Picie na turniejach

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

TP: ale poza naprawde wyodrebnionymi przypadkami nikt zaczynajac pić nie planuje ze sie pożyga, zasika, i zacznie odpierdalac wioche. W lublinie np. chetnych osob na imprezowanie bylo conajmniej polowa turniejowiczow. I co? Wszysktich do Dzika do domu ? (w sumie podobno kiedys bylo tam 40osob, hehe).

Ja tam rozwiazanie wymyslilem, i zobaczymy jak sie sprawdzi na naszym turnieju :)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

widac trupank jest zajebiscie madry i zna rozwiazanie na kazdy problem, a jego wiedza i osady sa jedyne sluszne. mamy szczescie, ze taka zacna persona gosci na naszym lichym battlowym forum. o szczescie niepojete, bog sam odwiedza nas :D
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

jerzyn: nie dziekuj bracie! a wiesz, ze imie mam na ta sama litere co Jezus?
jesli szukasz poza tym pomocy w jakis innych, byc moze intymnych kwestiach, Tobie zawsze doradze :) daj znac na priv jak bedziesz potrzebowal mej madrosci.

karlee:
ale problemu nie bylo z 40 osobami tylko z paroma. i raczej z tych 40 wiekszosc miala podejscie 'do pewnego momentu i koniec' a tylko pare 'do konca'. chyba lapiesz o co mi chodzi
jakby zostalo powiedziane konkretnie ze kto chce pic do smierci to wyjazd do X, a kto normalnie to zostaje na sali - nie byloby problemu, osoby ktore by z wlasnej woli zostaly na sali raczej by sie poczuwaly do pewnego umiaru.

ciagle nie widze powodu dla ktorego 80 osob ma miec zakaz picia, skoro tylko 5 ma z tym problemy. i tyle.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

ja mysle, ze z czysto rozkminkowego punktu widzenia masz racje, ale praktycznie trzeba wprowadzic cos w stylu odpowiedzialnosci zbiorowej. dola organizatora, no chyba ze nasz plan wypali, ale to sie okaze w maju :)

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

ale problemu nie bylo z 40 osobami tylko z paroma.
Hmmm to czego nie powiedziałeś nam w sobotę kochany kto ma sie zamiar zrzygać?Nie było by w niedzielę żadnego problemu :wink: Sory ale skąd można wiedzieć przy 40 osobach pijących kto sie zrzyga albo zatruje alkoholem do tego poziomu co Tomasz? :P Po długiej podróży,pijatyce w piątek i staniu na sali przez całą sobotę niewiele trzeba wypić by sie mocno upić.Moim zdaniem i tak mogło być gorzej pod względem zgonów :roll: Bardzo dobra miejscówka spalona to jest największy minus.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

TruePunk pisze:moga piwo czy trzy tam gdzie spia wypic a potem wywalic puszki i nie robic wiochy
Do Ciebie wciąż nie dociera, prawda?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

TruePunk pisze:i raczej z tych 40 wiekszosc miala podejscie 'do pewnego momentu i koniec' a tylko pare 'do konca'. chyba lapiesz o co mi chodzi
Wedlug Twojego rozumowania kazdy zanim zacznie pic z gory orzeka do jakiego stanu bedzie pil? I nie wykracza potem poza swoje postanowienia? Fajnie by tak bylo ale...
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Tomash pisze:
TruePunk pisze:moga piwo czy trzy tam gdzie spia wypic a potem wywalic puszki i nie robic wiochy
Do Ciebie wciąż nie dociera, prawda?
Moze i nie dociera.
Ale picie na masterach bylo codziennoscia od X czasu. do momentu az pare osob zaczelo przekraczac granice i zaczely plynac z tego konsekwencje.
i ciagle uwazam, ze jest to problem ktory dotyczy paru osob a nie calego srodowiska i tyle.

niektorzy umieja pic/chca jak jankiel napisal posiedziec do 4 rano ze znajomymi na piwie.
inni pija w innym celu (nawet ktos na ranczo u karabina nas zaczal zagadywac czemu pijemy lechy a nie zoladkowa gorzka - bo przeciez jedyny sens picia to to zeby sie schlac jak swinia :roll: ) - optymalne jest oddzielenie tych dwoch grup, a raczej jednej z nich ktora robi problemy.

moze to troche naiwne - ale segregacja 'kto chce piwo zostaje tu, kto chce wodke idzie z nami' czy jakas mutacja powyzszego powinny cofnac nas do czasow picia na masterach gdy nie bylo z tym problemow.

tyle z mojej strony, pzdr

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

a nie mozna jasno ustanowic jakiejs granicy?
np. moze wypic tyle i tyle potem sobie darujesz, lub , pijesz okreslona ilosc prez okreslony czas...
jakby sie niestotowal to wtedy podziekowac za gre, zamowic taksowke i odprowadzic do motelu/hotelu/tymczasoweo miejsca zamieszkania ( jesli tymczasowe mejsce zamieszkania, jest hala w ktorej gracie, wywalic go do pierwszego lepszego taniego motelu, i niech placi)
jak to by niepomoglo, to proponuje jakies bany, na lige/ uczestniczenie w masterach. po jakims czasie nauczylby sie ze pic trzeba rozsądnie w takim miejscu. jesli spi u kogos, i strasznie chce mu sie pic to niech pije u niego do woli, jesli mu pozwala, albo niech idzie do baru sie upic

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

taaa, juz widze sedziow-sekundantow liczacych skwapliwie ile wypije trupank, a ile wypije robson, a ile supel i sprawdzajacych co 15min w swoim zeszyciku, czy aby ktoremu juz nie bedzie dosc... moze jeszcze alkomat sie przyda i za przekroczenie 1,5promila ma 1 punkt karny, za 2 juz 20, a za 2,5 wylatuje z turnieju. super akcja, jestem za! ;)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Arte sory ale pomysł conajmniej śmieszny jak niby chcesz upilnować powiedzmy 40 sób że każdy w ciągu godziny nie wypił więc niż dajmy na to ćwiartki wódki ??

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

proste, bedzie chodzil z alkomatem, a poza tym kazdy szanujacy sie sedzia ma monitoring i wszystko nagra! to nie takie trudne ;)

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

nie o to chodzilo, to widac po zachowaniu ludzi ile kto wypil, organnizatorzy, nawet przy oddawaniu wynikow widac.
proponuje byc bardziej konsekwentnym

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

i prosze sie nie nabijac !! :) chyba jestem spiacy :D

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Jerzyn na swoim turnieju b dobrze poradzil sobie z problemem alkoholizmu wiec moze teraz z pozycji doswiadczonego organizatora wysmiewac wszystkie pomysly ;)
wyluzuj arte.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

noo dobra, ja na szczescie nie mam tego problemu, wypic lubie, ale doskonale znam umiar,a jesli nie, to i tak nic mi sie nie dzieje ;) ide spac

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

spierdalaj trupank, jestes kurwa madry, bo nie organizowales. jak uwazasz, ze lepiej bys to zorganizowal, to zamienmy sie za rok.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

TruePunk pisze:Jerzyn na swoim turnieju b dobrze poradzil sobie z problemem alkoholizmu wiec moze teraz z pozycji doswiadczonego organizatora wysmiewac wszystkie pomysly ;)
wyluzuj arte.
Tak się składa że poradził sobie znakomicie, nie zabronił pić, dając możliwości każdemu na dobra zabawę, to uczestnicy tego nie docenili i nie uszanowali... Zrób mastera, zobaczymy ile osób przyjedzie...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

TruePunk, widac po tobie ze jestes czystym teoretykiem albo conajwyzej opierasz sie na doswiadczeniach zwiazanych z wlasna osoba... zapanowac nad tlumem jest bardzo trudno, a jeszcze gorzej nad tłumem pijanym.. tam nie mozna patrzec na kazda osobe indywidualnie i osadzac kto przecholował albo kto moze przecholowac... trzeba opanowac cała bezwladna mase.. a do tego trzeba stosowac calkiem inne sposoby niz te, ktore Ty czy Arte proponujecie.

pozdrawiam
Obrazek

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Supeł pisze:
TruePunk pisze:Jerzyn na swoim turnieju b dobrze poradzil sobie z problemem alkoholizmu wiec moze teraz z pozycji doswiadczonego organizatora wysmiewac wszystkie pomysly ;)
wyluzuj arte.
Tak się składa że poradził sobie znakomicie, nie zabronił pić, dając możliwości każdemu na dobra zabawę, to uczestnicy tego nie docenili i nie uszanowali... Zrób mastera, zobaczymy ile osób przyjedzie...
TP to doskonaly przyklad osoby mocnej tylko w gebie...

IMO najlpiej niech kazdy pilnuje siebie, bo tak naprawde druga osoba nigdy nie bedzie w stanie przypilonowac kogos zeby nie pil.

ODPOWIEDZ