TLUMACZE POSZUKIWANI !!!

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

zafael pisze:Opera, zapomnialem dodac,bo domysliłem sie ze przystosowana pod firefoxa czy exlorera
Hmm.... Opera to 13% uzytkownikow, takze pomysle co z tym fantem zrobic - aczkolwiem nie za bardzo mam pomysl - strona sie waliduje, pod IE6 i FF dziala ok, takze troche jestem poirytowany, bo optymalizacja pod opere to dla mnie katorga.... Pewnie pod IE7 tez sie nieciekawie wyswietla.... Bycie w dzisiejszych czasach web developerem to masakra..... :evil:

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

Parę uwag do angielskiej wersji:

1. forums, nie fora- wprawdzie obie formy są dopuszczone, ale na obcojęzycznych forach spotyka się tylko formę forums; jest częściej używana (bo regularna).
2. organizer- istnieje takie słowo, ale rzadko się go używa. O wiele lepiej będzie brzmiało organized by.
3. in order of- także istnieje, choć lepiej i krócej brzmi sort by. Ale in order of stosuje się na stronach, więc kwestia gustu.
4. Zamiast archival- archives. Forma przymiotnika rzadko jest używana na stronach. Przyjęło się archives.
5. Zamiast nick- nickname. Nick to polski skrót, w angielskim znaczy co innego:
słownik Oxford pisze: nick /nik/
I n
1. (notch) (in plank) nacięcie n (in sth w czymś); (in skin) zadraśnięcie n (in sth czegoś); to take a ~ out of sth uszczknąć kawałeczek czegoś
2. GB infml (condition) to be in good/bad ~ [car, machine, carpet] być w dobrym/złym stanie; [person] być w dobrej/złej formie
3. GB infml (jail) paka f, mamer m infml; in the ~ w mamrze
4. GB infml (police station) komisariat m

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Jeszcze jedna sprawa - mam FF, po wejściu na stronę i wybraniu wersji angielskiej, a następnie klikając na inną zakładkę (np. ranking) znowu mam wszystko po polsku. ponowne wybranie wersji angielskiej nie robi już takich numerów i wszystko zostaje po angielsku.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

grzech76 pisze:Jeszcze jedna sprawa - mam FF, po wejściu na stronę i wybraniu wersji angielskiej, a następnie klikając na inną zakładkę (np. ranking) znowu mam wszystko po polsku. ponowne wybranie wersji angielskiej nie robi już takich numerów i wszystko zostaje po angielsku.
Tez to zauwazylem. Bede nad tym pracowal w weekend, wczesniej nie bede mial niestety czasu :(

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

no i kwestia jpg'a u góry - przydałoby się chyba zrobić jego angielską wersję. która również byłaby podmieniana (da się?), tudzież jeden słuszny obrazek, "zunifikowany" (chociaż nie bardzo wiem jakby to miało wyglądać).

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

grzech76 pisze:Jeszcze jedna sprawa - mam FF, po wejściu na stronę i wybraniu wersji angielskiej, a następnie klikając na inną zakładkę (np. ranking) znowu mam wszystko po polsku. ponowne wybranie wersji angielskiej nie robi już takich numerów i wszystko zostaje po angielsku.
Fixed. 6 godzin mi to zajelo - jakas literowka na stronie glownej.... Grrrrr !!! Ale juz dziala.

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Za niemiecki bym się chętnie zabrał 8)

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Pierun pisze:Za niemiecki bym się chętnie zabrał 8)
No problem. Na maila prosze o zgloszenie - przeslij mi jaki chcesz miec login, haslo, a ja przesle ci instrukcje. Przy okazji wyslij jakies niemieckie zwroty z ogonkami - zobaczymy czy kodowanie strony da rade (z Czeskim sie udalo :) ).

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

adeon pisze: Pewnie pod IE7 tez sie nieciekawie wyswietla.... Bycie w dzisiejszych czasach web developerem to masakra..... :evil:
Potwierdzam x 2
(co prawda o drugiej rzeczy mam pojęcie mgliste, ale za to bogatą wypbraźnię... ;) )
Powodzenia, 3mam kciuki.

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

a mi pod FF czeski wygląda tak samo jak polski. no chyba, że jeszcze nie jest przetlumaczony :-)

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

grzech76 pisze:a mi pod FF czeski wygląda tak samo jak polski. no chyba, że jeszcze nie jest przetlumaczony :-)
Bo na razie nie ma przetlumaczonych zwrotow, ale beda sie pojawiac z czasem :)

Zorba_the_Greek
Wałkarz

grzech76 pisze:a mi pod FF czeski wygląda tak samo jak polski. no chyba, że jeszcze nie jest przetlumaczony :-)
dajże mi Grzesiu posiedzieć nad tym :) Nie każdy ma ten komfort że pracuje, ja tu biedny student jestem w środku sesji, do diaska! ;-)

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Zrobiłem wreszcie tłumaczenie strony ligi na język czeski. Wysłałem też informację na forum czeskiego wfb, żeby sprawdzili i poprawili błędy. Gdyby ktoś chciał pooglądać czeskie szlaczki, zapraszam na stronę ligi, język čeština :)

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

mogę spróbować przetłumaczyć na arabski :)

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Nehan pisze:mogę spróbować przetłumaczyć na arabski :)
Serio ? Odezwij się do mnie na e-mail, to pogadamy.

Nosferatu
Plewa

Post autor: Nosferatu »

a po szwedzku chcesz?

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Nosferatu pisze:a po szwedzku chcesz?
OCZYWIŚCIE !! Tłumacze w każdym języku są poszukiwani !! Wyślij do mnie maila - dam ci znać co i jak.

ODPOWIEDZ