PMOTM 10 BSB Imperium GOTOWE!
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMOTM 10 BSB Imperium GOTOWE!
Witam wszystkich, debiutuje w PMOTM jak i w malowaniu, wiec nic zaskakującego, mnie samemu konik sie podoba, wiec to jest chyba juz plus
podstawka tylko w celu " podstawki"
mam nadzieje ze sie podoba
podstawka tylko w celu " podstawki"
mam nadzieje ze sie podoba
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, o 16:22 przez Arte, łącznie zmieniany 2 razy.
Konik imperialnych z Gamezone! Fajnie zobaczyć jak je ludzie malują, bo ja sobie z nich właśnie trójkę lansjerów do Warlorda robię
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Na pewno widać, że przykładasz dużą uwagę do szczegółów. Na plus należy zaliczyć technikę, bo widać przejscia prawidłowe i niezły dobór kolorów oraz precyzję nałożenia kolorów, nigdzie nic nie zalane, nie wystaje, nie ma niedomalowań, kolory są równo ułożone, nic nie prześwituje.
Niestety cały ten efekt psują 3 rzeczy, powoduące chaos i 'brud' na figurce:
- moldy, czyli inaczej nadlewki. Prawidłowa obróbka modelu przed malowaniem, to połowa sukcesu.
- drybrush, jeśli chcesz malować czysto to zapomnij o tej 'technice', GW stara się wbić ludziom do głowy, że to najlepsza technika dla początkujących, jest ona jednak jedną z najgorszych, im szybciej z niej zrezygnujesz tym lepiej.
- gruba farba, na figurce widać każde pociągnięcie pędzla, farba jest nieziemsko grubo, co powoduje, że wydaję się, że patrzymy na olejny obraz, a nie na miniaturkę. Farbę rozwodnić należy do takiej konsystencji, że - zacytuję Kurę - 'wydaję się, że tym się już nie da malować'.
Mam nadzieję, że to pomoże, pozdro.
Niestety cały ten efekt psują 3 rzeczy, powoduące chaos i 'brud' na figurce:
- moldy, czyli inaczej nadlewki. Prawidłowa obróbka modelu przed malowaniem, to połowa sukcesu.
- drybrush, jeśli chcesz malować czysto to zapomnij o tej 'technice', GW stara się wbić ludziom do głowy, że to najlepsza technika dla początkujących, jest ona jednak jedną z najgorszych, im szybciej z niej zrezygnujesz tym lepiej.
- gruba farba, na figurce widać każde pociągnięcie pędzla, farba jest nieziemsko grubo, co powoduje, że wydaję się, że patrzymy na olejny obraz, a nie na miniaturkę. Farbę rozwodnić należy do takiej konsystencji, że - zacytuję Kurę - 'wydaję się, że tym się już nie da malować'.
Mam nadzieję, że to pomoże, pozdro.
oj tak pomoglo dzieki za te slowa na poczatku, jak dla kogos kto tak krotko maluje..
z drybrushem tez powoli przestaje a farbki, wiem blood red jest taki troszke zechly
zapomnialem dodac ze to moje pierwsze próby "freehanda"(tzn. paski na uprzęży)
z drybrushem tez powoli przestaje a farbki, wiem blood red jest taki troszke zechly
zapomnialem dodac ze to moje pierwsze próby "freehanda"(tzn. paski na uprzęży)
no jak na debiut to dobrze naprawde
moja pierwsza figurka wyglada o wiele gorzej ale jak ja malowalem mialem 6-7lat ]:-> mysle ze ty masz wiecej
moja pierwsza figurka wyglada o wiele gorzej ale jak ja malowalem mialem 6-7lat ]:-> mysle ze ty masz wiecej
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Bardzo fajnie, też się dopiero ucze, ale troszke gorzej mi to wychodzi hehe, godne pochwały.... oby tak dalej xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
nie mialem czasu kiedy dodac zdj.
aktualnie kończe sztandarowego, ale zdj, dam takie
mam nadzieje ze sie podoba, bo mnie tak
za niedlugo reszta
aktualnie kończe sztandarowego, ale zdj, dam takie
mam nadzieje ze sie podoba, bo mnie tak
za niedlugo reszta
taa jasnetedzio pisze:w batalionie jest taka uniwersalna armia i jest standardowa czyli czesto spotyka się ją na turniejach
Dokładnie to samo pytanie przysło mi do głowy. Czyżby przybiegł bidulek do armii przeciwnika, żeby zmienić front ?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
lepsza byłaby koncepcja - "Nie mam broni, bo właśnie ostatnią zostawiłem w tym szczurze co sie tak tu mi rzuca..."
Ale o gustach się nie dyskutuje, choc połamana lanca byłaby chyba stosowniejsza...
Ale o gustach się nie dyskutuje, choc połamana lanca byłaby chyba stosowniejsza...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
- Szrederator
- Chuck Norris
nie wiem czy taki bohter chciałby podnieść(pewnie z ziemi ) brudną szczurzą broń