Moja następna armia -Warriors of Chaos

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Cyel
Oszukista

Moja następna armia -Warriors of Chaos

Post autor: Cyel »

Na początek piątka rycerzy, od dawna chodziło za mną zbudowanie armii Chaosu opartej na rycerzach konwertowanych z Bretończyków. Jestem zadowolony z efektu, szczególnie z prostoty malowania.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, o 14:49 przez Cyel, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Miazga, bardzo mi sie podobają.

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

Super-fajni! Właśnie tak powinna wyglądać konnica chaosu :) btw: z czego są jeźdźcy, bo tylko niektóre części poznaję?

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Swietny oddzial. Bretonskie konie dodaja im potrzebnego dynamizmu.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Fajni, a co do tego z czego są zrobieni, to chyba knechci z V ed, maruderzy i beastmani :) Pomysł z końmi zacny, zwłaszcza ten łuskowy barding mi się podoba.

Awatar użytkownika
Etyś
Wałkarz

Post autor: Etyś »

są super... szczegónie podoba mi sie ten barding na ostatnim koniku... wogule są zaczepiści i gratuluję ci pomysłu
Pozdro

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Świetne figsy, tylko mi się nie podoba miecz na głowie konia

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

wygladaja dostojnie....fajny pomysl z tymi koniami bretonskimi...nie leza mi tlyko kolce wychodzace z głow...ale ogolnie imo 8,25/10 ;D

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Super sprawa... dynamizm , śietna konwersja szczególnie debeściarsko wypaśiony jest ten ostatni i ten który na przednich nogach stoji... boscy
8,27 :twisted:
I believe in Honour.!

Cyel
Oszukista

To ciała i nóżki rycerzy bretonskich plus elementy z Marauderów, Beastmenów, naramienniki starych Warriorów i green stuff tu i ówdzie - analiza Nijlora jest pod tym względem całkowicie celna;)

Cieszę się że się podobają, oryginalnym modelom niestety brakuje dynamiki która wdg mnie powinna charakteryzować rycerzy Khorne'a. Poza tym bardzo lubię koniki bretońskie (za dynamikę właśnie i masywność) i od bardzo dawna chodziła za mną chęć ich wykorzystania.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Fajne bardzo, tylko mógłbyś dać większe zdjęcia, mało szczegółów widać.
Podziwiam! ;)

Cyel
Oszukista

Kolejna jednostka, ogary produkcji Gamezone. Bardzo wdzięczne (i tanie!) modele, acz trochę żałuję,że nie poczekałem na ozywieńcze pieski tej firmy, wyglądają jeszcze bardziej imponująco...

Obrazek

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

rewelacja, cała armia w takim klimacie wzbudza szacunek! :)

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

bardzo dobra robota :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Cyel bardzo ladne modele , ale czy bedzie to rzeczywiscie chaos khorna czy tylko pomalowany na khorna chaos udvided ?? :D

Cyel
Oszukista

Ziemko pisze:Cyel bardzo ladne modele , ale czy bedzie to rzeczywiscie chaos khorna czy tylko pomalowany na khorna chaos udvided ?? :D
Ej, proszę się nie nabijać z mojej armii Nurgla ;P

Tym razem to będzie full ortodoksyjna armia całkowicie nie-Undivided;)Buduję taką rozpiskę : Armia Khorne'a

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wsadzenie do tej armii exalta na juggerze dodaloby jej na pewno mnostwo klimatu, a koles tak naprawde rowniez potrafi zabolec. Poza tym chcialbym zobaczyc jego figse w Twoim wykonaniu.

A figurki - wysmienite :]

Cyel
Oszukista

swieta_barbara pisze:Wsadzenie do tej armii exalta na juggerze dodaloby jej na pewno mnostwo klimatu, a koles tak naprawde rowniez potrafi zabolec. Poza tym chcialbym zobaczyc jego figse w Twoim wykonaniu.

A figurki - wysmienite :]
Cóż, będzie Exalted na Juggerze ;)

To właśnie jego model (a potemogólnie nowa książka) zachęcił mnie do podjęcia projektu. Niestety, oryginalny zamiar "jeden Exalted generał i cała reszta w oddziałach" nie zdaje już egzaminu z powodu braku DD za Mark of Khorne. Nie chcę jednak rezygnować z wizualnego aspektu armii, ale szkoda, że nie będzie miał pokrycia w zasadach. Trudno ;P

Moja planowana nowa armia miałą wyglądać tak : CHAOS 2250pts ale wprowadzenie BP+R oznacza wywalenie połowy Knightów. Zamiast nich planuję dodać nowych, ulepszonych Leadbelcherów lub Warshrine + jeszcze jakis Cory. No i uderzeniową jednostkę Dragon Ogres. Postanowiłem wykorzystać tanie i bardzo ładne modele the Damned do Chronopii. Ponieważ są tylko w jednym wzorze wymagało to trochę konwersji by zróżnicować modele w oddziale i uniknąć efektu "ataku klonów".

Na razie zdjęcia słabej jakości z komórki, modele są już na ukończeniu. Jak skończe, postaram się o lepsze fotki.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, o 14:51 przez Cyel, łącznie zmieniany 1 raz.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

malowanie zacne!

nie wiesz przypadkiem, gdzie te poczwary można jeszcze kupić? mam jednego damneda i też chciałem zrobić taki oddział :)

Cyel
Oszukista

Chyba już tylko polowanie na Allegro. Trochę szkoda, cała Chronopia była zacną grą :(

ODPOWIEDZ