cały czas kombinuje nad Dragon Magem w rozpiskach ponizej 2k, oto w miare swierzy pomysł (podobna wersje testowałem na 1650, tyle ze tam wszedł jeszcze BSB z BB )
1500 Pts - High Elves Army
1 Dragon Mage @ 435 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Fire
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
Dragon: Sun [250]
10 Archers @ 110 Pts
Longbow
5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
5 Silver Helms @ 123 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician
1 Lion Chariot @ 140 Pts
5 Dragon Princes @ 195 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Ellyrion [15]
6 Dragon Princes @ 230 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [20]
1 Great Eagles @ 50 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 38
Total Army Cost: 1498
rozpiska oczywiscie ofensywna.
Skrole zrzucam w max 2-3 turze i mag moze spokojnie leciec na tyły wroga terroryzowac i panikowac. Czasem wejdzie mu jakis czar (6-7 PD na ture) - szczegolnie przeciw armiom na jednym caddim.
lucznicy i RBT do pozbywania sie lekkich oddziałów lub maszyn przeciwnika.
RBT potrafi rownież rozwiazac problem czołgu (3 rany i czolg juz nie az tak grozny), bo orły powtrzymuja ST jedynie na 2-3 tury.
co o tym myslicie?
HE - 1500
- Szrederator
- Chuck Norris
Hmm może lepiej bybyło jak byłby jeszcze caddy a dragon magowi dać RoF, ale żeby mieć p. na niego musiał byś usunąć jednych sh i zamienić lion na tirnanoc/opciąć magiczne bannery u dp.Ale, rozpiska całkiem fajna masz dużo jazdy i siejący strach lwi rydwan , który nie jest tylko od tego żeby zadać impakty jak tirnanoc .
rozmyślalem nad DM też, ale dochodze do wniosku, że jak już go brać to ze względu na smoka i 2 scrolle, cóż troszke marnowanie punktów ale tutaj Asassello masz to dodatkwe 45pkt, np. na upgrejdowanie jednych SH na DP z muzykiem i nie przejmować się chopkiem na smoku i lecieć do walki, znaczy z rozmysem, ściaga szeregi i z kawą moze już namieszać
wiem ze te 45 pkt zawsze jest ostatnio grałem wlasnie nim jako caddim, ale on rzadko wchodzil do walki (ubic maga potrafi nawet goblin, wiec trzeba byc ostroznym) - wiec moze cos sie rzucic uda w ciagu bitwy.
a drugim powodem jest to ze nie mam trzeciego oddziału DP.. a ja nie lubie proksowac
a drugim powodem jest to ze nie mam trzeciego oddziału DP.. a ja nie lubie proksowac
ale wlasnie mi chodzi aby nim do walki, magiem sie nie przejmowac jak wykorzysta scrolle zginie to zginie, trudno, lepiej aby cos go zastrzelilo, CR na nasza korzysc, a tabelka MR jest ciekawa . OCzywiscie to wersja hardcorowa, no ale ten drugi argument jest bardzo przekonywujący
orzeł to jedna z najlepszych jednostek w HE, chciałbym miec ze 2 w armii... ale realia turniejowe zmuszaja mnie do posiadania cos z wieksza siła (czyli RBT).
a co w tej rozpisce jest zamieszane? - 5-6 szybkich oddziałów do walki - minimum corów (bo trzeba jakies miec).. no i funkcjonalne rary
pozdrawiam
a co w tej rozpisce jest zamieszane? - 5-6 szybkich oddziałów do walki - minimum corów (bo trzeba jakies miec).. no i funkcjonalne rary
pozdrawiam