Nagrody za ligę.

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

KOOBA.84 pisze: Alez Ziemko! My nie dazymy do olania sprawy ale pragniemy naklonic LL do glebszej dyskusji na ten temat i poszukania alternatywnych mozliwosci. Od tego jest to cialo, nie?
dlaczego nie oswiecilo was wczesniej?
tylko teraz jak juz glosowany jest jakims tam, prawd najprostszy i najmniej angazujacy system zbierania jakiejs tam kasy na 'upominki' bo nagrodami bym tego nie nazwal...
KOOBA.84 pisze: Ojojo. Brzmi jak grozba. Napisales poniekad to co gdzies tam kolacze mi sie jako kolejny problem - czy to nie ewoluuje w "wykupywanie praw do masterow" - kto da wiecej ten dostanie naklejeke MASTER.
nie, bo kwota bedzie stala dla kazdego, zglaszajac turniej pod glosowanie na mastera zgadzasz sie z koniecznoscia uiszczenia wplaty na dyplomy i puchary, jezeli nie wyrazasz takowje checi, nikt nie kaze ci zglaszac imprezy, jezeli nie wywiazesz sie tej dzentelmenskiej umowy(bo nikt tego prawnie nie usankcjonuje) automatycznie tracisz prawo do kandydowania do organizacj mastera w przyszlym roku
KOOBA.84 pisze:wiec sie Thurionie nie unos i nie pisz bzdur.
wchodze na forum, otwieram ten temat i kto sie kloci, szafa i ty...
watpliwosci co do pomyslu, a nagłe pisanie dziesiatek linijek po tym jak nagle obudziliscie sie z mysla ze nie bedziemy im nic bulic to troche dwie inne rzeczy...
KOOBA.84 pisze: Z mojego krotkkiego rekonensansu po sieci wynika, ze na pucharki i dyplomy starczy nawet 200zl. Za 300 mamy juz naprawde fajne pucharki. Wiecej to IMO zbytek.
no to git, starczy 20 tudziez 30zl, czyli jedna wejsciowka, czy to jest taki problem? nikt nie chce zgarniac kasy, boze...
przeciez to jest jakas dniowka !! no moze ew pol tygodniowka kasy... bez przesady panowie

po prostu troche zalem.pl jest to ze ktos walczy w lidze jezdi caly rok na turnieje a nie dostanie za to nawet dyplomu czy pucharku i nie piszczie tutaj o szukaniu sponsorow i innych dobrych wujkow tylko zacznijcie ich szukac... takie madre rady pojawiaja sie na LL srednio co 2 miesiace a jakos nikt tego nie zorganizowal i w mojej opinii nigdy tego nie zorganizuje... bo WFB to nadal jest gra, hobby, spedzanie wolnego czasu, nikomu sie nie chce niewiadomo jak angazowac i starac, woli sie poswiecic nauce, pracy czy czemu innemu przynoszacemu wymierne zyski jego wlasnej osobie, nie jakiejs tam lidze.. w jakiegos tam warhammera... gdyby bylo inaczej juz dawno liga bylaby super zajebiscie zorganizowana i sponsorowana, a jak wszycy wiemy tak nie jest...

pzdr

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

Spoko, rozumiem twoje podejscie do tematu. Szkoda ze to co napisales sprawia, ze watpie czy czytales np. posty szafy powyzej, ktory oferowal ze poszuka sponsora. A i mowic ze sie z szafa "klucimy" te tez grube naduzycie, ot zajrzelismy po chwili na LL a tu takie rzeczy - tak samo jak ty zajrzales teraz zeby stwierdzic ze takie z nas urwisy i ze na pewmno nie chcemy robic masterea i szukamy sposobu jak tego unknac...

pzdr
bo tak. :lol:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

zacznijcie ich szukac
Dla mnie prosta sprawa, nie takie rzeczy się w robocie klientom na sponsoring sprzedawało.

Ale jedna sprawa: nikt nie będzie rozmawiał ze sponsorem żeby potem na LL usłyszeć "chcemy być niezależni". BO kiedy jakieś dwa lata temu takowa koncepcja padła, to podnisoło sie święte oburzenie że sprzedajemy ligę sklepowi na literę C i że żadnych sponroów nie ma być, żadnych bannerów i innych.

Więc zanim do kogokolwiek uderzę muszę mieć za soba wazny głos wiekszości członków że szukamy oficjalnego sponsora ligi.

Proste?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Szafa , ale uwierz , ze wtedy chodzilo o to , ze ten sklep byl na ta litere C , a gdyby propozycja padla od innego sklepu zostalaby mysle inaczej rozpatrzona...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Ziemko pisze:Szafa , ale uwierz , ze wtedy chodzilo o to , ze ten sklep byl na ta litere C , a gdyby propozycja padla od innego sklepu zostalaby mysle inaczej rozpatrzona...
dokladnie :D

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

mhm...rozumiem ze spiskowa teoria dziejów, próba przejecia władzy nad światem wfb i tak dalej?

żałosne...po to jest umowa cywilnoprawna, tak, między właścicielem strony internetowej a sponsorem: w zamian za taka a taka kweotę właściciel strnoty zobowiązuje sie do umieszczenia banera, linka, czegoś tam i czegoś tam.

Rozumiem że nadal tkwimy w ciemnogrodzie i "sponsor tak, byle nie sklep na literę C"?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze:
Rozumiem że nadal tkwimy w ciemnogrodzie i "sponsor tak, byle nie sklep na literę C"?
dokladnie 8)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

żenujące, żeby nie powiedzieć, żałosne.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie nie jest zalosne. Mam spore doswiadczenia z sklepem na C Szafa , duzo wieksze niz Twoje i naprawde nie chcialbym , aby ten sklep mial cos wspolnego z liga.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Mi się wydaje że już ma bardzo dużo wspólnego, tylko mało kto się domyśla ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Młody pisze:Mi się wydaje że już ma bardzo dużo wspólnego, tylko mało kto się domyśla ;)
no różne plotki na ten temat krążą :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

to moze by tak oswiecic tych niedomyslajacych sie i nie podatnych na plotki ;) ?

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

ziemko, żebyś się nie zdziwił - mam dużo większe doświadczenie we współpracy z cytadelą niż Ci sie zdaje, nie wiem czy wiesz ale np. przed-poprzedni PGA był organizaony w bardzo ścisłej współpracy z mortimerem, i jakoś poszło nam bardzo dobrze, z górki i bezproblemowo... I nie ukrywając - 'C' to potencjalnie najlepszy sponsor dla ligi do którego uderzyłbym jako pierwszy.

a wszelakie plotki to dla mnie przejaw typowo polskiego węszenia wszędzie spisku i ściemy...

Ale spoko, rozumiem, Adeona nikt osobiscie nie zna i tak naprawdę jest wiertualną tożsamością wielkiego "M" stworząną aby przejąc władzę nad ligą...

jak juz mówiłem, żenujące łamane przez żałosne.

A plotek owych chętnie wysłucham na priva, skoro to taka tajemnica.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Wydaje mi sie, ze uderzanie do sponsora by nam zafundowal dyplomy tez jest troche niepowazne...

Wydaje mi sie, ze idealnie by bylo opodatkowac mastery po 30zl (przecietnie cena jednej wejsciowki) i z tego ufundowac pucharek + dyplomy. Opieram sie na tym co Kooba napisal, ze 300zl powinno starczyc w zupelnosci. Wtedy nigdy nie bedzie sytuacji, ze nie ma sponsora i nie ma nawet dyplomow.
Bo jak widac Poznan jest przeciw podatkom troche dla zasady, a nie z powodu tego ze 30zl z budzetu mastera cos zmieni. Niby maja sporo racji, ale jakby na to nie patrzec warto miec takie zabezpieczenie, ze zawsze przynajmnije dyplomy beda...
No i wlasciwie warto by sie ktos zglosil do tego, zeby kupil te pucharki/zrobil dyplomy za te 300zl ;P.

Do sponsora uderzenie to bardzo dobry pomysl ale chyba wlasnie po nagrody rzeczowe, ktore mozna wystawic na allegro ;).
Kiedys byly walizki jako nagrody, one rzadko szly na allegro :P. (chyba)
Tez bonow na zakup figurek w sklepie raczej sie nie wystawia na allegro ;).

I faktycznie moglbys Ziemko zawiesic to glosowanie albo je przdluzyc kolejne 2 tygodnie (jesli jest taka opcja). Porozmawiajmy :).

p.s. ja tez chce plotki na priva!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

mniej wiecej - zbieranie kasy od orgów to bardzo nikorzystn precedens. Bo dzisiaj to może być 30 zł, a jutro cholera wie ile...

I odam jeszcze może troche głupi przykład: poprzednie PGA. Budżet wyliczyliśmy jak wyliczylismy, troszke kasy dołozylismy z klubowych żeby było na nocleg dla ludzi w schornisku, trochę z kasy wydalismy na nowe stoły i tereny.

Zostało ok 200 zł, które wpakowalismy w gastro - dwa dni poeczenia i ok 200 złotych kosztowało pewna przemiłą panią i mnie upieczenie 20 blach placka. Kto był ten widział - było go pod dostatkiem, hardkorowcy o ile wiem cały dzień jechali na placuszkach. Bylo duzo i dobrze.

Podatek w wysokosci 1zł od łebka = połowy placuszków nie ma. Sorry, wole nakarmić graczy niż sponsorować nagrody dlz czołówki ligi.

Tym bardziej że za wygrywanie masterów nagród jest aż nadto - nie wiem jak gdzie indziej, ale u nas było to okrągły tysiączek do podziału.

I już nawet walić te durne 30 zł (jeśli ustalamy że jest to stała kwota)- ale sama idea jest zła...bo za ok sie okaze ze nie 30 tylko 100, a potem nie 100 tylko 200...i sie okaże że mastera kupujemy, a nie robimy dlatego że jesteśmy w stanie zrobić zajebistego...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

zamiast plakac na forum znajdz sponsorow dla ligi i wroc jak bedziesz mial juz gotowe propozycje.

narazie najzwyczajniej w swiecie nikomu nie chce sie tym zajac - wiekszosc osob woli zaplacic po 60 zeta od swojego turnieju (np na forum Osmiornicy czytalem po turnieju, ze zyski im wyszly 600+pln dla klubu - przy normalnej cenie wejsciowki i fajnym lokalu. wiec watpie czy ta kwota zalamie komus finanse) niz tracic czas na uzeranie sie ze sponsorami.
bo gadac ze 'fajnie jakby byli' to mozemy do usranej smierci, znajdz jakis zeby opodatkowanie nie bylo konieczne - to zawsze mozemy zmienic plany budzetowe. (no offence - ale to co teraz poznan robi to wlasnie proba zawieszenia prac LL. pokazanie ze niby jest 'lepsze wyjscie', wiec olejmy opodatkowanie, przy jednoczesnym braku konkretow - mozna sie zdenerwowac w koncu)

ps. status mastera daje turniejowi b duzego frekwencyjnego kopa - o czym najlepiej mozesz sie przekonac patrzac na ilosc osob na chociazby urodzinach strefy zero (dwudniowy lokal, dobrze pamietam?) a PGA.
Skoro cos dostajesz, to nie ma nic zlego w tym ze za to zaplacisz. i tyle.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

trupek, idz ty sie na mature poucz a nie pierdzielisz bzdury na tematy o ktorych nie masz pojecia. czy ty w ogole miałes cos do czynienia z zalążkami handlu, marketingu, albo szukania sponsora o którym sie tak fachowo wypowiadasz?

Jak idziesz do sponsora, i przedstawiasz mu konkretna propozycję, on sie zgadza, a ty 3 dni później dzwonisz do niego i mówisz ze sorry, ale nic z tego bo liga/rada zarządu/prezes sie nie zgodzili bo uznali że chcesz przejąc władzę nad światem/nie lubia Cię/wola zapłacić sami, to wychodzisz na skończonego debila nikt więcej z Toba interesów nie zrobi. Lubisz wychodzić na skończonego debila? Prosze bardzo, ja niekoniecznie, jeśli sie do tego zabiore to konkretnie a nie na zasadzie "zobaczymy, jesli będzie to sklep X to sie może zgodzimy, a jeśli będzie Y to może nie". Szczególnie że, daje głowe, co najmniej kilku potencjalnych sponsorów z uwagą czyta te temat...

ZANIM uderzy się do sponsora trzeba miec konkretna propozycję, a nie gadać o gruszkach na wierzbie z których potem gówno wyjdzie.

Już mówiłem - mamy potencjał, jest on mocno niewykorzystany, i aż wstyd że nic z nim nie robimy.

Dla mnie prosta sprawa - konkretna decyzja LL o tym że chcemy sponsora, i ruszamy dalej. Wczesniej - sorry gregory, za dobrze znam to srodowisko i C-fobie żeby wiedzieć że nie ma to sensu.

Czy fakt że status mastera daje kopa jest powodem by za to płacić?

EDIT:

Rozumiem ze lodz zarobila. Ale nocleg z dala od sali gier kosztuje, a zostawienie ludzi na PGA = spalenie miejscowki (vide lublin i inne).

Zysk z PGA poszedl na ulepszenie bazy. W tym roku 80 osob, w przyszlym 120.

Kolejna czesc zysku - na żarcie - nic łodzi nie ujmując - murzynek z jabłkami w polewie czekoladowej z wiórkami i placek z wiśniami i truskawkami to koszta nieco większe niz chleb ze smalcem - jeszcze raz - nic łodzi nie ujmujac, ale skoro was wywołano to porównuję. Więc nie porównuj dwóch skrajnie odmiennych sytuacji i budżetów.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2008, o 17:42 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a to ty zaproponowales konkretne propozycje? jak tak to zwracam honor i ide trenowac czytanie ze zrozumieniem w ramach przygotowan do matury. a jak nie, to zaproponuj w koncu zamiast spamowac o tym ze 'fajnie by bylo miec'.
bo jak nie zapoda ich poznan, ktoremu jako chyba jedynemu osrodkowi przeszkadza obecne glosowanie, to myslisz ze co? same sie pojawia?

i tak - fakt ze master daje kopa frekwencyjnego jest powodem; jak pisal thurion nie jest konieczne robienie masterow jak kogos to bedzie bolec zbyt mocno

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Jak mam Ci dac konkrety jak nie moge nawet uderzyć do sponsorów bo słysze głosy "nie chcemy sponsora"?

Pomyśl chwile jak wygląda koles idący do potencjalnego klienta i mówiący mu "chce panu cos sprzedać, ale w sumie nie wiem czy chcę, bo mam firme z kolegami i oni nie wiedza do końca czy chcemy panu coś sprzedac czy nie".

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

TruePunk pisze:a to ty zaproponowales konkretne propozycje?
post wczesniej szafa napisal ze nie moze nic powiedziec dopoki nie bedzie mial zgody ligi :?: cos z tym czytaniem chyba jest nie tak.
Obrazek

Zablokowany