Wielka Armia Leśnych Elfów (2000 punktów)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Wielka Armia Leśnych Elfów (2000 punktów)

Post autor: Kal_Torak »

Witam,

Postanowiłem poważnie poeksperymentować i pójść w horde doskonałą w wydaniu leśnych elfów :). W sobotę będę tą rozspiską grał z imperium na czołgach. Ogólnie chciałem się pobawić dużą ilością regimentów, a armia ta jest specjalnie tak skontruowana na 2000 punktów, gdyż są to najtrudniejsze punkty do złożenia w pełni "satysfakcjonującej" rozpiski :). Siłą rozpiski jest taktyczna przewaga liczby regimentów. Rozpiska posiada ich 16. Narazie sprawdzę rozpe w konfgiracji średniej obrony przeciw magicznej. Jak sobie nie będzie radziła to wtedy spróboje na caddym arcymagu, chociaż rozpiska jest stworzona do łapania magów przeciwnika.

Mag 1lvl
- 2xDS

8 Driad
8 Driad
8 Driad
8 Driad

10 Łuczników
10 Łuczników
10 Łuczników

5 Glade Riders
5 Glade Riders

6 Wild Riders
- War Banner

6 Wild Riders
- Chorąży

4 Warhawk
4 Warhawk

6 Waywatchers

Wielki Orzeł

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

a gdzie są te wszystkie punkty ?? Niby Ciebie dużo ale zważywszy na brak herosów to mało. Hordowe armie WE na Lublin wyglądały groźniej choc turniej był na 1650

Kal_Torak
Masakrator

Można wyciągnać jeszcze koło 200 punktów stosując wszędzie mini maxy.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Niby rospa na 2000 (ale i tak przekroczyłeś o 11 pkt) ale nie ma żadnego + wynikającego z takich pkt ani lorda ani 2 porządnych rarów, jak dla mnie to złożyłeś to trochę ni w kij ni w oko na te pkt widziałem dużo lepsze rospy na hordzie.
Osobiście bym chętnie chciał to spotkać na jakimś turnieju moimi HE :wink:

A co do walki z imperium to nie masz czym przejechać czołgi, ale co prawda bez problemu wystrzelasz canony :D Ciężko widzę ta twoją bitwę :?

p.s. Pamiętaj to tylko moje zdanie, najważniejsze żebyś miał jakiś zajebisty plan jak tym grać. POWODZENIA :D
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Czym chcesz pokroić czołgi?

standard imperium na te punkty zarzuci cie conajmniej 3 płonącymi pociskami na ture.

Orła ci odstrzelą.

IMHO słaba armia bo nie masz niczego co moze nabijać solidny CR(że niby Wildzi?).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

horda jest, ale tak nic po za tym - musi być ogólny zamysł
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Kal_Torak
Masakrator

Reyki i Seti czołgów elfami się nie kroi, chyba że przeciwnik pozwoli. Ja zawsze czołgi omijałem, no chyba ze sie odstrzeli wszystkie działa i wyskoczy dwoma drzewcami/lub i smokiem aby sklepac czolg...

A i nie rozumiem samotnego stwierdzenia "orła ci odstrzelą" - no moga odstrzelić, tak samo jak mogą odstrzelic driady, GR czy warhawki czy cokolwiek innego - tylko nie mam pojecia co z tego miala wynikac :?:

Zamysł grania tą rozpiską jest oczywiście. Gram zawsze WE na 1 lub dwoma herosami. Stad doświadczenie jest. Poprostu w tej jest o 2 scrolle mniej i nieco wiecej punktow niz zwykle - stad rozpiska jest bardziej ekstremalna ale chce przez min. kilkanascie bitew zobaczyc czy roznica bedzie duza.

Ogólnie chciałem pocwiczyć manerwowanie i wykorzystania wszytskich liczby jednostek w bitwie, a imperium z czolgami i dodatkowo duza iloscia ciezkiej kawalerii to wymarzony trudny przeciwnik dla tej rozpy. Drugim przecienikiem beda nowe VC - z uwagi na ich potencjal magiczny znowu bardzo trudna gra.

Po kilkunastu bitwach powinienem sie z ta rozpa oswoic.

Aczkolwiek mysle 1 drzewko w razie czego dodac.

A tak ostatnio grywałem mniej więcej czymś takim:

Arcymag 3 lvl
- 4xDS

Noble BSB
- Hail
- Asyendis

8 Driad
8 Driad
8 Driad

10 Łuczników
10 Łuczników

5 Glade Riders

6 Wild Riders
- WarBanner

6 Wild Riders
- Chorąży

4 Warhawk Riders

6 Waywatcherów

Drzewo

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

zamien tych załosnych GR na cos konstruktywnego.

Ps tez chciałbym Cie spotkac na stole ^^ z moimi WE czyms takim nie dał bys rady ;)

Kal_Torak
Masakrator

oj kolejny gracz ktory uwaza ze GR sa zalosni :)

Moją ulubioną rozpiską jest granie na 3-4 lub więcej GR w corach, warhawkach i wildridersach, smoku lub drzewcach na cos ciezkiego tzw. tatarska rozpiska.

Jeśli twierdzisz, że GR są żałośni, to tak jakbyś twierdził że DR też są.

Lukas
Warzywo

Post autor: Lukas »

ta druga rozpa jest juz duzo ciekawsza od pierwszej i powinna dawac rade. GR wcale nie sa zalośni sa za drodzy o 4 ptk i tyle a co do warhawkow to nad tym bym sie zastanowił mi nigdy sie nie sprawdzily

Kal_Torak
Masakrator

GR kosztują w sam raz tyle co DR z kuszami (2 razy mniej strzał, ale podwojona celność). Bez łuków pewnie by kosztowali +/- 90 punktów. No ew. patrzac na nowych ellyrianów nawet z łukami mogliby teraz nieco potanieć tak na 110-105. 120 punktów powinni kosztować ale umiejętnością GG - czyli siłą 4 na bliski, ale i bez tego dają świetnie rade.

Co do Warhawków to również bardzo niedoceniana jednostka. Moj ulubiony zestaw speciali to 2x4 Warhawki i 2x6 Wild Ridersi, do tego 2xGR. Razem Tworzą świetny zespół. W tej drugiej rozpie miało być 2xGR nie jeden regiment :). Ogólnie to zastanawiam sie jak dokręcić 2 oddział Warhawków :).

ODPOWIEDZ