WIELKA INKWIZYCJA V - TURNIEJ MASTER - 29-30 marzec 2008

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Robson pisze:Wpiszcie z czasem szczegółowe punkty dotyczące oceny malowania.
Rok temu nie pisaliśmy ale można to zrobić oczywiście. Pomyślimy.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ja sadze jednak, ze bylo tak rok temu :P moze nie jakos strasznie, ale bylo i te 3 punkty nie sa nikomu potrzebne
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

ale normalne armie maja 8 slotow, fakt w konstrukcji 4k ma 6 ale 8 dzial bez problemowo wystawiaja tez krasie + imperium (ba nawet 12 dzial sie da)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jasiuuu pisze:
stracić z tego powodu kolejnej szkoły w której możemy zrobić duży turniej, a po ekscecach które były rok temu tak się właśnie stało z poprzednią lokalizacją - straciliśmy szkołę z bardzo fajną miejscówką, która była tania jak na Warszawę.
wtf.. można więcej info o tym ? możesz zarzucić w osobnym temacie albo napisać mi na PW . poprostu jestem ciekaw
Każdy co był wiedział jak było rok temu (nie ważne kto, co i jak) Do nikogo nie mam żalu, bo mogliśmy lepiej sami taki zakaz egzekwować. Szkoła wyraźnie postawiła taki warunek..... zasady zostały złamane, ślady pozostały i nie chcieli w tym roku z Nami gadać, a wielka szkoda bo lokal był niezły i dość tani (bez porówniania z innymi w Warszawie).

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ja sadze jednak, ze bylo tak rok temu moze nie jakos strasznie, ale bylo i te 3 punkty nie sa nikomu potrzebne
a ja uważam, że to bardzo dobry pomysł, ponieważ są tylko 4 bitwy i 80 pkt to mało, tu masz większe możliwości.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

tak, nabicia punktow na warzywach...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jankiel zawsze było 6 (HE analogicznie wiecej)-
Nieprawda - sam wystawiałem 7 lub 8 speciali i akceptowaliście taką rozpiskę. Jeżeli ma być zmiana - jasne, nie mam nic przeciwko. Tylko czemu HE mają 10, skoro według tabelki powinny mieć 8?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Jankiel pisze:
Jankiel zawsze było 6 (HE analogicznie wiecej)-
Nieprawda - sam wystawiałem 7 lub 8 speciali i akceptowaliście taką rozpiskę. Jeżeli ma być zmiana - jasne, nie mam nic przeciwko. Tylko czemu HE mają 10, skoro według tabelki powinny mieć 8?
Masz racje Jankiel - HE mają za dużo speciali - będą miały 8 tyle co w tabelce na 4000. Reszta armii gdyby sie sama wystawiała ma 4000 ma 6 speciali, wiec HE będą miały przez analogię tyle co w tabelce inne armie.

Jeśli chodzi o speciale to rok temu tak było na 100%, a jeszcze wcześniej to pod Ciebie i Glonka zmienialiśmy regulamin, bo tylko wy graliście sami jedną armią, wiec mogło tak być.

okrutnik
Warzywo

Post autor: okrutnik »

Czy można proxowac smoka z lordem tzeentcha grejter demonem tzeencha? ew. moge posadzic na grzbiecie ptaka jakiegos knypka.. ?

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

okrutnik pisze:Czy można proxowac smoka z lordem tzeentcha grejter demonem tzeencha? ew. moge posadzic na grzbiecie ptaka jakiegos knypka.. ?
Wiesz coś takiego to raczej nie bo może zmylić bardzo przeciwnika. Spawadz po znajomy czy ktoś nie ma jakiegoś smoka do pożycznia.

okrutnik
Warzywo

Post autor: okrutnik »

Gramy na jawne rozpiski. Jest duży stwór. Ma skrzydła. Ma na grzbiecie kolesia. Model z wyglądu przypomina, że czaruje i nawet mówi z jakiego lora. Moim zdaniem znacznie trudniej sie w tym wypadku pomylić, niż w wypadku gdy gram dwoma takimi samymi modelami lorda na smoku, bo wtedy nie wiadomo, który czaruje, a który się bije. Wczoraj grałem tą rozpiską i przeciwnik nie miał z tym najmniejszego problemu. Czy to jest oficjalne stanowisko organizatorów? pozdrowki

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

okrutnik pisze:Gramy na jawne rozpiski. Jest duży stwór. Ma skrzydła. Ma na grzbiecie kolesia. Model z wyglądu przypomina, że czaruje i nawet mówi z jakiego lora. Moim zdaniem znacznie trudniej sie w tym wypadku pomylić, niż w wypadku gdy gram dwoma takimi samymi modelami lorda na smoku, bo wtedy nie wiadomo, który czaruje, a który się bije. Wczoraj grałem tą rozpiską i przeciwnik nie miał z tym najmniejszego problemu. Czy to jest oficjalne stanowisko organizatorów? pozdrowki
Tak - takie jest oficjalnie stanowisko organizatorów.

Myślę że można taki model zdobyć na różne sposoby (pożyczyć, pomalować samemu bo mamy jeszcze miesiąc do imprezy itd)

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

A trebusz bretoński robiący za katapultę u dwarfów przejdzie?? Wydaje mi się, że powinien, zwłaszcza, że wszystko w nim będzie dopracowane jak by to był oryginlany model...;-)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Ja bede mial pozyczyc smoka (ale tylko z 1 głowa malo spaczony :D )

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Kuzwa dzien wczesniej mam 18ke... Ale i tak sproboje pojsc chociarz troche zombie ze mnie bedzie :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

the_real_mrx
Plankton

Post autor: the_real_mrx »

2 pytania dotyczace "niby proxow".

1) Czy mozna wewnatrz oddzialow Clanratow zastosowac fillery - np. przewrocona kolumna na podstawce 40x40 na ktorej stoi pojedynczy clanrat robi za 4 modele.

2) Podobne pytanie dotyczace Slaveow kiedy wewnatrz oddzialow pomieszam Slavow z Giant-ratami

Oczywiscie w obu przypadkach przewaga pelnych - pasujacych modeli.
Oba pytania sa dla mnie dosc istotne :)

Kedziorek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kedziorek »

Uważam, że 15 pkt z testu przy takim formacie i 4 bitwach to za dużo i zbyt wiele może zależeć od testu. Wydaje mi się, że jeżeli do zdobycia byłoby np. 10 punktów z testu, 20 pytań i 0,5 punkta za poprawną odpowiedź byłoby bardziej optymalnie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Prawdopodobnie jadę i WI i nie gram - moja armia do dyspozycji...

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

a co to jest za czynnosc to WI? Wiosna Idzie, czy z Winem Igram bo nie wiem :P

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

haha, bardzo śmieszne, kurde mać (jak mawiają panie z budce z kebabami o 2 w nocy w Lublinie mające na imię żyleta)!

miało być - na WI

ODPOWIEDZ