Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Jak trafisz na kogos dobrego to wg mnie sie nie da :wink:

Wlasciwie kazdy oddzial ogrowy miazdzy skinki, tylko ze musi dojsc, 2 butcherow rzucajacych paniki, 2d6 z S2, i regenke na nasze oddzialy powinno bardzo pomoc. Problemem jest tez biegacz, tego trzeba jakims cudem dopasc naszym bohaterem. Jak juz sie dojdzie to fear outnumber dziesiatkuje Lizardy. Niestety to tylko czysta teoria bo nie raz juz probowalem, raz sie udalo i to ze tak powiem z graczem sredniej klasy ;)
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

NO to jak Bania uważasz , ze leadzi będą źli , to proponuje duzo bullsów i gnoblarów . Gnoblary naprawdę zwracają uwagę na siebie , i można to wykorzystać . Traperzy też będą dobrzy . I proponuje nie więcej niz 2x4 ironów . Oni sa potrzebni jedynie na kroxy i inne mocne bydlaki . Resztą zajmą się tanie trójeczki bullsów . Magia ogrowa , też może mieć w tej kwesti jakieś zalety . Ale to zależy czy umie sie wykorzystywac dane jednostki :D

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

FIFI (_!_) pisze:
kurka_z_podworka pisze:Jak nie zda testu to deklaruje szarżę, a jak deklaruje to wszystko odbywa się według normalnej procedury.
ok ale czy jak nie zdamy testu zeby sie powstrzymać to czy musimy się fearować!
Tak jakbyś zadeklarował sam szarżę, czyli musisz zdać strach.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hmm albo za miast leadów wziąć katapcię :), jak spadnie ten 5 calowy placek... na weekend będe testował je w liczbie 2 + 2 oddziałki rhinox riders.

kaputek0
Pseudoklimaciarz

Post autor: kaputek0 »

czy rzeznik mający osłonę z caszek rzucając mózgożera obniża liderkę o 1 przeciwnikowi

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

Dokładnie tak, to jest mocna rzecz, ale na małe punkty wole inne itemy

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

jak juz mowa o skull mantle! to jezeli jestesmy w combacie z tym itemem i wygrywamy combat ale przeciwnik ma Stubborn to zdaje na swoim LD czy na LD-1? :?:

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

FIFI (_!_) pisze:jak juz mowa o skull mantle! to jezeli jestesmy w combacie z tym itemem i wygrywamy combat ale przeciwnik ma Stubborn to zdaje na swoim LD czy na LD-1? :?:
Oczywiśce -1. Fajne na Treemana i Hammererów

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

aha dzieki za odp. wolałem sie upewnić czy mam żałować ze zapomniałem o tym na turnieju a koles wyrzucil za stubborn dokladnie tyle ile ma LD a gdybym nie zapomnial by nie zdal i bym zagonił tremana a tak w nastepnych turach juz dobił tych irongutów i zagonił maga...

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

osłona z czaszek....masakrator!!:D:D

dobre na treemena bo zazwyczaj mój mag ma skull mantle i siege beakera :D więc to będzie sieczka:D

Janiszek
Masakrator

Co lepsze ? Dwóch butcherów czy więcej irnów ?? Jak narazie mam dwie czwórki ironów jednych bullsów (3) brusiera rhinoxa

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

zależy na jaki format

kaputek0
Pseudoklimaciarz

Wydawało mi się że stubborn nie podlega żadnym modyfikacją str.53 w zasadach

Janiszek
Masakrator

kapturek , czy na tej stronie 53 pisze coś o przedmiotach magicznych ? Że nie podyfikują LD ? NIe pisze . Więc normalnie modyfikują :D:D:D

kaputek0
Pseudoklimaciarz

SkaVen w książce do warhammera 7 edycja polska na str 53 jest opisany stubborn po polsku determinacja sprawdz może ja poprostu zle coś interpretuje

Janiszek
Masakrator

no ja własnie o tym mówie . Pisze tam , że nie modyfikuję sie LD jak się przegra , ale nic nie pisze , że nie modyfikuje się LD nawet od przedmiotów magicznych . Czyli skul matle działa normalnie na jednostki z stubornem

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Takie pytanko! jakie waszym zdaniem jest najlepsze połączenie armi na turniej parowy na 2666! Orki + Ogry, Breta + Ogry czy Breta + Orki? w niedziele jest turniej wiec pomóżcie sie zdecydować! ja stawiam na Breta + Orki 8) wiem że omijam nasze Ogry ale myśle ze to bedzie najrozsądniejsze

Janiszek
Masakrator

Nie nie Orkii z Bretą ;/ Tylko ją spowolnią . Lepiej Ogry z Bretą . Choc orkowe machiny magia ... ale tu już twój wybór
Ostatnio zmieniony 1 mar 2008, o 11:43 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

ogry magiczniej (2 magów) i breta z dużymi lancami :D

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Maciek Maciek!!!

jak tam ogry na masterze!!

przedstaw rozpe i daj jakieś opisy małe :D