HE - 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

HE - 1500

Post autor: Asassello »

cały czas kombinuje nad Dragon Magem w rozpiskach ponizej 2k, oto w miare swierzy pomysł (podobna wersje testowałem na 1650, tyle ze tam wszedł jeszcze BSB z BB ;) )

1500 Pts - High Elves Army

1 Dragon Mage @ 435 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Fire
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
Dragon: Sun [250]

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

5 Silver Helms @ 115 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield

5 Silver Helms @ 123 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician

1 Lion Chariot @ 140 Pts

5 Dragon Princes @ 195 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Ellyrion [15]

6 Dragon Princes @ 230 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [20]

1 Great Eagles @ 50 Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 38
Total Army Cost: 1498

rozpiska oczywiscie ofensywna. :)
Skrole zrzucam w max 2-3 turze i mag moze spokojnie leciec na tyły wroga terroryzowac i panikowac. Czasem wejdzie mu jakis czar (6-7 PD na ture) - szczegolnie przeciw armiom na jednym caddim.

lucznicy i RBT do pozbywania sie lekkich oddziałów lub maszyn przeciwnika.
RBT potrafi rownież rozwiazac problem czołgu (3 rany i czolg juz nie az tak grozny), bo orły powtrzymuja ST jedynie na 2-3 tury.

co o tym myslicie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

Hmm może lepiej bybyło jak byłby jeszcze caddy a dragon magowi dać RoF, ale żeby mieć p. na niego musiał byś usunąć jednych sh i zamienić lion na tirnanoc/opciąć magiczne bannery u dp.Ale, rozpiska całkiem fajna masz dużo jazdy i siejący strach lwi rydwan :lol2: , który nie jest tylko od tego żeby zadać impakty jak tirnanoc :roll: .

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

rozmyślalem nad DM też, ale dochodze do wniosku, że jak już go brać to ze względu na smoka i 2 scrolle, cóż troszke marnowanie punktów ale tutaj Asassello masz to dodatkwe 45pkt, np. na upgrejdowanie jednych SH na DP z muzykiem i nie przejmować się chopkiem na smoku i lecieć do walki, znaczy z rozmysem, ściaga szeregi i z kawą moze już namieszać :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

wiem ze te 45 pkt zawsze jest :) ostatnio grałem wlasnie nim jako caddim, ale on rzadko wchodzil do walki (ubic maga potrafi nawet goblin, wiec trzeba byc ostroznym) - wiec moze cos sie rzucic uda w ciagu bitwy.

a drugim powodem jest to ze nie mam trzeciego oddziału DP.. a ja nie lubie proksowac :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ale wlasnie mi chodzi aby nim do walki, magiem sie nie przejmowac jak wykorzysta scrolle :P zginie to zginie, trudno, lepiej aby cos go zastrzelilo, CR na nasza korzysc, a tabelka MR jest ciekawa ;) . OCzywiscie to wersja hardcorowa, no ale ten drugi argument jest bardzo przekonywujący :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
HEadi
Wałkarz

Post autor: HEadi »

Spoko rozpa.Ale bardzo zmieszana zamiast orła dodałbym 4 łuczników za 48 pkt.Ale spoko.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

orzeł to jedna z najlepszych jednostek w HE, chciałbym miec ze 2 w armii... ale realia turniejowe zmuszaja mnie do posiadania cos z wieksza siła (czyli RBT).

a co w tej rozpisce jest zamieszane? - 5-6 szybkich oddziałów do walki - minimum corów (bo trzeba jakies miec).. no i funkcjonalne rary :)

pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ