Tabaka

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Tabaka

Post autor: Reiko »

Hej.
Ciekaw jestem, czy forumowicze coś tabaczą? Może, ktoś chciałby podzielić się swoimi smakami i ulubionymi tabakami? Zacznę pierwszy:

Z producentów najbardziej lubię Poschla, szczególnie że jest w Polsce dobrze dostępny.
Ulubione smaki to:
Gletscher Prise (prosta miętówka, do której warto zawsze wrócić)
Gawinth (Bardzo smaczna, czuć owoce które dają jej niepowtarzalny smak)
No i RedBull oczywiście (chyba najpopularniejsza :) ale czy Poschla nie wiem, bo dawno nie miałem jej w rękach :))
Tabaczyłem też Chapmanny (Cherry, Strong), których osobiście nie polecam chyba że sporadyczne nuchnięcia żeby nie zapomnieć ich "swoistego" smaku :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

jesli chodzi o tabake to klasyczny redbull czerwony
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

OMG, kiedy to było...
Moda gimnazjalna to była. Tak przełom gimnazjum i liceum.
[kumpel kiedyś zrobił krwawą łaźnię u koleżanki w kiblu... bo mu się przesadziło :?]

Skończyłam, kiedy stwierdziłam, że to absolutnie nic nie daje. Czyli jakoś na początku ;)
Zresztą. Kruchość naczyń krwionośnych to zło. A cierpię na to od urodzenia. Więc odpada chociażby z takich względów.

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Skavenblight pisze: [kumpel kiedyś zrobił krwawą łaźnię u koleżanki w kiblu... bo mu się przesadziło :?]
Bo tabaka jest do smakowania jej i delektowania się aromatem, a nie do popisywania ile to ja nie wciągnę :?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Reiko pisze: Bo tabaka jest do smakowania jej i delektowania się aromatem, a nie do popisywania ile to ja nie wciągnę :?
Wiesz, mam podobne zdanie co do alkoholu, ale dziwnym trafem mało który battlowiec chce się ze mną zgodzić :badgrin:

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Skavenblight pisze:
Reiko pisze: Bo tabaka jest do smakowania jej i delektowania się aromatem, a nie do popisywania ile to ja nie wciągnę :?
Wiesz, mam podobne zdanie co do alkoholu, ale dziwnym trafem mało który battlowiec chce się ze mną zgodzić :badgrin:
Imo alkohol to jednak droga do narżnięcia się jak świnia :badgrin: No, chyba że podelektować się piwem :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Reiko pisze: Imo alkohol to jednak droga do narżnięcia się jak świnia :badgrin: No, chyba że podelektować to można się piwem :P
Bo jesteś battlowcem ;)

O ile w narżnięciu się jak świnia zrozumiałe jest dostrzeganie przez niektórych pozytywów [choć IMO i tak nie kalkuluje się takie picie, bo negatywy jednak je przerastają], to już nie widzę ich w krwotoku z nosa ;)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

http://www.youtube.com/watch?v=ehjAEAzZdcE

Dziwne że nasz dobry znajomy się tu jeszcze nie wypowiedział ;)

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Ten link idealnie obrazuje jak tabaczyć się NIE powinno. Patrzeć na to nie mogę :?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kołata pisze:http://www.youtube.com/watch?v=ehjAEAzZdcE

Dziwne że nasz dobry znajomy się tu jeszcze nie wypowiedział ;)
Heh, skad odgrzebales ten film :D Stare dzieje. Kiedys sporo wciagalem, a teraz juz nawet nie kupuje. Kwestia w sumie prosta, bylem zalozony na dluuuugo, ze nie bede nic jaral, wiec wciagalem (ilosc nikotyny w organizmie musi byc constans). Teraz jaram (a raczej pojarywuje), wiec juz mi sie nie chce. Ale pare fajnych akcji z tabaka bylo granych.
Jesli chodzi o tabake, to klasycznie: Red Bull - to taka Wyborowa wsrod tabak, jakosc za rozsadna cene.

Reiko - jestes dokladnie takim kolesiem, z jakim NIE lubie chodzic na melanze.

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

swieta_barbara pisze:Reiko - jestes dokladnie takim kolesiem, z jakim NIE lubie chodzic na melanze.
swieta_barbara jesteś dokladnie takim kolesiem, z jakim NIE lubie tabaczyć.

Rozumiem faza, te sprawy - ale do tabaki trzeba mieć jakiś szacunek, bo to długa tradycja i rytuał, jesli tego nie widzisz to mi przykro.

Awatar użytkownika
Zgryd
Wałkarz

Post autor: Zgryd »

Picie alkoholi wszelakich też ma długą tradycje, a jakoś nie widzę, żeby przy napruwaniu się ktoś na to zważał, widząc na etykiecie np. "sience 1879"...

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Nielubiem urzywek :P

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

To polub chociaż ortografię ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Zgryd pisze:Picie alkoholi wszelakich też ma długą tradycje, a jakoś nie widzę, żeby przy napruwaniu się ktoś na to zważał, widząc na etykiecie np. "sience 1879"...
Niestety :?

Awatar użytkownika
Remus
Wałkarz

Post autor: Remus »

Reiko pisze:Patrzeć na to nie mogę :?
To co powiesz na to? http://pl.youtube.com/watch?v=usx18evDO ... re=related

Szczerze to mi się na to też patrzeć nie chce.
Przypał na tabakę miałem w 3gim/początek 1lic
a teraz to tylko okazjonalnie posmakuje, czasem poczęstuje kogoś pozostałościami :)

Oczywiście redbull czerwony, taką niebieska miętowa a najbardziej lubiłem Gawith Apricot, morelowa zdaje się

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

ROFL, 5 lat temu jak mialem katar to wciagalem lub wyscigowo - z lawek szkolnych. Obecnie "tabaka" kojarzy mi sie z tlumem ludzi i duza iloscia pracy bardziej niz ze sproszkowanym tytoniem.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Reiko pisze:
Rozumiem faza, te sprawy - ale do tabaki trzeba mieć jakiś szacunek, bo to długa tradycja i rytuał, jesli tego nie widzisz to mi przykro.
LOL, modlisz się przed kreską zanim ją wciągniesz?

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Paffeu pisze:
Reiko pisze:
LOL, modlisz się przed kreską zanim ją wciągniesz?
kreską - LOL.

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Tabaka ssie , jak wszystkie wyroby tytoniowe , zanieczyszcza tylko nos , który może służyć do innych ciekawszych czynności .
Reiko parafrazując Twoją wypowiedź :
Rozumiem faza, te sprawy - ale do narkotyków/pedalstwa/alkoholizmu (lub wstaw cos innego )trzeba mieć jakiś szacunek, bo to długa tradycja i rytuał, jesli tego nie widzisz to mi przykro.
Brzmi idiotycznie ?
Beka na maxa

ODPOWIEDZ