Nadciągają Demony Chaosu ??
Moderator: KrzysiekW
Kuźwa niezłe to, jak komuś się nudzi
TU
jest już chyba wszystko.
W tym też temacie było, że lore który upupiamy wybieramy po rostawieniu wojsk, a czary losuje się przed.
Nie widziałem też ostatecznej decyzji czy slaneshowy Rune of Chalenge działa na ITP (cześć mówiła, że tak, część że nie), ale trochę bez sensu bo jak nie szarżuje to jak mam uciekać czymś co nie robi flee (TK)
Co do horrorów to w sumie dosyć ciency wychodzą. Tam ludzie proponują oddziały za 600 pkt. niby fajnie ale poza gift of chaos to w sumie wszystkie czary to magic missile, wystarczy jakiegoś śmiecia rzucić co do końca gry będzie się z nimi trzaskał (przy combatowych zdolnościach hrrorów byle oddział szkieletów starczy i stoimy) nie dając im możliwości rzucenia czaru.
Jak tendencja udziwniania podręczników się utrzymie, to już niue mogę się doczekać 7ed TK
TU
jest już chyba wszystko.
W tym też temacie było, że lore który upupiamy wybieramy po rostawieniu wojsk, a czary losuje się przed.
Nie widziałem też ostatecznej decyzji czy slaneshowy Rune of Chalenge działa na ITP (cześć mówiła, że tak, część że nie), ale trochę bez sensu bo jak nie szarżuje to jak mam uciekać czymś co nie robi flee (TK)
Co do horrorów to w sumie dosyć ciency wychodzą. Tam ludzie proponują oddziały za 600 pkt. niby fajnie ale poza gift of chaos to w sumie wszystkie czary to magic missile, wystarczy jakiegoś śmiecia rzucić co do końca gry będzie się z nimi trzaskał (przy combatowych zdolnościach hrrorów byle oddział szkieletów starczy i stoimy) nie dając im możliwości rzucenia czaru.
Jak tendencja udziwniania podręczników się utrzymie, to już niue mogę się doczekać 7ed TK
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Zwykły ROC nie działa na ITP więc Slaneshowy chyba tez nie będzie.
Apropo demonów w oddziałach.Avian pisze:Nothing problematic with being a monster and a character ruleswise (even if page 7 would somehow have you believe otherwise). Indeed, an Orc Warboss on a boar is a cavalry character, but he can still join units, because he is a character. It would be the same with characters who are monsters.
I really feel that one person's (incorrect) interpretation of a rule has been blown out of all proportion here.
A to maj propozycja :
Bloodthihrster
firestorm blade immortal fury armour of khorne
razem 515
herald of tzeentch 165
winged horror
flames
ten sam herald w tej konfiguracji 165
Herald nurgla sztandarowy z baner of unholy victory 240 -2 do casta
spell breakers
slaim trial
core
14 plaguebeares 198
fcg
icon of eternal virulence
120 horrory
120 horrory
3 x 5 furrii 180
3 ślimaki 300
5 x flamery 175
mam 9 kosci magii i 7 do dispela
w sumie 2228
Bloodthihrster
firestorm blade immortal fury armour of khorne
razem 515
herald of tzeentch 165
winged horror
flames
ten sam herald w tej konfiguracji 165
Herald nurgla sztandarowy z baner of unholy victory 240 -2 do casta
spell breakers
slaim trial
core
14 plaguebeares 198
fcg
icon of eternal virulence
120 horrory
120 horrory
3 x 5 furrii 180
3 ślimaki 300
5 x flamery 175
mam 9 kosci magii i 7 do dispela
w sumie 2228
Podobno tylko heraldzi tzeentcha mogą nosić spellbreakery, i nei masz blue scribes !! 81 pkt, to co zabiera kostki i co turę może sobie wybrać jakikolwiek z podstawowych lorów i rzucić losowy czar jako bound spell.
Nom Trzeba by było tym zagrać żeby oszacować co sie sprawdzi w praktyce.
szkoda że nie widać na razie żadnego Herolda Tzeentcha, zwłaszcza że zapowiada się użyteczny :/
Jeszcze 3 tygodnie do spearheada, ja biorę na pewno
Jeszcze 3 tygodnie do spearheada, ja biorę na pewno
no z 1 Atakiem już nie będą tak mordercze . Niech będą miały jeszcze siłe 3 i powinno styknąć. Swoją drogą ten 1 atak to potwierdzona wiadomość?
Kurcze ale chyba demonki się skusze, tyle ze bym musial skombinowac sporo 6 edycyjnych demonetek aby dadac im skrzydelka i mamy ladne furie - nie to co te obecne brzydale.
Kurcze ale chyba demonki się skusze, tyle ze bym musial skombinowac sporo 6 edycyjnych demonetek aby dadac im skrzydelka i mamy ladne furie - nie to co te obecne brzydale.
ja tam kompletnie nie znam sie na tej armi ale postanowilem zbierac i spearheada tez juz zamowilem
One Herald in the Army can be upgraded to a Battle Standard Bearer for +25 points. This BSB may then take one of the special Army Battle Standards for the following costs, in addition to his (up to) 50-pts worth of Daemonic Gifts.
The Standard of Chaos Glory- 125 pts
All Daemons within 12-inches become Stubborn (they may use their unmodified Leadership value when taking their Instability tests, regardless of how badly they lost a combat by).
The Standard of Hellfire- 100 pts
During any friendly Magic Phase, you may unleash the Power Level-5 Bound Spell in this banner. Unless dispelled, all enemy units within 12-inches take D6 Strength 6 hits, even if they are already in combat.
The Great Icon of Despair- 75 pts * IIRC *
All enemy units within 12-inches suffer a -2 penalty to their Leadership.
The Banner of Unholy Victory- 50 pts (can't recall 100%)
Add +D3 to your Combat Resolution score during each round of combat (that the banner-carrying model is in, of course).
The Great Standard of Sundering- 50 pts
(actual): After deployment, but before rolling for the 1st turn, choose a Lore of Magic. All Wizards suffer a -2 Penalty to cast spells from that chosen Lore. In addition, spells cast from the Lore of Light will miscast on a double 1, 2, or 3 (instead of the normal double 1 only).
Ale tylko jeden atak ;/ i ws3 na polowanie na magów sie w tym wypadku nie nadają zbytnio ;/ Jedynie maszyny i to nie dwarficikie.Piotrek pisze:furie maja siły 4 !