Jaki generał na Border Patrol...?

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

Jaki generał na Border Patrol...?

Post autor: sir Curiam »

No właśnie jak w temacie, czy na małe punkty (np BP) lepiej wziąć damselkę z 2x dispel scroll czy paladina? Damsleka daje świetną jak na takie pts ochronę ale jakoś mam intuicyjne opory wobec takiego rozwiązania...

Wypowiedźcie się proszę.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

paladyn ;) z możliwościa, zeby byl bsb, o ile zasady turnieju ci nie zabronia (czasem mozna miec bsb-generala) na co Ci 2 scrolle na 700 ptk..1 mag u przeciwnika duzo Ci nie zrobi...

Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

no nad tym się właśnie zastanawiam...mag na 2 lvl ma dwa czary na 4 kostkach i jeszcze jakieś bound spelle i inne nieciekawe rzeczy...
Nie wiem, brak mi doświadczenia, ale myślę że na małe pts taki czarodziej też sobie może trochę podziałać. A z palladina nie ma właściwie żadnego pożytku, lance errantów z grail championem i tak mają bardzo dużą siłę uderzenia...

Awatar użytkownika
TurboWarzywo
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: TurboWarzywo »

imho damselka nie jest głupim rozwiązaniem, ja na borderze(na 600 pkt) gralem 9realmow, 3pegazy 10bowmenow i damselka, tylko byly ograniczenia różne do ktorych trzeba bylo sie zastosowac ;/ , damselka często robiła swoje zucając pan lasu albo pan kamieni, dodawala 3 kość do DD, która czasem sie przydawała jednak nie za czesto, bo malo osob mialo bohatera maga na takie pkty, ale zdazali sie i tacy :)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

ja tam i tak wole paladyna...zawsze 3 ataki z s6... to daje sporo ;] mozna nim podradowac siłe koni (s4) w lancy....

Awatar użytkownika
TurboWarzywo
Powergamer Rozpiskowy

Gobo pisze:mozna nim podradowac siłe koni (s4) w lancy....
nie rozkminiam, o co kaman?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

jest taki item, ktory daje Ci siłe na koniach 4 w pierwszej turze szarzy...tera znie pamietam jak sie nazywa...jest w euchanted itemach, albo talizmanach z 25ptk... poszukaj w booku

Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: errant »

The mane of purebreed ale mozna tylko raz uzyc

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

o walsnie to...i nie raz tlyko w pierwszej szarzy...czytaj uwaznie opis... "with the first time they charge"

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

Mówicie że na BP nie bierze się maga na generała...? Wydaje mi się to osobliwe... Taki elektryk albo mag HE czy szaman orków mógłby sobie podziałać na 4 power diceach i jeszcze jakimś bound spellu na niechronionego przeciwnika...

Awatar użytkownika
TurboWarzywo
Powergamer Rozpiskowy

skavy jak najbardziej wziasc elektryka i bounda d6 z siła 5 czy cos takiego, niepamietam dokladnie i jazda :], tu jest mowa o tym co sie bardziej opłaca w bretoni, damselke czy paladyna...

Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

No właśnie o tym mówię. Rozważam sensowność brania damselki w oparciu o hipotetyczne założenia potencjalnych przeciwników. Ponieważ zdaję sobie sprawę, że ona tam raczej za dużo nie poczaruje, zastanawiam się czy warto w nią inwestować jako ochronę przed magią przeciwnika. ot co

Wiem o czym jest mowa w moim własnym temacie ;)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Ja zawsze wystawiam damsel ;) i zdecydowanie jest bardziej skuteczna od paladyna IMO
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

Czyli mówicie że na BP na 700 pts wziąć damselkę, pegazy i 2 szóstki errantów tak? niech i tak będzie :) zobaczymy, może tym razem coś ugram ;)
dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
TurboWarzywo
Powergamer Rozpiskowy

jak czarke bierzesz to moze weź dla niej tego ds'a i hit z siła 6( jak sie zmieści) ;) ten scrol to imho good idea zawsze bedziesz mial szanse dobic maga albo chociaz za polowe zdobyc pkty :D

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

scroll fajny...ale to tylko 1 W... malo daje...ale zawsze to 75ptk...ostatnio tym gralem na parowce...na og mialem 3 scrolle...i lustro na damselce...ale slabo to wychodzilo...a na treningach za kazdym razem rzucalem 1...

Awatar użytkownika
TurboWarzywo
Powergamer Rozpiskowy

hehe mi sie sprawdza, zawsze ciupne tą połowe albo skutecznie dobije maga ktory wczesniej wklepal se wounda za miscasta :D na borderze te 75 pkt to bedzie jeden duzy pkt jak sie nie myle, wiec imho spox ;)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

na borderze ostatecznie mzoe byc...na duze bitwy...szczegolnie masterowe wole 2x scroll ... ;]

Awatar użytkownika
TurboWarzywo
Powergamer Rozpiskowy

jak wieksze pkty to wiadomo, ja przewaznie biore 2 zwykle scrole i lusterko :D

ODPOWIEDZ