Chaos Dwarfs up. 09.05
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Chaos Dwarfs up. 09.05
Moje dzieło, które zajęło kilka ostatnich dni. Konwertowany z thana skullpassowego. Sam jestem z niego całkiem zadowolony
Jak wam się podoba?
Jak wam się podoba?
Ostatnio zmieniony 9 maja 2008, o 08:20 przez Piotr3K, łącznie zmieniany 5 razy.
Niestety - cieniutko pod każdym względem. Konwersja bardzo słaba, czapki nie skomentuję, jedynie toporek jako-tako wygląda.
Oceny malowania Ci oszczędzę Powiem tylko, że bardzo dziwnie sobie kolorki dobrałeś - jasnoniebieskie ChaDeki?
Oceny malowania Ci oszczędzę Powiem tylko, że bardzo dziwnie sobie kolorki dobrałeś - jasnoniebieskie ChaDeki?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Nadlewkę na toporze zauważyłem właśnie-to się da naprawić
Cała armia nie będzie jasnoniebieska, tylko on + może coś tam jeszcze. Ale armia cała malowana w srebrze i czerwieni (jak większość ChD z tego co widziałem) jakoś mi nie odpowiada i różne kolory mi do nich pasują. A nie chciałem żeby był zbyt "ponury"
Pancerz jest na dole tak wygnieciony specjalnie- miało być że mu się poobijał jak gdzieś walczył w górach -ale nie wyszło.. Tarcze musiałem zakleić green stuffem, bo jak usunąłem dwarficki znak z jego tarczy to były ślady jeszcze i przez to wygląda ona krzywo. Spróbuje to jeszcze poprawić, tak samo jak pancerz.
A ten "gwóźdź wbity w głowę" to jest chadekowa czapka, mniej więcej takie chce robić dla całej armii
To jak proponujecie to poprawić? Usunąć nadlewkę, zdjąc symbol z tarczy i nałożyć na nią i na pancerz na dole jeszcze warstwe gs'u i wyrównać jakoś. Coś jeszcze?
Cała armia nie będzie jasnoniebieska, tylko on + może coś tam jeszcze. Ale armia cała malowana w srebrze i czerwieni (jak większość ChD z tego co widziałem) jakoś mi nie odpowiada i różne kolory mi do nich pasują. A nie chciałem żeby był zbyt "ponury"
Pancerz jest na dole tak wygnieciony specjalnie- miało być że mu się poobijał jak gdzieś walczył w górach -ale nie wyszło.. Tarcze musiałem zakleić green stuffem, bo jak usunąłem dwarficki znak z jego tarczy to były ślady jeszcze i przez to wygląda ona krzywo. Spróbuje to jeszcze poprawić, tak samo jak pancerz.
A ten "gwóźdź wbity w głowę" to jest chadekowa czapka, mniej więcej takie chce robić dla całej armii
To jak proponujecie to poprawić? Usunąć nadlewkę, zdjąc symbol z tarczy i nałożyć na nią i na pancerz na dole jeszcze warstwe gs'u i wyrównać jakoś. Coś jeszcze?
Powiem tyle: z bardzo nieciekawej figurki, zrobiłeś bardzo fajną . Malowanie jest świetne. Jedyny mankament: Ten kapelutek jak dla mnie jest za wąski.
Gutek, robisz sobie z niego jaja, prawda?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Dobra to ja napiszę ,że możesz poprawić czapkę aby tak wiesz lepiej wyglądała. Bo na razie to trochę kiepsko. Tarcze zrób mu większa. I daj zbliżenie na twarz bo nic tam nie widać.
I przemaluj ten niebieski bo raczej taki jasny do chaosu coś mi tak nie pasuje.
powodzenia i wesołego jajka
I przemaluj ten niebieski bo raczej taki jasny do chaosu coś mi tak nie pasuje.
powodzenia i wesołego jajka
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Nie mam jakichś wyśrubowanych wymogów, ale to jest mocno bue. Wygląda jak dość grubo ciosany kawałek plastiku oblepiony grubo rzeźbionym green stuffem z dolepionym toporem. Nie chcę Cię jechać, po prostu sygnalizuję, że musisz się jeszcze trochę nauczyć, zanim Twoje figurki będą zasługiwały na zdawkowe "solidny tabletop".Piotr3K pisze:Lepiej piszcie co i jak poprawić, a nie: "nie podoba mi się" "mi nie pasi" "nie w moim guście" itp.
Wszyscy kiedyś musieliśmy przez to przejść.
Zacznij może od malowania figurek nieskonwertowanych.
Ja bym czapkę poprawił , zmyła farbę i przemalował albo przede wszystkim zmienił kolory i przetarł brodę
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Czyli radzicie zmyć z farby, poprawić czapkę (pogrubić ją?), dokleić większą tarczę (np. taką jak od chaos knightów?) i przemalować?
Że żaden tt to nie jest to wiem, bo zbyt długo jeszcze nie maluje, a konwertuje jeszcze mniej, ale myślę że z każdym chadekiem (a właśnie robie całą armię) będzie lepiej
Więc potrzebne mi właśnie wasze rady, bo jak zrobie tego dobrze to innych będe w tym stylu robił.
Że żaden tt to nie jest to wiem, bo zbyt długo jeszcze nie maluje, a konwertuje jeszcze mniej, ale myślę że z każdym chadekiem (a właśnie robie całą armię) będzie lepiej
Więc potrzebne mi właśnie wasze rady, bo jak zrobie tego dobrze to innych będe w tym stylu robił.
pewni z kazdą konwerą jest lepiej więc ciągnij i staraj się kazdy model robić lepszy a nie odwalaj fuszery to będziesz miał fajną armie.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Użyte materiały są aż nadto widoczne. Ja bym zrobił to tak: najpierw z gs'u rdzeń, na to ładna gładka warstwa, następnie wszystkie ozdobniki, które to można przygotować zawczasu na jakieś płaskiej powierzchni i kiedy masa lekko podeschnie odlepić, naniósł na czapę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie przyszedłem dawać manny z nieba...