SĘDZIOWANIE NA MASTERACH

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

IMO na masterze powinien być obowiązek posiadania wydrukowanych uściśleń przy sędziówce. Wtedy dany gracz mógł by udowodnić swoją rację powołując się na dane uściślenie ... lub też dany sędzia mógł by sprawdzić jak to jest uściślone ... jeśli nie pamięta (bądź jeśli niedawno weszły zmiany)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Gogol pisze:IMO na masterze powinien być obowiązek posiadania wydrukowanych uściśleń przy sędziówce. Wtedy dany gracz mógł by udowodnić swoją rację powołując się na dane uściślenie ... lub też dany sędzia mógł by sprawdzić jak to jest uściślone ... jeśli nie pamięta (bądź jeśli niedawno weszły zmiany)
ja mam ostatnio na turach najnowsze uscislenia :twisted:
Myślę, że wystarczy jak ma je gracz

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

gracz graczem .... zdecydowanie trudniej będzie zdyscyplinować graczy do noszenia ze sobą uściśleń niż wprowadzenie tak prostego zwyczaju jak najnowsze uściślenia w sędziówce na samym turnieju. Ogólnodostępne dla sędziów i graczy.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Gogol pisze:gracz graczem .... zdecydowanie trudniej będzie zdyscyplinować graczy do noszenia ze sobą uściśleń niż wprowadzenie tak prostego zwyczaju jak najnowsze uściślenia w sędziówce na samym turnieju. Ogólnodostępne dla sędziów i graczy.
ja miałem uściślenia i i tak mi zasędziowali jak zasędziowali :D to dużo nie zmienia - liczy się właśnie kwestia podejścia sędziego. Ja jak do końca nie wiem, to lecę i sprawdzam z RB, a na naszym masterze w Wejherowie jakieś bardzo zawiłe kwestie konsultowałem ze Zbyszkiem, aby nie było jakiś rozbierznych interpretacji.

Tak notabene - Barbarossa i JJ to są osoby do których sędziowania na turniejach na których grałem nigdy nie miałem zastrzeżeń. Poza nimi też jest jeszcze grupa sędziów którzy dobrze się znają na rzeczy. No, ale też niestety znajdą się też tacy, którzy niezbyt pasują do roli sędziego na masterze.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

No, ale też niestety znajdą się też tacy, którzy niezbyt pasują do roli sędziego na masterze.
konkrety, konkrety sa potrzebne.. a najlepiej kto? co? i kiedy?

to jedyny sposoby by oddzielic ziarno od plew :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Asassello pisze:
No, ale też niestety znajdą się też tacy, którzy niezbyt pasują do roli sędziego na masterze.
konkrety, konkrety sa potrzebne.. a najlepiej kto? co? i kiedy?

to jedyny sposoby by oddzielic ziarno od plew :D
Nie będę sypał nazwiskami ;) wystarczy czasem popatrzeć na obsadę sędziowską turnieju - nie jest tajemnicą poliszynela, że pewnych osób do rozstrzygania sporu się nie woła, bo "wiadomo jaką podejmą decyzję" albo "nie będą wiedziały"
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Przyznam Scimitarze , że nie wiem do kogo pijesz ? Lista osób , które otrzymały premie sedziowskie w tym sezonie :
1038 DMP Rafał Bieliński
1083 Master Blaster Marek Buszkiewicz
1083 Arena 2007 Marek Buszkiewicz
1148 Kohortex Artur Dreslerski
1201 TROPIK 5 Marcin Galoch
1215 PGA Marcin Gizara
1226 TROPIK 5 Marek Golan
1243 Arena 2007 Oskar Górka
1276 Arena 2007 Tomek Hądzlik
1276 STRATEGICON Tomek Hądzlik
1305 Wielki Dracon Tomasz Jarosz
1307 Bazyliszek 2007 Andrzej Jarzyna
1317 DMP Krzysztof Jerzak
1371 Bazyliszek 2007 Mariusz Kiliszek
1401 PGA Michał Konieczny
1415 STRATEGICON Paweł Koszowski
1416 STRATEGICON Piotr Koszowski
1436 Master Blaster Kamil Krasuski
1500 Bazyliszek 2007 Adam Lewański
1517 Wielki Dracon Zbyszek Łobocki
1521 Wielki Dracon Wojciech Łubkowski
1614 Kohortex Robert Mrozek
1626 PGA Jakub Niegłos
1674 TROPIK 5 Piotr Panufnik
1674 DMP Piotr Panufnik
1703 Bazyliszek 2007 Karol Pieróg
1711 Macki Wojny 2007 Michał Pietrzela
1728 Macki Wojny 2007 Darek Polit
1785 Arena 2007 Paweł Rusin
1787 Master Blaster Michał Rusinek
1787 Arena 2007 Michał Rusinek
1819 Wielki Dracon Łukasz Schultzmann
1869 Wielki Dracon Tomasz Stanik
1902 PGA Wojciech Szafałowicz
1902 Kohortex Wojciech Szafałowicz
1904 Master Blaster Krzysztof Szafrański
1904 DMP Krzysztof Szafrański
1925 Master Blaster Piotr Szmajewski
2068 Bazyliszek 2007 Karol Wyszkowski
2113 Kohortex Ziemowit Żywiołowski
2291 DMP Jacek Tomaszwski

Do której z tych osób lepiej sie nie udawać podczas turnieju ?
Jak nie chcesz pisać na ogólnodostępnym to priva prosze .
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Oskar pisze:Lista osób , które otrzymały premie sedziowskie w tym sezonie :
(...)
1038 DMP Rafał Bieliński
1626 PGA Jakub Niegłos

moje typy, tak na szybko :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jest mi bardzo miło gobosie *=

Jezeli sie nie pomyliłem... nigdy nie wybaczysz mi master engineera trzymającego pkt za siebie i klopę?

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Gobos jebłeś jak łysy warkoczem o ściane , odzywając sie nie proszony w temacie . Pytalem Scimitara - twoje zdanie mam gleboko w dupie .Twój post mial na celu obrazenie mnie osobiscie i paru organizatorów - udalo Ci sie w pelni . Mam też wrażenie , że nie znasz żadnej z wymienionych przez siebie osób ( no moze poza kumplem od PGA )?
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

A kto broni Gobosowi swoje zdanie wypowiedzieć ? ma do tego prawo; ja się powstrzymałem od pisania otwarcie i sypania nazwiskami z rękawa, bo zdaję sobie sprawę, że nie każdy krytykę przyjmuje normalnie - niektórzy są gotowi się poobrażać; ja tam się krytyki nie boję, cierpliwie jestem w stanie tego wysłuchać, no chyba, że zbacza to w stronę zarzucania mi jakiś spisków masońskich itp.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Spokój - bo na Ploty i Młoty przeniosę.
Kwestia Zasad, też mi....
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

zgodze sie ze w tym roku na turniejach było kilka niekompetentych osób.. ale rowniez nie bede sypał nazwiskami zreszta ze niektorych nie znam.. a najbardziej dziwią mnie odpowiedzi sedziow w stylu "Nie wiem spytaj kogo innego" a uwazm ze taki sedzia ma za zadanie zajrzec do booka i udzielic mi odpowiedzi a nie dalej ogladac czyjas bitwe.. btw. uwazam ze po kazdym turnieju powinna byc moc zbanowania takiego sedziego na dluzszy czas od sedziowania i nie przydzielenia mu pkt za sedziowanie... nie mowie o sytuacji gdy sedzia przez przypadek wprowadza w blad bo czesto sie zdarzy a zapamientac calego rulebooka i wszystkie FAq uścislenia i AB to jednak ciezka sprawa...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

wole byc odeslanym do innego sedziego, niz uslyszec bledna decyzje szczerze mowiac.
moze poprostu za duzo jest premii sedziowskich i stad problem?

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Primo - każdemu sie zdarza walnąć buraka, nawet sędziom z LS. Pamietam jak scimi będą na LS walnął nam cos głupiego na druzynowach mistrzostwach WLKP - pokazałem Rb, nie było problemu...

Sam po calym dniu sedziowania czasami walne cos naprawde z dupy, ale choćby zapytanie "szafa jestes pewien", albo tekst "a moglbys sprawdzic w uscisleniach" starcza. I nie wyobrazam sobie sytuacji żeby dobry sedzia slyszac watpliwosc gracza nie zajrzal do rulebooka sprawdzic monster reaction na trójce albo jakies inne gówienko (bo oczywiscie nikt Ci nie bedzie zagladal do RB na pytanie ile siły daje dwurak na piechotę).

"Wypominaniu" sędziom błędów po turniejach mowię zdecydowane TAK - byle w miare od razu, a nie po pół roku - żeby jeszcze to pamiętał i zdążył sie pokajać - mi osobiscie zdarzyło sie usłyszęc "a rok temu na strategikonie to zasędziowałes tak a tak"... :P

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

szafa@poznan pisze: "Wypominaniu" sędziom błędów po turniejach mowię zdecydowane TAK - byle w miare od razu, a nie po pół roku - żeby jeszcze to pamiętał i zdążył sie pokajać - mi osobiscie zdarzyło sie usłyszęc "a rok temu na strategikonie to zasędziowałes tak a tak"... :P
Bingo!
Jak ktoś do mnie coś ma, niech mi napiszę od razu. Jezeli to coś oczywistego to przyznam się do błędu. Jezeli zaś to coś skomplikowanego (jak misfire latarki, i niemoznosc spivotowania) to daje własną decyzję az to wystapienia uscislenia

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Gobos pisze:
Oskar pisze:Lista osób , które otrzymały premie sedziowskie w tym sezonie :
(...)
1038 DMP Rafał Bieliński
1626 PGA Jakub Niegłos

moje typy, tak na szybko :wink:
to jeszcze podaj kto w jaki sposob przewinił, bo teraz to jest zwykłe oczernianie ludzi.
pomowieniami niczego sie nie poprawi.

pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ