Nowe O&G tylko pozornie sa slabe - przeciwko armiom, ktore obecnie wychodza sprawdzaja sie calkiem niezle :]Marek Golan pisze:Bretke napisal Anthony Reynolds, o ile prawda jest to co napisane na 1. stronie booka.
Kto napisal nowe O&G?
Gav Thorpe is leaving GW
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- swieta_barbara
- habydysz
Ty nie współczuj, Alessio podobno przenosi w tego booka wszystkie swoje PG zapędy ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Cały problem w tym, że podręczniki nie były napisane przez jedną osobę, albo wspólnie, Gav miał swoj sposób a Allesio swój i z tąd cały bałagan.
?
Ja czytałem Powiernika Krzywd (jako że gram krasiami i chciałem sobie cośo nich przeczytać) i całkiem mi się podobał, bardzo batllowe motywy
(oth stone, obrona górki itp.)
A jak skończył?Szaman pisze:Gav ma zamiar byc freelancerem, czyli pewnie pojdzie w slady Chambersa. ciekawe, czy tak samo skonczy![]()
pewnie bedzie tez pisal ksiazki dla BL.
Zapewne, a swoją drogączytał ktoś z was jakąś jego ksiązkeSzaman pisze:pewnie bedzie tez pisal ksiazki dla BL.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja czytałem Powiernika Krzywd (jako że gram krasiami i chciałem sobie cośo nich przeczytać) i całkiem mi się podobał, bardzo batllowe motywy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
AB mroczniakow poszedl juz do druku. napisal go Gav.Fingor pisze:Ty nie współczuj, Alessio podobno przenosi w tego booka wszystkie swoje PG zapędy
w Blizzard - robi Starcraft 2Remus pisze:A jak skończył?Szaman pisze:Gav ma zamiar byc freelancerem, czyli pewnie pojdzie w slady Chambersa. ciekawe, czy tak samo skonczy![]()
pewnie bedzie tez pisal ksiazki dla BL.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
no wlasnie powiernik przez te batlowe motywy byl IMHO taki sobie... juz bardziej mnie zabojca orkow wciagnal.Remus pisze:Zapewne, a swoją drogączytał ktoś z was jakąś jego ksiązkeSzaman pisze:pewnie bedzie tez pisal ksiazki dla BL.?
Ja czytałem Powiernika Krzywd (jako że gram krasiami i chciałem sobie cośo nich przeczytać) i całkiem mi się podobał, bardzo batllowe motywy(oth stone, obrona górki itp.)
generalnie wole ksiazki troche bardziej klimatyczne, majace blizej do RPGowej fabuly, jak Zavant czy Bestia w aksamicie.
"I fart in your general direction" ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
0_0w Blizzard - robi Starcraft 2Remus pisze:A jak skończył?Szaman pisze:Gav ma zamiar byc freelancerem, czyli pewnie pojdzie w slady Chambersa. ciekawe, czy tak samo skonczy![]()
pewnie bedzie tez pisal ksiazki dla BL.![]()
pewnie jako gość od balansowania ras
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Andy to świetny koleś - miałem okazję go poznać w Nottingham parę lat temu. Bez niego 40k to już nie to samo...Szaman pisze:akurat Chambers to byla dusza 40stki... z reszta goscil w 2001 r na Wojennym Mlocie, wiec mozna sie bylo o tym osobiscie przekonac
A on się śmieje całą drogę do bankuFanatyk pisze:Po prostu chcą się upewnić że gra nie będzie idealna.
"Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w
dupie a państwu będzie miło" - Katalog z muzeum Igora Markina
dupie a państwu będzie miło" - Katalog z muzeum Igora Markina
Tyle że to nie książka GavaSzaman pisze:juz bardziej mnie zabojca orkow wciagnal.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
W Polsce są wydane jeszcze jego dwie książki, Miecze i Szpony Chaosu zdaje się ale jakoś nie miałem okazji ich przeczytać.
Czytałeś?
ja teżSzaman pisze:generalnie wole ksiazki troche bardziej klimatyczne, majace blizej do RPGowej fabuly, jak Zavant czy Bestia w aksamicie
tak Bestia niezła ale i tak najbardziej mnie wkręciła saga o Gotreku
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
nie czytalem, ale mam. pierwszy tom ma wyczerpany naklad, wiec moze nie jest najgorszeRemus pisze:Tyle że to nie książka GavaSzaman pisze:juz bardziej mnie zabojca orkow wciagnal.![]()
W Polsce są wydane jeszcze jego dwie książki, Miecze i Szpony Chaosu zdaje się ale jakoś nie miałem okazji ich przeczytać.
Czytałeś?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
tak, Skavenow byl najlepszy. jednak Gigantow to byla totalna porazka. Orkow nie jest jakis niesamowity, ale i tak zmiana autora wyszla na lepsze...Remus pisze:ja teżSzaman pisze:generalnie wole ksiazki troche bardziej klimatyczne, majace blizej do RPGowej fabuly, jak Zavant czy Bestia w aksamicie![]()
tak Bestia niezła ale i tak najbardziej mnie wkręciła saga o Gotrekuchoć nowego nie czytałem. Najfajniejszy był zabójca Skavenów
"I fart in your general direction" ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Smokow bez rewelacji, ale Bestii byl superSkavenblight pisze:Mnie się najbardziej podobały te części, gdzie był Bjorni BjornissonSzaman pisze: tak, Skavenow byl najlepszy. jednak Gigantow to byla totalna porazka. Orkow nie jest jakis niesamowity, ale i tak zmiana autora wyszla na lepsze...
Dokładnie! Od zabójcy Besti się wkręciłem w sagę i właściwie w warhammera.Szaman pisze: Smokow bez rewelacji, ale Bestii byl super
Właśnie powinienem ZO przeczytać, ale jakoś nie chce mi się do tego zabrać. Gotrek miałby idealną śmierć w Zabójcy Gigantów a teraz przeszedł na jakieś orki. Po za tym to nie koniec
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
http://www.blacklibrary.com/images/book ... slayer.jpg
http://www.blacklibrary.com/product.asp ... &type=Book
okładki fajne ale jak pierwszy raz usłyszałem o Mansleyer to myślałem że to żart
też wiadomo raczej że Gotrek nie zginie od byle Elfa czy Człowieka i seria się ciągnie. Co dalej? Zabójcasnotlingów?
Cała drużyna sleyerów jest mocnaSkavenblight pisze:Mnie się najbardziej podobały te części, gdzie był Bjorni Bjornisson
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)