![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
na co ty ze lepiej smoki przebija
ja na to ze no tak ale ma inne wady jak przelot niedolot brak multipla
na to ty zaczales kota ogonem odwracac
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
enyłej ja jestem za 3ma orłami i bolcem ale to zboczenie po chaosie i pewnie wkrótce będe grał na 1 orle
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Racja, wyobraźmy sobie taką sytuację: konny pędzi po polu bitwy, atu nagle na drugim końcu stołu strzela rmata i trafia wprost w niegoStrzela sie z nich w pojedyncze modele co dla mnie jest głupie i mało realistyczne
W historii tak było, że rycerze wracali czasem na tyły po nowe kopie i atakowali ponownie, więc tego bym się nie czepiał zbyt mocnoKokesz pisze:Przecież tak jest bonus masz jedynie w czasie szarży. A dzięki temu, że przez całą bitwę za rycerzami biegają giermkowie z zapasowymi kopiami to w kolejnej szarży też jest bonus, ale to inna bajka
I wiele wiele innych bitew, choćby Grunwald. Co prawda w WFB nie ma powrotów na tyły w tym celu, ale nie ma się co czepiać, że kawaleria zawsze w 1. rundzie ma bonus do siły, bez tego byłaby marnaKosa pisze:Kircholm...
sialo to spustoszenie wśrod dorbze wyszkoleonej piechoty szwedzkiej, gdy husarze polamawszy swe kopie co oznaczalo już utrate impetu wracali po nowe i tak w kolo macieju