Jak budujecie swoją armie??

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

wyjeb kowadło, zabierz lorda i wal nim z biodra....

GŁOWA DO GÓRY !

jak Cie zawodzą to wystaw slayerów..oni sa perfekcyjnie przewidywalni...

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Slayerzy są zajebiście przewidywalni i zajebiście mało robią, bo każdy kto ma choć trochę rozumu ich omija, a lizaki z tym problemów mieć nie będą. Już używałem i to w kilku wersjach imo najfajniejsza 5 gigantów za 130 pts. Jeśli dojdą to ok, jeśli nie to są z dupy, bo stracone punkty. O kurde mol że tak powiem! Co tu robić, wystawie się na strzelaniu, dostane baty od koksów, magii i kawalerii. Wystawie się na klockach, to mnie zaplują i zamagują. Wystawie się mieszanie to mnie zaplują, zamagują i dostane bęcki od koxów i kawy. Centralnie, legalnie przesrane. Wezmę chyba rangersów jakichś, ale jak ich wystawie gdzieś na stole, to dostaną wklepy od salek. Jakieś konkretne propozycje?

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Dlatego posrodkuj rozpy. Tym co ja opisalem wczesniej daje ugrac z kazda armia. z jednymi sie gra latwiej z innymi bardziej na remis ale nie zauwazylem na razie zeby bylo z czyms przesrane z gory. (nie testowalem jeszcze na skaveny ;/)

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Szczerze mówiąc, to mi się ta rozpa nie za bardzo podoba. btw. Jak Ci szło z wymaxowanymi lizakami?

DolmiR
Falubaz

na slana starczylo skroli. malych pociskow nie ma co sie obawiac.

wietkong skinkowy to byl wiekszy problem ale kiedys sie w koncu paniki nie zda i plany sie sypia ;)

latacze - kowadelko

biegacz - MRoCh, ew. inzynier w maszynie.

reszta to juz jest kwestia terenu i czy trafisz katapultami.
ostatnio dwa razy w pierwszej turze dwie trojki kroxow dostaly w sam srodek ale nic nie zranilem...

Krótkobrody
Pseudoklimaciarz

Post autor: Krótkobrody »

Co lepiej wziać na 2 k kowadło czy jakiegoś lepszego lorda bo zastanawiam sie czy na 2 k kowadło wiele pomoże 400 pkt prawie to sporo biorać pod uwage ze może zrobić bum

DolmiR
Falubaz

no to zrob kowala wersje oszczedna - cos kolo 360 punktow, nie zal go tak bardzo jakby co

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ja zabieram lorda na tarczy...ale mnie się nie słuchaj, bo jestem tendencyjny... :D

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Rozpa DolmiRa przetestowana. :P Tak jak podejrzewałem. Na lizaki jest kompletnie i całkowicie dupna.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Mam "krasnoludzką część" z bitwy o przełęcz czaszki (2xhero, 10 thundów, 8 minersów, 12 wariorsów, działko) Stąd rodzi się pytanie...
Co dokupić? Co przerobić? I czy opłaca się kupić drugi zestaw bitwy?
Kodeksu na razie nie mam ale to będzie raczej mój pierwszy zakup :)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

katapultę kup i organki
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I czy opłaca się kupić drugi zestaw bitwy?
Kupiłem dwa, ale będę korzystał jeszcze z goblinów. W Skullpassie jest bardzo mało krasnali (właściwie 9 warriorów, 5 minerów, 7 handgunnerów i armata). Za 150 zł. Dużo taniej wyjdzie, jak podokupujesz sobie pojedyncze oddziały na allegro.
Ja z modeli ze skullpassa mam minerów, warriorów, thundererów, kuszników (dokliłem do hangunów końcówki kusz) i longbeardów (dokleiłem maski, które zostały po boxie warriorów), a z boxa warriorów zrobiłem hammererów. Do tego runesmith, thane, bsb i lord na tarczy - wszystko z plastików i róznych śmieci z pudła z częściami. Koszt armii na 2500 - 270 zł (organki już miałem, ale maszyny mozna sobie samemu zrobić).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Pomazałeś już farbkami ? Planujesz zrobić te dwarfy tak jak DE czy jak HE ? :D

Awatar użytkownika
Jacuchna
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jacuchna »

Na 2k wydaje mi się, że bardziej przydatne okazuje się kowadełko. Można różne fajne kombosy walić :D.
A lorda przeciwnik może poprostu ominąć i to mnie wkurza.
Przez pewien czas na 2k wybieralem właśnie lorda, ale teraz bardziej podoba mi się kowal.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

To ja mam na odwrót :D

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Jade na turniaj na 750pkt dla początkujących
20gromowładnych
16 krasnoluckich wojowników z dwóręcznymi + komand
Tan+tarcza+Wielki run druzgotającego ciosu(każda rana K6)
11zabójców
742/750

Awatar użytkownika
Kalion
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kalion »

Przeważnie gram na 2 tysiące...
wtedy w szeregach mojej armii znajdują się klocki złożone z chamstwa , 2x po 16 lub 20 longów wspieranych przez mniejszy oddział warriorów [10 do 12], z jednostek strzelających przeważnie wybieram 2x po 12 thundersów, kusznicy gdy ich testowałem zawiedli mnie parokrotnie ;/. maszyny to oczywiście gyros, organki, 2x bełt czasami dodatkowo decyduję się na katapultę lub działo. Całością dowodzi oczywiście lord na tarczy [on w przeciwieństwie do kowadła nigdy mnie nie zawiódł ;P]

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

mnie nigdy zawiódł Slayer Lord na 2k jak gram daje mu zawsze
25pkt dodatkowy atak
75pkt druzgotający cios(każda rana K6 punktów żywotności)
w tedy jak robię wjazd na bok chaos wariorom to zazwyczaj sprzątam 1 regiment
Ostatnio zmieniony 4 mar 2009, o 19:29 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

nic nie rozumiem z tej wypowiedzi

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Szymon94 pisze: w tedy jak robię wjaz na bok chaos wariorom to zazwyczaj sprzaam 1 regiment
problem w tym że trudno wjechać chaos warriorom w bok, a i tak starałbym się mając slayer lorda z d6 polować na jakiegoś lorda z dużym T a nie wjeżdżał w kloce piechoty, bo wtedy zabieranie d6W jest stratą pkt.

Moim standardem są zawsze: organki, 20 hamków (na małe punkty 15 z 2xUS) , 10 warriorów z tarczami, klopa, 2 bolce, 10 kuszników i bsb. na duże pkty daje lorda na taczy, miażdżenie nawet najlepszych przeciwników w HTH sprawia mi większą radość niż patrzenie jak kolejną bitwe z rzędu wybucha mi kowadło :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ