Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
i możesz się potem ruszać normalnie tymi 2 oddziałami o ile tamten też zdał animozje tzn wyrzucił od 2-6
- monsterstar
- Chuck Norris
Heh sory ale nidokładnie przeczytałem myślałem że to na wrogi oddział
ach 3 szybkie mam dla upewnienia, bo już się skołowałem
1. obrót podczas szarży może robić klocek w dowolnym momencie?
2. goblin hero w klocku fasta nie ma możliwości strzelania po marszu i pola 360?
3. rydwan na impactach wyżyna styk, ale nie wtedy, gdy jest tam hero/lord a jednostka 5 lub więcej modeli?
1. obrót podczas szarży może robić klocek w dowolnym momencie?
2. goblin hero w klocku fasta nie ma możliwości strzelania po marszu i pola 360?
3. rydwan na impactach wyżyna styk, ale nie wtedy, gdy jest tam hero/lord a jednostka 5 lub więcej modeli?
no też mi sie zdaje że mozna ale kwestia jest czyją inicjatywę bierzemy pod uwagę (przez zapis w faq'u)?bo jak jest rydwan z kolesiem to bierzemy do testu charakterystyki tą wyższą(zgodnie z faqiem), a w przypadku machiny wojennej np? z automatu czy bierzemy I załoganta?
@Nerull:
1) nie obrót tylko jednego wheel'a, no i tak zeby wpadać w odpowiednią strefę, a reszta dowolna.
2) na 90% nie może (nie chce mi sie iśc po book'a ale raczej tak jest)
pozatym wtf?! goblin hero z łukiem?
3)troche niejasno sformułowane pytanie, ale jesli chodzi o sytuacje wyciącięcia oddziału (5+ modeli) w którym stoi heros, to tak, impacty wchodzą w oddział, nie w zioma.
@Nerull:
1) nie obrót tylko jednego wheel'a, no i tak zeby wpadać w odpowiednią strefę, a reszta dowolna.
2) na 90% nie może (nie chce mi sie iśc po book'a ale raczej tak jest)
pozatym wtf?! goblin hero z łukiem?
3)troche niejasno sformułowane pytanie, ale jesli chodzi o sytuacje wyciącięcia oddziału (5+ modeli) w którym stoi heros, to tak, impacty wchodzą w oddział, nie w zioma.
mam takie pytania, bo każdy kogo się pytam mówi co innego a chciałbym wkóncu wiedzieć jaka jest prawda...
czy musze mówić przeciwnikowi ile skrywam fanatyków w klocku? jak to jest na tajnych i jawnych rozpach? (fajnie by było gdyby znalazło się to w uściśleniach, bo wiele osób każe mi mówić, a wiele mówi mi, że nie musze mówić...)
czy wsv savage działa też na magie?
czy musze mówić przeciwnikowi ile skrywam fanatyków w klocku? jak to jest na tajnych i jawnych rozpach? (fajnie by było gdyby znalazło się to w uściśleniach, bo wiele osób każe mi mówić, a wiele mówi mi, że nie musze mówić...)
czy wsv savage działa też na magie?