze:Przecież tak jest bonus masz jedynie w czasie szarży. A dzięki temu, że przez całą bitwę za rycerzami biegają giermkowie z zapasowymi kopiami to w kolejnej szarży też jest bonus, ale to inna bajka :D
W historii tak było, że rycerze wracali czasem na tyły po nowe kopie i atakowali ponownie, więc tego bym się nie czepiał zbyt mocno :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Kircholm...
sialo to spustoszenie wśrod dorbze wyszkoleonej piechoty szwedzkiej, gdy husarze polamawszy swe kopie co oznaczalo już utrate impetu wracali po nowe i tak w kolo macieju ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Kosa pisze:Kircholm...
sialo to spustoszenie wśrod dorbze wyszkoleonej piechoty szwedzkiej, gdy husarze polamawszy swe kopie co oznaczalo już utrate impetu wracali po nowe i tak w kolo macieju ;)
I wiele wiele innych bitew, choćby Grunwald. Co prawda w WFB nie ma powrotów na tyły w tym celu, ale nie ma się co czepiać, że kawaleria zawsze w 1. rundzie ma bonus do siły, bez tego byłaby marna ;)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jak się mają Rhinox Raiderzy? Można je wynająć u HE? :P
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Jak najbardziej tak. Szczególnie te piekne z FW puszczaja sie tanio ;)

Choć powiem wam ze z drugiej strony szkoda ze DoW to juz takie plewki bo to by była konkurencja do rara a tak to bolce królują.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

lepsze teraz Rhinoxy :p

muszę to przetestować :)
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Sorki z eodkopuje temat ale niedawno grłąem z kumplem i jego WE i jak wypalił mi salwą Ledbetcherów(jak kolwiek się to pisze) to stwierdzięłm ż ebolce w sumie bledną.

Na BP coraz bardziej rozmyślam nad ich wystawianiem zamiast boltów (w DE jak i HE) bo na dobra sprawę maja przeżywalnosć większa, sami mogą klepnać, co wązniejsza nie musimy się martwić że łatwo zostaną zjedzeni przez harpie, średnio wypalają wiecej niż bolce z taką samą siła i AP jedyne co ich ogranicza to zasięg i pojedynczy (czyli straszydo na LT) natomiast piechotę ew kawalerię siecza jak chcą teraz na 4+ po ruchu itp. w dodatku moga robić S&S. ( co prawda miss fire moze odstraszać)

Mysle że za niedługo na pewno ich wyprubuję

Jak wam sie podoba ta wizja?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jest ok, ale z ogrów bralbym Rhinoxa.
A czemu chcesz rezygnować z boltów?

Ja w takim razie wziąlbym:

2xbolce
1x orzel
3-4 leadów

:D
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Wydaje sie rozsądne to co piszesz tyle że nie jestem pewien czy Ogry nie biora 2 slotów rare u HE

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Tylko meneaterzy i rhinoxy biorą 2 sloty. Reszta po jednym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

No to chyba opcja którą podał Kosa beidze najbardziej uniwersalna i myśle że bedize się sprawdzać na najbliższym po maturalnym turnieju napewno wybadam :D

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

tfu, tfu, fuj, fuj, świństwo!!! :wink:
0 tolerancji dla najemnego ścierwa w HE!

ODPOWIEDZ