Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
i to jest właśnie błądEmilianek pisze:Ja mam wlasnie odwrotna sytuacje do waszej. Ja od poczatku ucze sie grac na polskim AB i RB, wiec trudnosci mam na forum kiedy ktos uzywa
angielskich nazw albo co gorsza angielskich skrutow. Musze sie wtedy dopytywac o co im chodzi.
cudów nie ma i nie będzie, trzeba umieć po angielsku
Ja znam angielski w dość dużym stopniu i z angielskim AR poradziłbym sobie bez mniejszych problemów, ale przez pomyłkę kolegi mam AR po polsku, a kasy na nowego nie mam i mieć nie będę. A co do skrótów, powoli je poznaje, ale przyznam, że na początku było bardzo ciężko.
- monsterstar
- Chuck Norris
Siema !
Mam pytanko: Jakie wymiary powinna mieć lobba, albo chociaż podstawka od niej ??
Dzięki i pzdr monsterstar
Mam pytanko: Jakie wymiary powinna mieć lobba, albo chociaż podstawka od niej ??
Dzięki i pzdr monsterstar
40x40 lub wieksza
Witam, mam pytanko czy magiczny ruch z waaa!! Czy jakiejkolwiek popychaczki. Jest modyfikowany przez teren? Oddział porusza się bez względu na rodzaj terenu czy musi brać pod uwagę wszystkie niedogodności w postaci minusów np. za zaoranym pole?
A mnie podobają się nazwy w polskim podręczniku. Poza tym "Polacy nie gęsi iż swój podręcznik mają". W myśl prawa i ustawy o języku polskim pod karą 30 dni aresztu i kary grzywny wszelkie instrukcje (a do nich właśnie kwalifikuje się podręcznik do gry WFB) do akcesoriów i towrów powinny być w języku polskim. Jeśli taka jest, a w użytku ogólnym znajduje się także instrukcja w innym języku za prawidłową i ważniejszą uznaje się tą w języku polskim. Nie przestrzeganie tego (także na turniejach) grozi ww. sankcjami.
Tak więc czy są jakieś rozbieżności z angielskim podręcznikiem, czy nie, to zarówno gracze, jak i sędziowie za obowiązujące zasady powinni uważać te które są już opublikowane w naszym języku.
Poza tym chyba ktoś z wydawców angielskich,pozwolił wydać podręcznik w naszym języku i podpisał się pod tym, dając tym samym przyzwolenie na takie właśnie zasady w naszym kraju.
Tak więc czy są jakieś rozbieżności z angielskim podręcznikiem, czy nie, to zarówno gracze, jak i sędziowie za obowiązujące zasady powinni uważać te które są już opublikowane w naszym języku.
Poza tym chyba ktoś z wydawców angielskich,pozwolił wydać podręcznik w naszym języku i podpisał się pod tym, dając tym samym przyzwolenie na takie właśnie zasady w naszym kraju.
Rozwaliłeś mnie teraz człowieku xD xD