Rok temu nie pisaliśmy ale można to zrobić oczywiście. Pomyślimy.Robson pisze:Wpiszcie z czasem szczegółowe punkty dotyczące oceny malowania.
WIELKA INKWIZYCJA V - TURNIEJ MASTER - 29-30 marzec 2008
ja sadze jednak, ze bylo tak rok temu moze nie jakos strasznie, ale bylo i te 3 punkty nie sa nikomu potrzebne
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
ale normalne armie maja 8 slotow, fakt w konstrukcji 4k ma 6 ale 8 dzial bez problemowo wystawiaja tez krasie + imperium (ba nawet 12 dzial sie da)
Każdy co był wiedział jak było rok temu (nie ważne kto, co i jak) Do nikogo nie mam żalu, bo mogliśmy lepiej sami taki zakaz egzekwować. Szkoła wyraźnie postawiła taki warunek..... zasady zostały złamane, ślady pozostały i nie chcieli w tym roku z Nami gadać, a wielka szkoda bo lokal był niezły i dość tani (bez porówniania z innymi w Warszawie).Jasiuuu pisze:wtf.. można więcej info o tym ? możesz zarzucić w osobnym temacie albo napisać mi na PW . poprostu jestem ciekawstracić z tego powodu kolejnej szkoły w której możemy zrobić duży turniej, a po ekscecach które były rok temu tak się właśnie stało z poprzednią lokalizacją - straciliśmy szkołę z bardzo fajną miejscówką, która była tania jak na Warszawę.
a ja uważam, że to bardzo dobry pomysł, ponieważ są tylko 4 bitwy i 80 pkt to mało, tu masz większe możliwości.ja sadze jednak, ze bylo tak rok temu moze nie jakos strasznie, ale bylo i te 3 punkty nie sa nikomu potrzebne
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
tak, nabicia punktow na warzywach...
Nieprawda - sam wystawiałem 7 lub 8 speciali i akceptowaliście taką rozpiskę. Jeżeli ma być zmiana - jasne, nie mam nic przeciwko. Tylko czemu HE mają 10, skoro według tabelki powinny mieć 8?Jankiel zawsze było 6 (HE analogicznie wiecej)-
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Masz racje Jankiel - HE mają za dużo speciali - będą miały 8 tyle co w tabelce na 4000. Reszta armii gdyby sie sama wystawiała ma 4000 ma 6 speciali, wiec HE będą miały przez analogię tyle co w tabelce inne armie.Jankiel pisze:Nieprawda - sam wystawiałem 7 lub 8 speciali i akceptowaliście taką rozpiskę. Jeżeli ma być zmiana - jasne, nie mam nic przeciwko. Tylko czemu HE mają 10, skoro według tabelki powinny mieć 8?Jankiel zawsze było 6 (HE analogicznie wiecej)-
Jeśli chodzi o speciale to rok temu tak było na 100%, a jeszcze wcześniej to pod Ciebie i Glonka zmienialiśmy regulamin, bo tylko wy graliście sami jedną armią, wiec mogło tak być.
Wiesz coś takiego to raczej nie bo może zmylić bardzo przeciwnika. Spawadz po znajomy czy ktoś nie ma jakiegoś smoka do pożycznia.okrutnik pisze:Czy można proxowac smoka z lordem tzeentcha grejter demonem tzeencha? ew. moge posadzic na grzbiecie ptaka jakiegos knypka.. ?
Gramy na jawne rozpiski. Jest duży stwór. Ma skrzydła. Ma na grzbiecie kolesia. Model z wyglądu przypomina, że czaruje i nawet mówi z jakiego lora. Moim zdaniem znacznie trudniej sie w tym wypadku pomylić, niż w wypadku gdy gram dwoma takimi samymi modelami lorda na smoku, bo wtedy nie wiadomo, który czaruje, a który się bije. Wczoraj grałem tą rozpiską i przeciwnik nie miał z tym najmniejszego problemu. Czy to jest oficjalne stanowisko organizatorów? pozdrowki
Tak - takie jest oficjalnie stanowisko organizatorów.okrutnik pisze:Gramy na jawne rozpiski. Jest duży stwór. Ma skrzydła. Ma na grzbiecie kolesia. Model z wyglądu przypomina, że czaruje i nawet mówi z jakiego lora. Moim zdaniem znacznie trudniej sie w tym wypadku pomylić, niż w wypadku gdy gram dwoma takimi samymi modelami lorda na smoku, bo wtedy nie wiadomo, który czaruje, a który się bije. Wczoraj grałem tą rozpiską i przeciwnik nie miał z tym najmniejszego problemu. Czy to jest oficjalne stanowisko organizatorów? pozdrowki
Myślę że można taki model zdobyć na różne sposoby (pożyczyć, pomalować samemu bo mamy jeszcze miesiąc do imprezy itd)
- marcus_cheater
- Oszukista
A trebusz bretoński robiący za katapultę u dwarfów przejdzie?? Wydaje mi się, że powinien, zwłaszcza, że wszystko w nim będzie dopracowane jak by to był oryginlany model...
-
- Plankton
2 pytania dotyczace "niby proxow".
1) Czy mozna wewnatrz oddzialow Clanratow zastosowac fillery - np. przewrocona kolumna na podstawce 40x40 na ktorej stoi pojedynczy clanrat robi za 4 modele.
2) Podobne pytanie dotyczace Slaveow kiedy wewnatrz oddzialow pomieszam Slavow z Giant-ratami
Oczywiscie w obu przypadkach przewaga pelnych - pasujacych modeli.
Oba pytania sa dla mnie dosc istotne
1) Czy mozna wewnatrz oddzialow Clanratow zastosowac fillery - np. przewrocona kolumna na podstawce 40x40 na ktorej stoi pojedynczy clanrat robi za 4 modele.
2) Podobne pytanie dotyczace Slaveow kiedy wewnatrz oddzialow pomieszam Slavow z Giant-ratami
Oczywiscie w obu przypadkach przewaga pelnych - pasujacych modeli.
Oba pytania sa dla mnie dosc istotne
Uważam, że 15 pkt z testu przy takim formacie i 4 bitwach to za dużo i zbyt wiele może zależeć od testu. Wydaje mi się, że jeżeli do zdobycia byłoby np. 10 punktów z testu, 20 pytań i 0,5 punkta za poprawną odpowiedź byłoby bardziej optymalnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
a co to jest za czynnosc to WI? Wiosna Idzie, czy z Winem Igram bo nie wiem