PMotM 10- Dwarf Lord on Oathstone

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

PMotM 10- Dwarf Lord on Oathstone

Post autor: marcus_cheater »

Oto moja pierwsza figurka do konkursu... 8) Póki co zrobiony sam płaszcz, kamień przysięgi i dodatki(skrzydełka, młotek, tarcza)... Tych ostatnich póki co nie zamieściłem...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kiepski ze mnie fotograf, dlatego fotki są bardzo średnie... Złote linie na płaszczu w rzeczywistości nie wyglądają na takie rozmazane...

EDIT: Zdjęcia są umieszczone w ten sposób, ponieważ inaczej po prostu nie potrafię... :? :oops:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2008, o 14:08 przez marcus_cheater, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

nie wyglada zle...ale ze chcialo Ci sie te linnie malwoac..czy to juz GW odlalo? ;]

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Jak będę potrafił takie linie malowac to mnie spotkacie na GD,a póki co trzeba się zadowolić działaniem GW... :D

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

acha...czyli wszystko pod kontrola ;D

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Up, żeby nie zniknął w mrokach zapomnienia...

Wszystkie komentarz mile widziane... 8)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Wrzuć zdjęcia figurki z bliska, to będzie można komentować... na razie niewiele widać. I najlepiej od razu w pełnym formacie - to klikanie na miniaturki jest uciążliwe.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Z tego co widać jest fajny, ale wrzuć lepsze zdjęcia to będzie można więcej powiedzieć :P

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

gratuluje skończenia... figurka wygląda całkiem ładnie...zapewne dopiero zaczynasz malować...i jest ok... jeśli miałbym coś podpowiedzieć to ja malujesz suchym pędzlem to warto trochę zmieniać kolory...chodzi mi tu głownie o podstawkę... żeby nie była taka szaro biała bo wtedy jest nudna
tu przykład:
http://img231.imageshack.us/img231/6416/zprzodujt7.jpg
warto by tez więcej czasy poświecić na skrzydła na hełmie żeby wyglądały tak ładnie jak płaszcz, za który duży plus :)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

fajna podstawka ;) dwarf tez nienajgorszy...ale foty z bliska by sie przydaly ;) tak jak mapet uznal...plaszcz na wielki plus...

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

@Telchar
EDIT: Zdjęcia są umieszczone w ten sposób, ponieważ inaczej po prostu nie potrafię...
@Piotr3k
Kiepski ze mnie fotograf, dlatego fotki są bardzo średnie...

Już lepiej na prawdę nie potrafię...

@Mapet
zapewne dopiero zaczynasz malować...
Rozwaliłeś mnie tym tekstem... Muszę Cię zasmucić, ale maluję już ze 2 lata, jednak bardzo żadko... Jak uda mi się pomalowac kilka figurek w miesiącu to jest dobrze... Podstawki już nie będę zmieniał, ale z porad na pewno skorzystam w przyszłości...;-) I wracając do samego malowania, to chcę wyjaśnić, że ja już sobie wyrobiłem taki styl w malowaniu, który mi po prostu odpowiada... Nie jest może jakiś mega-ultra golden daemonowski, ale mi się podoba, bo staram się robić to przynajmniej dokładnie... Nie chcę malować figurek na taki stansardowy TT, czyli zyliony rozjaśnień, ponieważ z tym za długo by mi się zeszło, a chcę mieć w końcu pomalowaną całą armię i w takim tempie to nie wiem czy skonczę w taj dekadzie... 8) :D

ODPOWIEDZ