Moja następna armia -Warriors of Chaos
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Moja następna armia -Warriors of Chaos
Na początek piątka rycerzy, od dawna chodziło za mną zbudowanie armii Chaosu opartej na rycerzach konwertowanych z Bretończyków. Jestem zadowolony z efektu, szczególnie z prostoty malowania.
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, o 14:49 przez Cyel, łącznie zmieniany 2 razy.
- Chaoschild
- Chuck Norris
Swietny oddzial. Bretonskie konie dodaja im potrzebnego dynamizmu.
To ciała i nóżki rycerzy bretonskich plus elementy z Marauderów, Beastmenów, naramienniki starych Warriorów i green stuff tu i ówdzie - analiza Nijlora jest pod tym względem całkowicie celna;)
Cieszę się że się podobają, oryginalnym modelom niestety brakuje dynamiki która wdg mnie powinna charakteryzować rycerzy Khorne'a. Poza tym bardzo lubię koniki bretońskie (za dynamikę właśnie i masywność) i od bardzo dawna chodziła za mną chęć ich wykorzystania.
Cieszę się że się podobają, oryginalnym modelom niestety brakuje dynamiki która wdg mnie powinna charakteryzować rycerzy Khorne'a. Poza tym bardzo lubię koniki bretońskie (za dynamikę właśnie i masywność) i od bardzo dawna chodziła za mną chęć ich wykorzystania.
rewelacja, cała armia w takim klimacie wzbudza szacunek!
Karkonoska Frakcja Fantastyki http://www.kffjelenia.fora.pl
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
http://www.coolminiornot.com/artist/grahnar
Cyel bardzo ladne modele , ale czy bedzie to rzeczywiscie chaos khorna czy tylko pomalowany na khorna chaos udvided ??
Ej, proszę się nie nabijać z mojej armii Nurgla ;PZiemko pisze:Cyel bardzo ladne modele , ale czy bedzie to rzeczywiscie chaos khorna czy tylko pomalowany na khorna chaos udvided ??
Tym razem to będzie full ortodoksyjna armia całkowicie nie-Undivided;)Buduję taką rozpiskę : Armia Khorne'a
- swieta_barbara
- habydysz
Wsadzenie do tej armii exalta na juggerze dodaloby jej na pewno mnostwo klimatu, a koles tak naprawde rowniez potrafi zabolec. Poza tym chcialbym zobaczyc jego figse w Twoim wykonaniu.
A figurki - wysmienite :]
Cóż, będzie Exalted na Juggerzeswieta_barbara pisze:Wsadzenie do tej armii exalta na juggerze dodaloby jej na pewno mnostwo klimatu, a koles tak naprawde rowniez potrafi zabolec. Poza tym chcialbym zobaczyc jego figse w Twoim wykonaniu.
To właśnie jego model (a potemogólnie nowa książka) zachęcił mnie do podjęcia projektu. Niestety, oryginalny zamiar "jeden Exalted generał i cała reszta w oddziałach" nie zdaje już egzaminu z powodu braku DD za Mark of Khorne. Nie chcę jednak rezygnować z wizualnego aspektu armii, ale szkoda, że nie będzie miał pokrycia w zasadach. Trudno ;P
Moja planowana nowa armia miałą wyglądać tak : CHAOS 2250pts ale wprowadzenie BP+R oznacza wywalenie połowy Knightów. Zamiast nich planuję dodać nowych, ulepszonych Leadbelcherów lub Warshrine + jeszcze jakis Cory. No i uderzeniową jednostkę Dragon Ogres. Postanowiłem wykorzystać tanie i bardzo ładne modele the Damned do Chronopii. Ponieważ są tylko w jednym wzorze wymagało to trochę konwersji by zróżnicować modele w oddziale i uniknąć efektu "ataku klonów".
Na razie zdjęcia słabej jakości z komórki, modele są już na ukończeniu. Jak skończe, postaram się o lepsze fotki.
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, o 14:51 przez Cyel, łącznie zmieniany 1 raz.