drabiny sa traktowane jako normalny teren - no skoro mozna po nich nawet biegac to i mozna sie na nich zatrzymywac i machac mieczem czy palka - inaczej jest ze wspinaniem sie ale to na inny temat
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
tym bardziej, że drabinki wg. zasad (logikę i ten przysłowiowy zdrowy rozsądek zostawmy na bokumodel przeciwnika stoi na drabince i prowadzi normalną walkę.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
Tak jest (bo różnic w mechanice związanych z wysokością w walce nie ma), jednak jako że rzadko można postawić model na drabince stawia się go po prostu obok pamiętając, że innym na drabinie blokuje przejście i nie mogą doszarżować (jak w ciasnym przejściu).- model przeciwnika stoi na drabince i prowadzi normalną walkę.
Jest wielokrotnego użytku.Chmura pisze:Jak to w koncu jest z Healing Herbs? Jest jednorazowego uzytku? W rulebooku nic na to nie wskazuje? Jak dla mnie to moze byc wielki wor suszonego zielska, ktory wystarczy na cale zycie. Ale ziolka wielokrotnego uzytku to chyba lekkie przegiecie ( lekkie, bo mozna go uzywac tylko wtedy gdy sie nie jest w cc, wiec taki model wcale nie jest niesmiertelny ).
Nie musisz mieć kolców, żeby go OoA, ściągasz go automatycznie poświęcając jeden atak.Chmura pisze:Mam jeszcze jedno pytanie.
Jak w poprzedniej fazie cc spowodowalem stuna u przeciwnika, to czy Spines na moim possesscie automatycznie go autuje w obecnej turze(zakladajac ze dalej jest zestunowany)?
ale czy ten "atak kolcami tez moze byc tym atakiem ktory go zdejmie? patrz mam kilku kolesi wokol siebie ktorzy sa stunned, nadhchodzi moja tura cc dostaja na dziendobry wszyscy kolcami i w zwiazku z tym czy moga one ich ooa? chodzi o nieposwiecanie atakow z charakterystyk postaci.Nie musisz mieć kolców, żeby go OoA, ściągasz go automatycznie poświęcając jeden atak.
Raczej takChmura pisze:ale czy ten "atak kolcami tez moze byc tym atakiem ktory go zdejmie? patrz mam kilku kolesi wokol siebie ktorzy sa stunned, nadhchodzi moja tura cc dostaja na dziendobry wszyscy kolcami i w zwiazku z tym czy moga one ich ooa? chodzi o nieposwiecanie atakow z charakterystyk postaci.