Jaki generał na Border Patrol...?
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
Jaki generał na Border Patrol...?
No właśnie jak w temacie, czy na małe punkty (np BP) lepiej wziąć damselkę z 2x dispel scroll czy paladina? Damsleka daje świetną jak na takie pts ochronę ale jakoś mam intuicyjne opory wobec takiego rozwiązania...
Wypowiedźcie się proszę.
Wypowiedźcie się proszę.
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
no nad tym się właśnie zastanawiam...mag na 2 lvl ma dwa czary na 4 kostkach i jeszcze jakieś bound spelle i inne nieciekawe rzeczy...
Nie wiem, brak mi doświadczenia, ale myślę że na małe pts taki czarodziej też sobie może trochę podziałać. A z palladina nie ma właściwie żadnego pożytku, lance errantów z grail championem i tak mają bardzo dużą siłę uderzenia...
Nie wiem, brak mi doświadczenia, ale myślę że na małe pts taki czarodziej też sobie może trochę podziałać. A z palladina nie ma właściwie żadnego pożytku, lance errantów z grail championem i tak mają bardzo dużą siłę uderzenia...
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
imho damselka nie jest głupim rozwiązaniem, ja na borderze(na 600 pkt) gralem 9realmow, 3pegazy 10bowmenow i damselka, tylko byly ograniczenia różne do ktorych trzeba bylo sie zastosowac ;/ , damselka często robiła swoje zucając pan lasu albo pan kamieni, dodawala 3 kość do DD, która czasem sie przydawała jednak nie za czesto, bo malo osob mialo bohatera maga na takie pkty, ale zdazali sie i tacy 

- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
nie rozkminiam, o co kaman?Gobo pisze:mozna nim podradowac siłe koni (s4) w lancy....
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
Mówicie że na BP nie bierze się maga na generała...? Wydaje mi się to osobliwe... Taki elektryk albo mag HE czy szaman orków mógłby sobie podziałać na 4 power diceach i jeszcze jakimś bound spellu na niechronionego przeciwnika...
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
skavy jak najbardziej wziasc elektryka i bounda d6 z siła 5 czy cos takiego, niepamietam dokladnie i jazda :], tu jest mowa o tym co sie bardziej opłaca w bretoni, damselke czy paladyna...
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
No właśnie o tym mówię. Rozważam sensowność brania damselki w oparciu o hipotetyczne założenia potencjalnych przeciwników. Ponieważ zdaję sobie sprawę, że ona tam raczej za dużo nie poczaruje, zastanawiam się czy warto w nią inwestować jako ochronę przed magią przeciwnika. ot co
Wiem o czym jest mowa w moim własnym temacie
Wiem o czym jest mowa w moim własnym temacie

Ja zawsze wystawiam damsel
i zdecydowanie jest bardziej skuteczna od paladyna IMO

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
Czyli mówicie że na BP na 700 pts wziąć damselkę, pegazy i 2 szóstki errantów tak? niech i tak będzie
zobaczymy, może tym razem coś ugram 
dzięki za pomoc

dzięki za pomoc
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
jak czarke bierzesz to moze weź dla niej tego ds'a i hit z siła 6( jak sie zmieści)
ten scrol to imho good idea zawsze bedziesz mial szanse dobic maga albo chociaz za polowe zdobyc pkty 

- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
hehe mi sie sprawdza, zawsze ciupne tą połowe albo skutecznie dobije maga ktory wczesniej wklepal se wounda za miscasta
na borderze te 75 pkt to bedzie jeden duzy pkt jak sie nie myle, wiec imho spox 

- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
jak wieksze pkty to wiadomo, ja przewaznie biore 2 zwykle scrole i lusterko