PMoTM 10 Vłodziu Fon Kasztan [done]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Alvares
Mudżahedin

Post autor: Alvares »

Jeszcze podstaweczka i będzie gicior ^^

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

Post autor: PoNuRy »

bolec kosciany z krwią bedziewyglądał bardziej przerazajaco, ogólnie model, porządnie i ciekawie pomalowany, koncepcja z czarnym płaszczem zdecydowanie lepsza od białego. no nic to teraz powinna byc jeszcze jakas krwiożercza podstawka i bedzie git. :wink:

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

A już się obawiałem, że ujrzę Twoją najsłabszą pracę ;) Futro jeszcze dopieść, bo odstaje poziomem od reszty. Skóra o niebo lepsza niż wcześniej. Co do wystającego szpikulca - najlepiej go odpiłuj, bo bez niego figurka będzie wyglądała ładniej. Moim zdaniem nie komponuje się on z modelem w żaden sposób. No chyba, że to jakiś magic item... Pozdro -ism

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

futro samo w sobie jest fe wyrzezbione (GW nie rzezbi tak jak sa twoje "barbarianki" - tancerki - zrobione Tomi) ... coz minimalnie wyciagne ale ogolem to futro jest fe samo w sobie i lepiej nie umim go zrobic (poza minimalna kosmetyka w paru miejscach) ... bolca/kolca nie odpiluje bo to nie ma sensu - ogolem mi sie nawet tam podoba ...

na podstawce chcialem umiescic swoisty "kopiec kreta" znaczy sie masa czaszek i kosci ;) - ciekawe czy sie uda :D chce go dzisiaj skonczyc ale czy dam rade tego to ja nie wiem ...

swoja droga Tomi - mialem slabsze prace ;) ... a ta po zmianach wyglada bardzo porzadnie i bede musial sie zastanowic czy przypadkiem nie zladuje na jebajcu (jeszcze mam 1 Vłodka do pomalowania dla siebie/na jebaj)

po nim przyjdzie pora na dokonczenie smoka i na transwestytke ;) noblice Vampierzyce ze spearheada ... (tez mam 2 i obie ida na opych ...)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Malowanie ok, ale sam model porażka, totalnie mi się nie podoba. Jeżeli chodzi o figurki GW to widzę tendencja zniżkowa niestety - z nielicznymi wyjątkami ;).

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

wyglada coraz lepiej...ale zrob podstawke ;)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Miecz jest po prostu boski :P Zbroja tez fajna. Skóra trochę opalona, no ale cóż, wygląda lepiej niż ta z początkowych fot ;)

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Wspaniale się prezentuje- szczególnie zbroja i miecz =D>

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

swoja droga Tomi - mialem slabsze prace
Teraz jest już niezła. Chodziło mi o WIP i tę niebieskawą skórę, która zapowiadała się naprawdę słabo...
na podstawce chcialem umiescic swoisty "kopiec kreta" znaczy sie masa czaszek i kosci
Będzie wyglądało jakby właśnie dokonał pogromu swojej własnej armii, jeżeli masz na myśli głowy od szkieletów. Może pomyśl o jakiś świeżych głowach: ludzkich, elfich, goblińskich, whatever... Jedną mógłbyś mu nabić na ten kolec, skoro już chcesz go zostawić

Pozdro

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

Bardzo fajny
złoto czerwin daja rade ostrze miecza tez :wink:

Pozdrawiam Raptor

Fallan

Post autor: Fallan »

Zarąbisty szczerze mówiąc. :D Jak na razie mój faworyt. Sam model natomiast dość fajny. Trochę przesadzony, ale zły nie jest. :wink:

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

dead pisze: Jako uparta osoba poszedlem w "swoim kierunku"
Patrzac na wczesniejsze wesje to widac raczej, ze naszczescie posluchales sie rad :)
Powiem co mi sie nie podoba: futro - jest popackane, wyglada na 2 minutowa robote; nmm - czy to stalowy czy zloty, wykonane sa absolutnie niepoprawnie, z tego co widze uzywasz zlych odcieni i w nieodpowiednich miejscach.
Reszta wyglada poprawnie, ale niestety nie efektownie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wersja pierwsza bez poprawy , moim zdaniem masakra - najgorsza twoja praca jaka kiedykolwiek widzialem. Totalnie do mnie nie przemawia. Poprawiony jest sporo lepszy , ale nadal nie powala... Cos sie Dead slabo ostatnio starasz...

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Obrazek
Obrazek

Wiem ze moze wam sie nie podobac
wiem ze ludzie napisza ze moj poziom idzie w dol ze sie nie staram ze to fe tamto fe ze tego nie umiem tamtego nie umim ...
ja i tak jestem zadowolony z tej figsy!
futra nigdy jakos nie malowalem dobrze a tu rzezba temu nie pomaga coz ... nmm to technika ktorej nie oapnowalem i raczej jeszcze minie sporo czasu zanim ja podszlifuje ale i tak na czyms trzeba probowac ...

@rapt - owszem slucham sie rad ale tu chodzilo o cos innego - mianowicie o te nitki na czerwonym - niektyrym nie pasowaly a mi owszem - (bo byly elementy ktore nie byly spojne mimo ze osobno mi sie podobaly - to tak jakby malowac duzego figsa w 10 kawalkach i potem po zlozeniu stwierdzasz ze jest niespojny i wszystko sie gryzie ze soba)

tak czy siak nie wiem czy zostanie on ze mna czy pojdzie w swiat ... caly czas mysle nad schematem armii wiec wszystko jest mozliwe ;) ...

@cos padl chyba imageshak (chwilowo) to zapodaje alternatywne linki:
www.draconis.aplus.pl/images/v1.jpg
www.draconis.aplus.pl/images/v2.jpg

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

dlaczego ma twarz typu " WTF" a nie " zajebie wszystkich" ? :D

podoba mi sie, bardzo dobra robota!

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

a tam znowu niska praca - bardzo fajna - muszę powiedzieć że patrząc na WiP'y zastanawiałem się czy nie pomalować mojego Vlada w czerwone kolory, tylko trochę ten wyraz twarzy ma jakby się bał czegoś :D sam nie umiem malować oczu zawsze maluje je na czarno i jakoś to fajnie nawet wygląda jeżeli chodzi o VC - w wielu filmach mają czarne oczy

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Szczerze mówiąc - nic w tej figurce mi się nie podoba :? Futro w ciapki, włosy zbyt ostro rozjaśnione, róg jakiś taki jak nie z rogu. NMM kiepściutki. Czerwony pancerz ok, skóra poprawna (ale IMO za ciemna).
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

figurka ładna ale nie podoba mi się twarz wogle nie nawiązuje do wampirków,włoski jakieś takie jasne ... i ta krew na mieczu kiepska :) Nie żebym był tam jakimś krytykiem takbym nie pomalował tylko mówie co ewt. można zmienić:)

Awatar użytkownika
Karl_Gustav

Post autor: Karl_Gustav »

Biorąc pod uwagę wszystko co napisałeś na swoje usprawiedliwienie, doczepić mogę się tylko do płaszcza. Tego "duchowego". Wcześniej, w białym, bardziej mi się podobał. Ale to moja subiektywna ocena. :D
Figurka pomalowana schludnie, a to ważne. ;)

Ach, zapomniałbym. Świetna zbroja. :D

ODPOWIEDZ