![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Rozpiska podobna do wcześniej prezentowanych, jednak zdecydowałem się odejść od magii, bowiem jest przereklamowana (owszem, może skrzywdzić, ale niezbyt często to wychodzi).
Postawiłem na brutalną siłę bohaterów, bo to jedyne co Ogry mają naprawdę dobre:
Bruiser (+1T, Przerzut psychologii, handguns, dwurak)
Bruiser (BSB, +3Str, Ward 5+, przerzut warda, Look-out-gnoblar)
Butcher (2x DS)
8 Gnoblar Trappers
20 Gnoblars
20 Gnoblars
3 Ogre Bulls
3 Ogre Bulls
3 Iron Guts + Runemaw Banner, Look-out-gnoblar (przerzut czaru na inny oddział na 2+)
2 Leadbelchers
Scraplauncha
Scraplauncha
Ludożerca + handguns
Testowałem w paru bitwach, większośc sromotnie przegrywając
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Z armiami ofensywnymi nie powinno być źle. Bohaterowie niszczą system....S7, S8...T5, T6...każdy po 4 rany....to naprawdę potężna siła, którą mam zamiat skutecznie wykorzystać.
Owszem, brak mi static CR, ale jakoś to nadrobię (BSB).
No i Scraplaunche..mam nadzieje, że się spiszą. W dotychczasowych testach zawsze stawały na wysokości zadania. Twarde (T5, W5, Sv4+), nie uciekają jak jeden model z oddziału zginie, nie jest je tak łatwo zabić czymś, co nie ma S7, a i z tych rzeczy groźne naprawdę są tylko działa/katapulty, mają fajne strzelanie i kopa w HTH (szarża z impaktami i US5).
Z trzonu armi to jeszcze chyba Ironguci mogą zawalczyć bez wsparcia. Reszta corów to mięso, które ma zasłaniać, ginąć i zdobywać teren po swoich trupach.
No i lekkie wspracie strzeleckie (2x handguny i Leadbelchers), tak, żeby żadna lekka kawaleria nie czuła się bezpieczenie wchodząc na moje flanki.
Z magii zrezygnowałem, bo się nie sprawdza. I tak, z jednym magiem mam 4 czary na 3+...wystarczy, żeby pogrozić armiom z 1 caddym.
A jak miałem 2 rzeźników, to wróg wpuszczał buffy, żeby je rozproszyć w swojej turze kiedy mu to było potrzebne. Wole 4A S7 których się nie da rozproszyć ;>
Oczywiście, z armiami strzelającymi szans zbyt dużych (żadnych?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)