Nagrody za ligę.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Kuzwa i znwou jakies glosowanie na hop-siup czy chcemy miec sponsora ligi, ktory nam zrobi dyplomy za zajbista reklame. Za jakis pucharek bede gral w Lige WFB Pana Janka. Swoja droga, nie ma co kupowac jakis dziadowskich pucharow dla najlepszego gracza dana armia... dyplom wystarczy.
Panowie, zrobmy jakis kompromis. SzafaP ma racje z tym podatkowaniem masterow, ze jest to generalnie cos niedobrego. Ale jak ustalimy stala kwote, ktora nie bedzie wydawana ogolnie na nagrody, ale tylko na dyplomy i pucharki to raczej ona nie bedzie wzrastac. A najwiekszy tego plus jest taki, ze zawsze jest 'cos' czyli dyplomek i pucharek, nie ma mozliwosci takiej jak bylo ostatnio, ze nie bedzie niczego.
I jeszcze jedna rzecz, to pytanie do SzafyP, dlaczego jestes przeciwny nagrodom normalnym za powiedzmy top3 ligi? Nie rozumiem arugmentu, ze i tak maja juz duzo za wygrane mastery. Ja nie widze przeciwskazan by mieli wiecej.
Przed chwila bylo mowione, ze 300zl to az nadto na pucharki i dyplomy... A teraz chcemy miec sponsora, ktory daje kase wieksza, ale tylko na pucharki i dyplomy... Po co, jak nie ma takiej potrzeby...
Powtarzam sie, ale fajnie, ze Szafa wykazujesz inicjatywe by znalezc sponsora, zajebiscie, ale IMO lepiej sie samemu ubezpieczyc od dyplomow i pucharkow bo to sa grosze a calosc kwoty jaka uzyskaszu sponsora wydac na nagrody rzeczowe (a najlepiej bony).
Ja z checia zaglosuje w glosowaniu proponowany przez Ciebie na tak, bo to bardzo dobry pomysl, ale 500+zl jesli ma isc na dyplomy/pucharki to...
Panowie, zrobmy jakis kompromis. SzafaP ma racje z tym podatkowaniem masterow, ze jest to generalnie cos niedobrego. Ale jak ustalimy stala kwote, ktora nie bedzie wydawana ogolnie na nagrody, ale tylko na dyplomy i pucharki to raczej ona nie bedzie wzrastac. A najwiekszy tego plus jest taki, ze zawsze jest 'cos' czyli dyplomek i pucharek, nie ma mozliwosci takiej jak bylo ostatnio, ze nie bedzie niczego.
I jeszcze jedna rzecz, to pytanie do SzafyP, dlaczego jestes przeciwny nagrodom normalnym za powiedzmy top3 ligi? Nie rozumiem arugmentu, ze i tak maja juz duzo za wygrane mastery. Ja nie widze przeciwskazan by mieli wiecej.
Przed chwila bylo mowione, ze 300zl to az nadto na pucharki i dyplomy... A teraz chcemy miec sponsora, ktory daje kase wieksza, ale tylko na pucharki i dyplomy... Po co, jak nie ma takiej potrzeby...
Powtarzam sie, ale fajnie, ze Szafa wykazujesz inicjatywe by znalezc sponsora, zajebiscie, ale IMO lepiej sie samemu ubezpieczyc od dyplomow i pucharkow bo to sa grosze a calosc kwoty jaka uzyskaszu sponsora wydac na nagrody rzeczowe (a najlepiej bony).
Ja z checia zaglosuje w glosowaniu proponowany przez Ciebie na tak, bo to bardzo dobry pomysl, ale 500+zl jesli ma isc na dyplomy/pucharki to...
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
nie widze przeszkod zeby zwyciezcy dostali wiecej - ale niech kase na to dadza sponsorzy - az wstyd patrzec jak sie marnuje potencjal ligi.
Co do pucharkow i dyplomow - jasne, wszystko fajnie, ale zabieramy sie jak zwykle od dupy strony, bo nie wiemy ile chcemy kasy a juz ponad polowa glosujacych popiera pomysl "złotowka od uczestnika".
Czyli - zakladajac 10 masterów po 80 osob (a wiedzac ze dmp ma 200 luda, a pare innych imprez pod stówe, to zaniżone w dół), okazuje sie ze mamy 800 zł na 3 puchary i 25 dyplomow - to chyba cos nie teges.
Co do mojego głosowania - chciałbym zauważyc że do nikogo nie ide, chciałbym natomiast wiedzieć co sądzi o tej idei reszta, a nie tylko malkontenci.
Co do gosowania o nagrody - uważam je za durne jak cholera, bo już nakładamy podatek mimo że nie wiemy jak duzy chcemy ani tak naprawde po co nam on. Jak na mnie - do wywalenia.
Co do pucharkow i dyplomow - jasne, wszystko fajnie, ale zabieramy sie jak zwykle od dupy strony, bo nie wiemy ile chcemy kasy a juz ponad polowa glosujacych popiera pomysl "złotowka od uczestnika".
Czyli - zakladajac 10 masterów po 80 osob (a wiedzac ze dmp ma 200 luda, a pare innych imprez pod stówe, to zaniżone w dół), okazuje sie ze mamy 800 zł na 3 puchary i 25 dyplomow - to chyba cos nie teges.
Co do mojego głosowania - chciałbym zauważyc że do nikogo nie ide, chciałbym natomiast wiedzieć co sądzi o tej idei reszta, a nie tylko malkontenci.
Co do gosowania o nagrody - uważam je za durne jak cholera, bo już nakładamy podatek mimo że nie wiemy jak duzy chcemy ani tak naprawde po co nam on. Jak na mnie - do wywalenia.
Chyba odkrylem w czym lezy wstret do sponsoringu Ligi. Sponsoring zmusi nas do zaprezentowania sponsorowi konkretnego produktu o okreslonej wartosci i standardzie. Sponsor bedzie zwracal na to uwage, bedzie niejako pilnowal Ligi. Bedzie kims przed kim moze trzeba bedzie sie czasem tlumaczyc itp. A tak opodatkujemy siebie i mozemy sobie siedziec w warunkach jakie sobie stwarzamy, prze nikogo nie pilnowani... Pytanie tylko czy do rozwoju nie przydalby sie bodziec wlasnie w takiej postaci ze ktos patrzy na rece.
@True Punk: Musze przyznac ze rzadko sledze co sie dzieje na BP, ale nie sposob przejsc do porzadku dziennego nad takim okazem jak twoj. Myslalem ze skoro do wszywtkich pyskujesz to chociaz cos za tym stoi. A tu sie okazuje ze jestes smarkacz. Zabierz sie wiec za ta mature, bo sadzac po tym co piszesz i jak piszesz, to masz jeszcze mnostwo do zrobienia... i uwazaj - anmestii juz chyba nie ma.
@True Punk: Musze przyznac ze rzadko sledze co sie dzieje na BP, ale nie sposob przejsc do porzadku dziennego nad takim okazem jak twoj. Myslalem ze skoro do wszywtkich pyskujesz to chociaz cos za tym stoi. A tu sie okazuje ze jestes smarkacz. Zabierz sie wiec za ta mature, bo sadzac po tym co piszesz i jak piszesz, to masz jeszcze mnostwo do zrobienia... i uwazaj - anmestii juz chyba nie ma.
bo tak. 

Zeby powazna firma chciala sie wmieszac w sponsoring, to sama organizacja powinna wygladac powaznie. Malo ktora firma da kase na to zeby potem na jakichs zdjeciach ogladac swoj banner obrzygany, polany wodka i podpalony 
Jestesmy poki co niezarejestrowana i niejednorodna grupa milosnikow przesuwania plastikowych laleczek po pazdzierzowym stole, chcemy aby jej zwyciezcy dostali nagrody to sie na nie zrzucmy, jak sie znajdzie sponsor to bedzie tylko lepiej, ale wbrew powszechnej opinii ze powinno sie opodatkowywac tylko mastery jestem zdania ze obowiazki i prawa wszystkich czlonkow listy ligowej sa rowne, tym samym zrzutka na prowadzenie dzialalnosci ligi (w tym i nagrod) powinny byc rowne od kazdego - ewentualnie mozna odpuscic pierwszoroczniakom.
W glosowaniu opowiedzialem sie za opcja masterowa bo mimo wszystka jest najblizsza temu jak sie powinno dziac, pomimo tego ze uwazam to za niesprawiedliwe, ale jak ktos sie wyrywa przed szereg to moze troszke pocierpiec

Jestesmy poki co niezarejestrowana i niejednorodna grupa milosnikow przesuwania plastikowych laleczek po pazdzierzowym stole, chcemy aby jej zwyciezcy dostali nagrody to sie na nie zrzucmy, jak sie znajdzie sponsor to bedzie tylko lepiej, ale wbrew powszechnej opinii ze powinno sie opodatkowywac tylko mastery jestem zdania ze obowiazki i prawa wszystkich czlonkow listy ligowej sa rowne, tym samym zrzutka na prowadzenie dzialalnosci ligi (w tym i nagrod) powinny byc rowne od kazdego - ewentualnie mozna odpuscic pierwszoroczniakom.
W glosowaniu opowiedzialem sie za opcja masterowa bo mimo wszystka jest najblizsza temu jak sie powinno dziac, pomimo tego ze uwazam to za niesprawiedliwe, ale jak ktos sie wyrywa przed szereg to moze troszke pocierpiec

"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
Okej mamy juz wynik głosowania.
Treba ustalic stała kwotę z masterów.
Moja propozycja 50zł.. 10 masterów 500zł - styknie na dyplomy dla najlepsych generałów każdej armii i dla pierwszej 3. No i na pucharki dla pierwszje 3. Za reszte ewentualnie dla 1 miejsca jakas limitowana figurka czy cos.
Treba ustalic stała kwotę z masterów.
Moja propozycja 50zł.. 10 masterów 500zł - styknie na dyplomy dla najlepsych generałów każdej armii i dla pierwszej 3. No i na pucharki dla pierwszje 3. Za reszte ewentualnie dla 1 miejsca jakas limitowana figurka czy cos.
Szmaja 13 nasterow w tym sezonie jest. JA bede moze nieoryginalny i powiem 100 zl , niech top 3 dostanie jakies nagrody chociaz ( chociazby duzo wieksze puchary) , ale zaraz skrobikieszenie zaczna narzekac , wiec juz nic nie mowie...
wypadaloby najpierw zrobic liste co chcemy i wycenic to w dowolnym sklepie sie tym zajmujacym a potem ustalac kwote.
To co nagrod na ten sezon nie bedzie w ogole ?? No prosze , bo padne ze smiechu... 

a za poprzedni byly?
popieram...ale i tak z tego o czym rozmawialismy wczesniej to i tak wyjdzie ok 500pln... ale policzyc by wypadalo... jest jakis ochotnik? ;] <jak nie to w piatek sam to zrobieTruePunk pisze:wypadaloby najpierw zrobic liste co chcemy i wycenic to w dowolnym sklepie sie tym zajmujacym a potem ustalac kwote.

tak by wychodzilo, jak ktos napisal, prawo nie dziala wstecz, w nadchodzacym sezonie kazdy organizator mastera zobowiazuje sie zglaszajac turniej jako master uiscic wplate na nagrody i tyleZiemko pisze:To co nagrod na ten sezon nie bedzie w ogole ?? No prosze , bo padne ze smiechu...
co do kwoty to popieram aby ktos kto chce sie tym zajmowac (deklarowal chyba Dydu?) sie zajal oszacowaniem kwoty z dokladnoscia do +10% i tyle...
potem ustali sie kwote i po sprawie

Chyba pora zająć się czymś innym, żadnego dokumentu nawet nie będę miał poza linkiem do strony ;/thurion pisze:...Ziemko pisze:To co nagrod na ten sezon nie bedzie w ogole ?? No prosze , bo padne ze smiechu...
po prostu trafiles na chujowy okres miedzy hojnoscia Darko W. Szamanową a reorganizacją strukturalną ligiMłody pisze: Chyba pora zająć się czymś innym, żadnego dokumentu nawet nie będę miał poza linkiem do strony ;/

Dydu napisał mi , że bardzo chętnie sie tego podejmie , według jego wyliczeń 400 zł w zupełności wystarczy gdyby było 500 to najlepsi generałowie danych armii otrzymaliby statuetki-figurki takie jak w Gorzowie na Euro ( pomalowana na złoto figurka z danej armii ) .
Beka na maxa
No kurde tak byc nie moze , na ten sezon tez powinno tak byc. Mysle ,ze kazdy klub ktory orgniazowal mastera moze te 50 zl przeznaczyc i nie przechlal wsyzstkiego...
na ta chwile nie mamy jeszcze mechanizmu np do sprawdzenia kto byl najlepszym generalem danej armii (duzo osob gralo czesc imprez inna armia niz glowna) - jakies pomysly jak to rozwiazac?