TEMAT OGÓLNY
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
A mi te wszystkie nowe edycje przypominają wyścig zbrojeń za zimnej wojny. To wygląda jakby Ci ludzie z GW zakładali się o piwo kto zrobi bardziej przerąbany army book. Statystyki ogarnia normalna inflacja - kiedyś tylko ld zdarzało się być 10 a teraz słyszę a jakiś mamutach z chaosu co mają 12 woundów...jeszcze trochę i czekają nasz bitwy na 2k z 10 modelami na stole...
a jakies bramy, inicjatywysir Curiam pisze:.kiedyś tylko ld zdarzało się być 10

ST mial 28 hull pointów to prawie jak woundysir Curiam pisze: a teraz słyszę a jakiś mamutach z chaosu co mają 12 woundów..

Hmmm w demonach jakby sie uprzec to chyba możliwesir Curiam pisze:jeszcze trochę i czekają nasz bitwy na 2k z 10 modelami na stole...

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

no niestety GW zaczynaja zmieniac taktyke tworzenia nowych armii, ale psują je tylko dla tego zeby zarobic, pozbywajac sie starych figurek których nikt nie kupował. np w wampirach zawsze przewazałąa ilosc szkieletów, zombi raczej były pomijane a teraz odkad wyszły ciekawsze zasady do zombiaków,szkielety podrozały. wiec bedzie popyt no zombiaki. to samo z BK którzy bedą brani jako wspomaganie blood knightów. wraithy teraz bede jako oddział, wiec w armii bedzie potrzebnych 7 wraithów a nie 1 jak zawsze było.
HE to z kolei inny rodzaj zpaprania armii przez GW. Teraz w tej armii są same unkialne choinki które kosztują połowe armii. co to zz armia w której masz dwa smoki 4 bolce 2 rydwany 3 magów!?! gdzie ten klimat VI edycji gdzie na stole spotykałes multum figsów, to miało moc.
HE to z kolei inny rodzaj zpaprania armii przez GW. Teraz w tej armii są same unkialne choinki które kosztują połowe armii. co to zz armia w której masz dwa smoki 4 bolce 2 rydwany 3 magów!?! gdzie ten klimat VI edycji gdzie na stole spotykałes multum figsów, to miało moc.
podales opis rycerza z RPG a nie z WFB 
p.s. inwestycja w worda

p.s. inwestycja w worda

Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

sorki..szarzy moich grali nic nie przetrzymuje... a Vc nie naleza armi strzelajacych...wiec ja sie nei boje...mam M8...czyli szarza 16+d6...oni tlyko 14... mam static na +7..do teog kilsy... wiec raczje nawet moj gral wagon rozbija ok. 10 tych panow... a raczej nikt wiecej jak 5-7 nie wystawi...tedzio pisze:nom i 3 ataki z frenzy, no i zasady Undead
Kalkomanie ma box 8 rycerzy, których mozesz przerobic na errantow albo realmów.
W boxach questingow i grali o ile wiem nie ma kalkomani(moge sie mylic bo nie kupowalem ich)
Kalkomanie mozesz uzyc do kazdego typu rycerzy, jesli jest takie Twoje widzimisie.
W boxach questingow i grali o ile wiem nie ma kalkomani(moge sie mylic bo nie kupowalem ich)
Kalkomanie mozesz uzyc do kazdego typu rycerzy, jesli jest takie Twoje widzimisie.
niezbyt rozumiem to pytanie? bretonnie maluje się jak reszte innych armi w WFB. Kalkomanie najkleja sie na gotowe juz figurki, no chyba, ze chcesz cos pokombinowac z krawędziami kalkomani etc.Maro pisze: i czy później figurki się już nie maluje?
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

No ogólnie tak - kalkomania zazwyczaj na koniec się kladzie. Ale to tez zalezy od Twojego stopnia zaawansowania w malowaniu
Bretka ma wiele szczegółów i wiele malazy nie lubi malowac jej np. na zamowienie. Ale co by nie mowic, jest to wdzieczna armia do malowania
Bretka ma wiele szczegółów i wiele malazy nie lubi malowac jej np. na zamowienie. Ale co by nie mowic, jest to wdzieczna armia do malowania

Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

hehe... jak mowi jagal...masz mase duperelkow...typu male graliki, lilijki, tarczki, lancuszki, choragiewki...itp...jako TT jest prosty jak w innych armiach to juz pro poziom jest bardzo skomplikowany...chyba ze grasz bretka na 5ed ;D juz jest latwiej i imo modele ladniejsze ;]
Jako że jestem noobem w WH to mam do was kilka pytań dotyczących armii Brtonni (ponieważ zdecydowałem się na Bretkę a nie Dwarfy)
- Co to jest Lord dosiadający Royal Pegasusa? Jaka to jest figurka czy to jest King Louren?
- Paladini - to są główno dowodzący regimentami? Mogą nosic sztandar lub być muzykiem?
Możecie podać linki ze zdjęciami
- Co to jest Lord dosiadający Royal Pegasusa? Jaka to jest figurka czy to jest King Louren?
- Paladini - to są główno dowodzący regimentami? Mogą nosic sztandar lub być muzykiem?
sa gusta i guscikiPoNuRy pisze:...brzydsze:P

-paladyn czy lord na royal pegazie to poprostu bohater na peganie (ktol dosiada hipopotamogryfa...troszke lepszej zabawki) - model nie zostal wyprodukowany w 6ed...ale maja teraz wznowic paladyna z 5ed...Jako że jestem noobem w WH to mam do was kilka pytań dotyczących armii Brtonni (ponieważ zdecydowałem się na Bretkę a nie Dwarfy)
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13
-paladyn jest to heros bretonski ;] moze byc generalem...moze byc sztandarowym ;]
A takiego Lorda można jeszcze kupić np. w Bardzie czy trzeba szukać na różnych forach. I jeżeli tak to czy trudne jest jego kupienie?
A takiego Lorda można jeszcze kupić np. w Bardzie czy trzeba szukać na różnych forach. I jeżeli tak to czy trudne jest jego kupienie?
figurki są ogólno dostępne.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.