Rozpiski
Jako ze na ostatnim turnieju dueling pistole na mlodzikach sie nie sprawdzily wymyslilem costakiego:
Kapitan: Miecz, mlot, dueling pistol (by cos robil z tym bs4)
Champion: Halabarda (gdyz ludzie radza by nie dawac dowodcy mimo ze ma wieksza inicjatywe, gdyz mniejsza ilosc atakow i brak parowania = fail)
Champion: 2 mlody (taki prawdziwy middenheimczyk)
2 mlodziakow po mieczu i palce (oni nie zasluguja jeszcze na mlody xD)
3 Marksmenow Blunderbuss i pala (JW)
Imperial assasin (super gosc, najlepszy z wszystkich i do walki i do strzelania. Jak dostanie skila to na 100% Lighting Reflexes i dokupie mu flaila. 2A sila 6 )
Longbow, miecz, PIStolecik strzalkowy
9 gosci, zostalo 31 golda ktore zostawie by zainwestowac po 1 grze w kolejne blunderbussy badz swordsmena (czy warto?)
Moge ew skasowac pistolecik poj. z dowodcy i dac swordsmena z 2 mieczami, ale wtedy jest mnie 10 ;/
Kapitan: Miecz, mlot, dueling pistol (by cos robil z tym bs4)
Champion: Halabarda (gdyz ludzie radza by nie dawac dowodcy mimo ze ma wieksza inicjatywe, gdyz mniejsza ilosc atakow i brak parowania = fail)
Champion: 2 mlody (taki prawdziwy middenheimczyk)
2 mlodziakow po mieczu i palce (oni nie zasluguja jeszcze na mlody xD)
3 Marksmenow Blunderbuss i pala (JW)
Imperial assasin (super gosc, najlepszy z wszystkich i do walki i do strzelania. Jak dostanie skila to na 100% Lighting Reflexes i dokupie mu flaila. 2A sila 6 )
Longbow, miecz, PIStolecik strzalkowy
9 gosci, zostalo 31 golda ktore zostawie by zainwestowac po 1 grze w kolejne blunderbussy badz swordsmena (czy warto?)
Moge ew skasowac pistolecik poj. z dowodcy i dac swordsmena z 2 mieczami, ale wtedy jest mnie 10 ;/
Telchar wie co mówi... Miał okazję parokrotnie przekonać się na własnej skórze jak taki zestaw potrafi zaboleć3 bluderbussy są mistrz. Przeciwko bandom z 3T po prostu koszą. A jak przeciwnik będzie się rozbiegał to tym lepiej dla Ciebie - łatwiej pokonać małe grupki Smile.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
-
- Kretozord
Po ostatniej miażdżącej krytyce mojej rozpiski wymyśliłem coś bardziej klimatowego:
Reikland na kampanię
kapitan
-kusza
-pistolet
-miecz
2x champion
-pistolet
-2x młot
2xmłodzik
-młot
3xmarksmen
-długi łuk
2xswordsman
-miecz
tilean marksman
Zdecydowanie wygrałem pierwszą potyczkę z krasnoludami i teraz planuję dozbroić YB w pistolety i na tej broni opierać moją fazę wali wręcz. Gramy na -1 do hita za 2 bronie jak w erracie i o połowę tańsze zbroje, w tym wypadku pistolety wydają mi się jeszcze mocniejsze.
Reikland na kampanię
kapitan
-kusza
-pistolet
-miecz
2x champion
-pistolet
-2x młot
2xmłodzik
-młot
3xmarksmen
-długi łuk
2xswordsman
-miecz
tilean marksman
Zdecydowanie wygrałem pierwszą potyczkę z krasnoludami i teraz planuję dozbroić YB w pistolety i na tej broni opierać moją fazę wali wręcz. Gramy na -1 do hita za 2 bronie jak w erracie i o połowę tańsze zbroje, w tym wypadku pistolety wydają mi się jeszcze mocniejsze.
Ja własne się zabieram za pierwszą moja bandę reiklandu od 5 lat.
kapitan
-sztylet
-kusza
-miecz
-tarcza
2xchampion
-pistolet pojedynkowy
-młot
2xmłodzik
-sztylet
-miecz
2xmarksman
-sztylet
-kusza
3xmarksman
-sztylet
-długi łuk
Rating bandy:86
Myślę że pierwszą potczkę jakoś wytrzymają.
A po wygranej pojawi się jakiś sprzęt ochronny dla herosów.
kapitan
-sztylet
-kusza
-miecz
-tarcza
2xchampion
-pistolet pojedynkowy
-młot
2xmłodzik
-sztylet
-miecz
2xmarksman
-sztylet
-kusza
3xmarksman
-sztylet
-długi łuk
Rating bandy:86
Myślę że pierwszą potczkę jakoś wytrzymają.
A po wygranej pojawi się jakiś sprzęt ochronny dla herosów.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Leonard's Euler Reikland Warband
Leonard Euler Mercenary Captain @ 95 GC
Free Dagger; Crossbow; Sword (x1)
1 Champion @ 45 GC
Free Dagger; Sword
1 Champion @ 45 GC
Free Dagger; Sword
1 Youngblood @ 18 GC
Free Dagger; Hammer (x1)
1 Youngblood @ 18 GC
Free Dagger; Hammer (x1)
3 Marksmen @ 114 GC
Free Dagger; Bow; Mace (x1)
2 Marksmen @ 76 GC
Warlock @ 30 GC
Tilean Marksman @ 30 GC
1 Marksmen @ 28 GC
Free Dagger; Mace
Warband Rating: 131
Number of models: 13
Total Warband Cost: 499
Co o tym myślicie?
Leonard Euler Mercenary Captain @ 95 GC
Free Dagger; Crossbow; Sword (x1)
1 Champion @ 45 GC
Free Dagger; Sword
1 Champion @ 45 GC
Free Dagger; Sword
1 Youngblood @ 18 GC
Free Dagger; Hammer (x1)
1 Youngblood @ 18 GC
Free Dagger; Hammer (x1)
3 Marksmen @ 114 GC
2 Marksmen @ 76 GC
Warlock @ 30 GC
Tilean Marksman @ 30 GC
1 Marksmen @ 28 GC
Free Dagger; Mace
Warband Rating: 131
Number of models: 13
Total Warband Cost: 499
Co o tym myślicie?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Najprawdopodobniej rozwinie się w pistolety na Championach (i tak będę ich kleił). Młodzicy są elastyczni, więc co Sigmar da. Na pewno jakaś strzelba i garłacz później zawitają. Część łuków zamienię na kusze. A no i oczywiście duelling pistol na kapitanie! Nawet jak nie będzie z niego korzystaćSkavenblight pisze:ważne jak się rozwinie. Plus za tych dwóch najemników
Trochę szukania będzie.
No to nadszedł ten dzień ...oto moja pierwsza banda skavenów
Adept Zabójca
Hełm, Płaczące Ostrza, Gwiazdki do rzucania, proca
Czarny skaven x2
Hełm, proca, Pazurki
Czarodziej Eshin
Hełm, Miecz, Proca
Nocny goniec x2
Hełm, Proca, Miecz x2, Gwiazdki
W sumie 6 bohaterów. Zastanawiałem sie czy nie wziąść 3 herosów ale z dobrym ekwipunkim i Rat ogrem ale chyba z wyrdem bedzie cięzko.
Adept Zabójca
Hełm, Płaczące Ostrza, Gwiazdki do rzucania, proca
Czarny skaven x2
Hełm, proca, Pazurki
Czarodziej Eshin
Hełm, Miecz, Proca
Nocny goniec x2
Hełm, Proca, Miecz x2, Gwiazdki
W sumie 6 bohaterów. Zastanawiałem sie czy nie wziąść 3 herosów ale z dobrym ekwipunkim i Rat ogrem ale chyba z wyrdem bedzie cięzko.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
To bardzo szybkie samobójstwo.
Przykro, bo naprawdę po uszy mam kiepsko wyekwipowanych 13stek i 17stek, oraz standardowej "wygrywającej" rozpiski 8 + szczuroogr, ale prawda jest taka - 6 skavenów bez żadnego innego wsparcia wiele sie nie zdziała. 3 herosów z ratogrem, to jeszcze szybsza śmierć. Wystarczy zdjąć jednego skavena. Jednego. Byle trepa. I już spora szansa, że to będzie koniec bitwy. Nie trzeba się silić na walkę ze szczuroogrem. Powybijać resztę i niech potwór zdaje na swoim Ld5 .
Jeśli chcesz się nastawiać bardziej na jakość, to spróbuj 6 ze szczuroogrem albo 9 z jakimś najemnikiem [warlock lub highwayman, wielkiego wyboru nie masz]. Nie trzeba iść po utartych schematach, ale i też skuteczność jest ważna.
Przykro, bo naprawdę po uszy mam kiepsko wyekwipowanych 13stek i 17stek, oraz standardowej "wygrywającej" rozpiski 8 + szczuroogr, ale prawda jest taka - 6 skavenów bez żadnego innego wsparcia wiele sie nie zdziała. 3 herosów z ratogrem, to jeszcze szybsza śmierć. Wystarczy zdjąć jednego skavena. Jednego. Byle trepa. I już spora szansa, że to będzie koniec bitwy. Nie trzeba się silić na walkę ze szczuroogrem. Powybijać resztę i niech potwór zdaje na swoim Ld5 .
Jeśli chcesz się nastawiać bardziej na jakość, to spróbuj 6 ze szczuroogrem albo 9 z jakimś najemnikiem [warlock lub highwayman, wielkiego wyboru nie masz]. Nie trzeba iść po utartych schematach, ale i też skuteczność jest ważna.
No to może taka...
Adept Zabójca
Sztyl, Proca, Miecz, Hełm
2x Czarnuch
Sztyl, Proca, Cepy, Hełm
Czarodziej Eshin
Sztyl, Proca, Hełm
2x Night Runner
Sztl, Pałka, Proca, Hełm
3xSzczurze dziecko
Sztyl, Pałka, Proca
3xSzczurze dziecko