Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Kuźwa niezłe to, jak komuś się nudzi
TU
jest już chyba wszystko.

W tym też temacie było, że lore który upupiamy wybieramy po rostawieniu wojsk, a czary losuje się przed.

Nie widziałem też ostatecznej decyzji czy slaneshowy Rune of Chalenge działa na ITP (cześć mówiła, że tak, część że nie), ale trochę bez sensu bo jak nie szarżuje to jak mam uciekać czymś co nie robi flee (TK)

Co do horrorów to w sumie dosyć ciency wychodzą. Tam ludzie proponują oddziały za 600 pkt. niby fajnie ale poza gift of chaos to w sumie wszystkie czary to magic missile, wystarczy jakiegoś śmiecia rzucić co do końca gry będzie się z nimi trzaskał (przy combatowych zdolnościach hrrorów byle oddział szkieletów starczy i stoimy) nie dając im możliwości rzucenia czaru.

Jak tendencja udziwniania podręczników się utrzymie, to już niue mogę się doczekać 7ed TK :D
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Zwykły ROC nie działa na ITP więc Slaneshowy chyba tez nie będzie.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Daemon Prince... o boże...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kołata pisze: Coprawda dla orków ten szef jest praktycznie nie do ubicia (i pewnie dla kilku innych armii też, ale to tylko 1 model i w każdym miejscu pola bitwy na raz nie będzie.
collar of zorga ;)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Shino pisze:
Kołata pisze: Coprawda dla orków ten szef jest praktycznie nie do ubicia (i pewnie dla kilku innych armii też, ale to tylko 1 model i w każdym miejscu pola bitwy na raz nie będzie.
collar of zorga ;)
LOL :lol:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie lol ale duze zle demony nie moga wchodzic do oddzialo i wogole :d

sztandar -2 do beast cowers bedzie fajny, collara nie zdispelujesz ;)

Sykstus
Masakrator

Avian pisze:Nothing problematic with being a monster and a character ruleswise (even if page 7 would somehow have you believe otherwise). Indeed, an Orc Warboss on a boar is a cavalry character, but he can still join units, because he is a character. It would be the same with characters who are monsters.

I really feel that one person's (incorrect) interpretation of a rule has been blown out of all proportion here.
Apropo demonów w oddziałach.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

A to maj propozycja :
Bloodthihrster
firestorm blade immortal fury armour of khorne
razem 515

herald of tzeentch 165
winged horror
flames

ten sam herald w tej konfiguracji 165

Herald nurgla sztandarowy z baner of unholy victory 240 -2 do casta
spell breakers
slaim trial

core

14 plaguebeares 198
fcg
icon of eternal virulence

120 horrory

120 horrory

3 x 5 furrii 180

3 ślimaki 300
5 x flamery 175

mam 9 kosci magii i 7 do dispela

w sumie 2228

Sykstus
Masakrator

Podobno tylko heraldzi tzeentcha mogą nosić spellbreakery, i nei masz blue scribes !! :P 81 pkt, to co zabiera kostki i co turę może sobie wybrać jakikolwiek z podstawowych lorów i rzucić losowy czar jako bound spell.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

faktycznie pomyliłem sie
ale zawsze możne wrzucić ten scroll bloodzia
jak to mówią coś za coś :):)

Sykstus
Masakrator

Nom :P Trzeba by było tym zagrać żeby oszacować co sie sprawdzi w praktyce.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Pogramy zobaczymy , na szczecie ja mam już gotowa armie :):)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

szkoda że nie widać na razie żadnego Herolda Tzeentcha, zwłaszcza że zapowiada się użyteczny :/

Jeszcze 3 tygodnie do spearheada, ja biorę na pewno :)

Mor
Pseudoklimaciarz

Post autor: Mor »

Furies - A1, a juz sen mial sie zisci.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

no z 1 Atakiem już nie będą tak mordercze :). Niech będą miały jeszcze siłe 3 i powinno styknąć. Swoją drogą ten 1 atak to potwierdzona wiadomość?

Kurcze ale chyba demonki się skusze, tyle ze bym musial skombinowac sporo 6 edycyjnych demonetek aby dadac im skrzydelka i mamy ladne furie - nie to co te obecne brzydale.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

I tak jest zajebiście - tańsze, latają, są w core'ach i nie są 0-1 w końcu. Ten jeden atak zmienia trochę, ale nie wszystko. Ja będę widział 4X5 do większości armii, albo większe oddziały w mniejszej liczbie.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

ja tam kompletnie nie znam sie na tej armi ale postanowilem zbierac i spearheada tez juz zamowilem :)

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

furie maja siły 4 !

Awatar użytkownika
Yogi
Wałkarz

Post autor: Yogi »

One Herald in the Army can be upgraded to a Battle Standard Bearer for +25 points. This BSB may then take one of the special Army Battle Standards for the following costs, in addition to his (up to) 50-pts worth of Daemonic Gifts.

The Standard of Chaos Glory- 125 pts

All Daemons within 12-inches become Stubborn (they may use their unmodified Leadership value when taking their Instability tests, regardless of how badly they lost a combat by).

The Standard of Hellfire- 100 pts

During any friendly Magic Phase, you may unleash the Power Level-5 Bound Spell in this banner. Unless dispelled, all enemy units within 12-inches take D6 Strength 6 hits, even if they are already in combat.

The Great Icon of Despair- 75 pts * IIRC *

All enemy units within 12-inches suffer a -2 penalty to their Leadership.

The Banner of Unholy Victory- 50 pts (can't recall 100%)

Add +D3 to your Combat Resolution score during each round of combat (that the banner-carrying model is in, of course).

The Great Standard of Sundering- 50 pts

(actual): After deployment, but before rolling for the 1st turn, choose a Lore of Magic. All Wizards suffer a -2 Penalty to cast spells from that chosen Lore. In addition, spells cast from the Lore of Light will miscast on a double 1, 2, or 3 (instead of the normal double 1 only).

Sykstus
Masakrator

Piotrek pisze:furie maja siły 4 !
Ale tylko jeden atak ;/ i ws3 na polowanie na magów sie w tym wypadku nie nadają zbytnio ;/ Jedynie maszyny i to nie dwarficikie.

ODPOWIEDZ