PMoTM 10 Vłodziu Fon Kasztan [done]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
bolec kosciany z krwią bedziewyglądał bardziej przerazajaco, ogólnie model, porządnie i ciekawie pomalowany, koncepcja z czarnym płaszczem zdecydowanie lepsza od białego. no nic to teraz powinna byc jeszcze jakas krwiożercza podstawka i bedzie git.
A już się obawiałem, że ujrzę Twoją najsłabszą pracę Futro jeszcze dopieść, bo odstaje poziomem od reszty. Skóra o niebo lepsza niż wcześniej. Co do wystającego szpikulca - najlepiej go odpiłuj, bo bez niego figurka będzie wyglądała ładniej. Moim zdaniem nie komponuje się on z modelem w żaden sposób. No chyba, że to jakiś magic item... Pozdro -ism
futro samo w sobie jest fe wyrzezbione (GW nie rzezbi tak jak sa twoje "barbarianki" - tancerki - zrobione Tomi) ... coz minimalnie wyciagne ale ogolem to futro jest fe samo w sobie i lepiej nie umim go zrobic (poza minimalna kosmetyka w paru miejscach) ... bolca/kolca nie odpiluje bo to nie ma sensu - ogolem mi sie nawet tam podoba ...
na podstawce chcialem umiescic swoisty "kopiec kreta" znaczy sie masa czaszek i kosci - ciekawe czy sie uda chce go dzisiaj skonczyc ale czy dam rade tego to ja nie wiem ...
swoja droga Tomi - mialem slabsze prace ... a ta po zmianach wyglada bardzo porzadnie i bede musial sie zastanowic czy przypadkiem nie zladuje na jebajcu (jeszcze mam 1 Vłodka do pomalowania dla siebie/na jebaj)
po nim przyjdzie pora na dokonczenie smoka i na transwestytke noblice Vampierzyce ze spearheada ... (tez mam 2 i obie ida na opych ...)
na podstawce chcialem umiescic swoisty "kopiec kreta" znaczy sie masa czaszek i kosci - ciekawe czy sie uda chce go dzisiaj skonczyc ale czy dam rade tego to ja nie wiem ...
swoja droga Tomi - mialem slabsze prace ... a ta po zmianach wyglada bardzo porzadnie i bede musial sie zastanowic czy przypadkiem nie zladuje na jebajcu (jeszcze mam 1 Vłodka do pomalowania dla siebie/na jebaj)
po nim przyjdzie pora na dokonczenie smoka i na transwestytke noblice Vampierzyce ze spearheada ... (tez mam 2 i obie ida na opych ...)
Miecz jest po prostu boski Zbroja tez fajna. Skóra trochę opalona, no ale cóż, wygląda lepiej niż ta z początkowych fot
Teraz jest już niezła. Chodziło mi o WIP i tę niebieskawą skórę, która zapowiadała się naprawdę słabo...swoja droga Tomi - mialem slabsze prace
Będzie wyglądało jakby właśnie dokonał pogromu swojej własnej armii, jeżeli masz na myśli głowy od szkieletów. Może pomyśl o jakiś świeżych głowach: ludzkich, elfich, goblińskich, whatever... Jedną mógłbyś mu nabić na ten kolec, skoro już chcesz go zostawićna podstawce chcialem umiescic swoisty "kopiec kreta" znaczy sie masa czaszek i kosci
Pozdro
- True Legionista
- "Nie jestem powergamerem"
Bardzo fajny
złoto czerwin daja rade ostrze miecza tez
Pozdrawiam Raptor
złoto czerwin daja rade ostrze miecza tez
Pozdrawiam Raptor
Patrzac na wczesniejsze wesje to widac raczej, ze naszczescie posluchales sie raddead pisze: Jako uparta osoba poszedlem w "swoim kierunku"
Powiem co mi sie nie podoba: futro - jest popackane, wyglada na 2 minutowa robote; nmm - czy to stalowy czy zloty, wykonane sa absolutnie niepoprawnie, z tego co widze uzywasz zlych odcieni i w nieodpowiednich miejscach.
Reszta wyglada poprawnie, ale niestety nie efektownie.
Wersja pierwsza bez poprawy , moim zdaniem masakra - najgorsza twoja praca jaka kiedykolwiek widzialem. Totalnie do mnie nie przemawia. Poprawiony jest sporo lepszy , ale nadal nie powala... Cos sie Dead slabo ostatnio starasz...
Wiem ze moze wam sie nie podobac
wiem ze ludzie napisza ze moj poziom idzie w dol ze sie nie staram ze to fe tamto fe ze tego nie umiem tamtego nie umim ...
ja i tak jestem zadowolony z tej figsy!
futra nigdy jakos nie malowalem dobrze a tu rzezba temu nie pomaga coz ... nmm to technika ktorej nie oapnowalem i raczej jeszcze minie sporo czasu zanim ja podszlifuje ale i tak na czyms trzeba probowac ...
@rapt - owszem slucham sie rad ale tu chodzilo o cos innego - mianowicie o te nitki na czerwonym - niektyrym nie pasowaly a mi owszem - (bo byly elementy ktore nie byly spojne mimo ze osobno mi sie podobaly - to tak jakby malowac duzego figsa w 10 kawalkach i potem po zlozeniu stwierdzasz ze jest niespojny i wszystko sie gryzie ze soba)
tak czy siak nie wiem czy zostanie on ze mna czy pojdzie w swiat ... caly czas mysle nad schematem armii wiec wszystko jest mozliwe ...
@cos padl chyba imageshak (chwilowo) to zapodaje alternatywne linki:
www.draconis.aplus.pl/images/v1.jpg
www.draconis.aplus.pl/images/v2.jpg
a tam znowu niska praca - bardzo fajna - muszę powiedzieć że patrząc na WiP'y zastanawiałem się czy nie pomalować mojego Vlada w czerwone kolory, tylko trochę ten wyraz twarzy ma jakby się bał czegoś sam nie umiem malować oczu zawsze maluje je na czarno i jakoś to fajnie nawet wygląda jeżeli chodzi o VC - w wielu filmach mają czarne oczy
Szczerze mówiąc - nic w tej figurce mi się nie podoba Futro w ciapki, włosy zbyt ostro rozjaśnione, róg jakiś taki jak nie z rogu. NMM kiepściutki. Czerwony pancerz ok, skóra poprawna (ale IMO za ciemna).
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
- Karl_Gustav
- "Nie jestem powergamerem"
Biorąc pod uwagę wszystko co napisałeś na swoje usprawiedliwienie, doczepić mogę się tylko do płaszcza. Tego "duchowego". Wcześniej, w białym, bardziej mi się podobał. Ale to moja subiektywna ocena.
Figurka pomalowana schludnie, a to ważne.
Ach, zapomniałbym. Świetna zbroja.
Figurka pomalowana schludnie, a to ważne.
Ach, zapomniałbym. Świetna zbroja.