TK HLP 2250
TK HLP 2250
TOMB KINGS 2250 PTS
Liche High Priest - 340 pts
Hierophant, Golden Ankhra, Cloak of the Dunes,
Neferra's Plaques of Mighty Incantations
Liche Priest - 173 pts
Hieratic Jar, Dispel Scroll,
;Skeletal Steed
Liche Priest - 140 pts
Dispel Scroll
Tomb Prince - 154 pts
General, Brooch of the Great Desert,
Collar of Shapesh, Great Weapon
-Prince w TG (nie marnuje inkantacji)
20 Skeletons - 180 pts
Bow, Champion, Standard
15 Skeleton Heavy Horseman - 300 pts
FCG (war Banner)
Tomb Swarm - 45 pts
5 Carrion - 120 pts
19 Tomb Guards - 292 pts
Champion, Standard (Icon of Rakaph)
Tomb Scorpion - 85 pts
Tomb Scorpion - 85 pts
Bone Giant - 225 pts
Great Weapon
SS Catapult - 110 pts
Skulls of the Foe
Total Cost: 2249 pts
Power Dice: 2, Dispel Dice: 6, 3xDS
Models in Army: 71
Niby mało mnie... Najbardziej brak mi wsparcia w postaci lekkiej kawy/chariotów (kawa wchodzi na 2500), ale dzięki dużej ilości magii armia jest bardzo mobilna, więc raczej nie boję się fastów itp. Armia jest właściwie ofensywna - wszystko na maksa do przodu - powoli wlecze się tylko kloc szkieli z dwoma liczami rzucając czary na katapultę. Dzięki 18" zasięgu i lataniu dużego licza mogę rzucać inkantacje gdziekolwiek. Fajne i daje radę nawet. No tylko brak tej lekkiej kawy ;/
King mi się znudził, a tym zawsze przebiję się magią ^^
Gdybym miał punkty to bym wrzucił staff of ravening, ale znikąd nie wezmę...
Liche High Priest - 340 pts
Hierophant, Golden Ankhra, Cloak of the Dunes,
Neferra's Plaques of Mighty Incantations
Liche Priest - 173 pts
Hieratic Jar, Dispel Scroll,
;Skeletal Steed
Liche Priest - 140 pts
Dispel Scroll
Tomb Prince - 154 pts
General, Brooch of the Great Desert,
Collar of Shapesh, Great Weapon
-Prince w TG (nie marnuje inkantacji)
20 Skeletons - 180 pts
Bow, Champion, Standard
15 Skeleton Heavy Horseman - 300 pts
FCG (war Banner)
Tomb Swarm - 45 pts
5 Carrion - 120 pts
19 Tomb Guards - 292 pts
Champion, Standard (Icon of Rakaph)
Tomb Scorpion - 85 pts
Tomb Scorpion - 85 pts
Bone Giant - 225 pts
Great Weapon
SS Catapult - 110 pts
Skulls of the Foe
Total Cost: 2249 pts
Power Dice: 2, Dispel Dice: 6, 3xDS
Models in Army: 71
Niby mało mnie... Najbardziej brak mi wsparcia w postaci lekkiej kawy/chariotów (kawa wchodzi na 2500), ale dzięki dużej ilości magii armia jest bardzo mobilna, więc raczej nie boję się fastów itp. Armia jest właściwie ofensywna - wszystko na maksa do przodu - powoli wlecze się tylko kloc szkieli z dwoma liczami rzucając czary na katapultę. Dzięki 18" zasięgu i lataniu dużego licza mogę rzucać inkantacje gdziekolwiek. Fajne i daje radę nawet. No tylko brak tej lekkiej kawy ;/
King mi się znudził, a tym zawsze przebiję się magią ^^
Gdybym miał punkty to bym wrzucił staff of ravening, ale znikąd nie wezmę...
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Tylko ze twojemu Princowi brakuje warda (z collara liczy sie nadal CR) , duzej liczce HJ ,
Duzej liczce nie potrzeba warda, lepiej dac jej collara (zawsze daje chodz od roku nie rzucałem nią zadnego save'a) bo ona nie ma walczyc, a conajwyzej moze oberwac jakis strzał z katapy z rozrzutu lub z pechowego strzału z łuków. Jak dojdzie do walki to i tak masz pozamiatane. Po za tym bardzo mocna rozpa
Duzej liczce nie potrzeba warda, lepiej dac jej collara (zawsze daje chodz od roku nie rzucałem nią zadnego save'a) bo ona nie ma walczyc, a conajwyzej moze oberwac jakis strzał z katapy z rozrzutu lub z pechowego strzału z łuków. Jak dojdzie do walki to i tak masz pozamiatane. Po za tym bardzo mocna rozpa
Z tym collarem to niegłupi pomysł, ale najpierw muszę spróbować, bo często na polu bitwy przeciwnik może sobie najpierw ze strzelania/magii zdjąć oddział na który licz przerzuca, a potem jego. Teraz czuję się pewniej poprostu. Aczkolwiek pomysł dobry, wart przetestowania.
Przerzuty na liczu to super sprawa, HJ jest jednorazowy i może zmienić jedną ważną rzecz, ale w perspektywie bitwy mniej się opłaca, bo co za różnica HJ na 2 czy 3 kościach? Zwłaszcza przy takiej magii.
Przerzuty na liczu to super sprawa, HJ jest jednorazowy i może zmienić jedną ważną rzecz, ale w perspektywie bitwy mniej się opłaca, bo co za różnica HJ na 2 czy 3 kościach? Zwłaszcza przy takiej magii.
zmienil bym opcje na herosach, ja sam ostatnio na hlp skladalem na 2 lopach, bo jak dla mnie z taka iloscia magii to defens bo inaczej tej agii nie wykorzystasz... poza tym dodalbym kilku tg
no i za duzo lucznikow w jednym oddziale
no i za duzo lucznikow w jednym oddziale
Na 2 klopach średnio mi się sprawdza gra. Gigant jest o tyle fajny, że przy takiej magii on daleko szarżuje i często na flanki. Klop nie mogę upilnować jakoś. Możesz Shino wkleić swój pomysł na defens? ? Interesuje mnie układ speciali/core'ów.
Co do łuczników - to rzadko ich rozwijam do strzelania. Oni najczęściej trzymają magów i mogą nawet przyjąć na klatę z leczeniem jakiś oddział. Wszystko zależy od przeciwnika. TG owszem - wiecej by się przydało. Tylko punktów brak ^^
Co do łuczników - to rzadko ich rozwijam do strzelania. Oni najczęściej trzymają magów i mogą nawet przyjąć na klatę z leczeniem jakiś oddział. Wszystko zależy od przeciwnika. TG owszem - wiecej by się przydało. Tylko punktów brak ^^
Mnie brakuje wlasnie chariotow albo chociaz lekkiej kawy
Ciężka kawa musi mieć jak najwięcej CR - na tym polega pomysł na tą jednostkę: fear-outnumber. Sprawdza się bardzo dobrze.
Szczurek, ja jestem ogromnym fanem lekkiej kawy, ale punktów znikąd ^^ Natomiast z tym co mam i tak jest ok. Zakopuję się tylko na defensy i przy takiej magii szarżuję wszystkim właściwie na 360 stopni, więc wsparcie o ile by się przydało, o tyle nie jest wymagane. No i nie mam rozrzuconych punktów po całym stole.
Szczurek, ja jestem ogromnym fanem lekkiej kawy, ale punktów znikąd ^^ Natomiast z tym co mam i tak jest ok. Zakopuję się tylko na defensy i przy takiej magii szarżuję wszystkim właściwie na 360 stopni, więc wsparcie o ile by się przydało, o tyle nie jest wymagane. No i nie mam rozrzuconych punktów po całym stole.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Izo ta jedna kostka na HJ wlasnie ma olbrzymie znaczenie, a jeszcze wieksze znaczenie ma to ze rzuca to LATAJĄCA liczka ktora moze byc wszedzie.
Nie wiem czy jest sens ukazywania mojej rozpy na forum gdyz sie niewiele zmienilo od DMP no ale zaraz zapodam dla porownania
Nie wiem czy jest sens ukazywania mojej rozpy na forum gdyz sie niewiele zmienilo od DMP no ale zaraz zapodam dla porownania