TK HLP 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

TK HLP 2250

Post autor: Izo »

TOMB KINGS 2250 PTS

Liche High Priest - 340 pts
Hierophant, Golden Ankhra, Cloak of the Dunes,
Neferra's Plaques of Mighty Incantations

Liche Priest - 173 pts
Hieratic Jar, Dispel Scroll,
;Skeletal Steed

Liche Priest - 140 pts
Dispel Scroll

Tomb Prince - 154 pts
General, Brooch of the Great Desert,
Collar of Shapesh, Great Weapon

-Prince w TG (nie marnuje inkantacji)

20 Skeletons - 180 pts
Bow, Champion, Standard

15 Skeleton Heavy Horseman - 300 pts
FCG (war Banner)

Tomb Swarm - 45 pts

5 Carrion - 120 pts

19 Tomb Guards - 292 pts
Champion, Standard (Icon of Rakaph)

Tomb Scorpion - 85 pts

Tomb Scorpion - 85 pts

Bone Giant - 225 pts
Great Weapon

SS Catapult - 110 pts
Skulls of the Foe

Total Cost: 2249 pts

Power Dice: 2, Dispel Dice: 6, 3xDS

Models in Army: 71

Niby mało mnie... Najbardziej brak mi wsparcia w postaci lekkiej kawy/chariotów (kawa wchodzi na 2500), ale dzięki dużej ilości magii armia jest bardzo mobilna, więc raczej nie boję się fastów itp. Armia jest właściwie ofensywna - wszystko na maksa do przodu - powoli wlecze się tylko kloc szkieli z dwoma liczami rzucając czary na katapultę. Dzięki 18" zasięgu i lataniu dużego licza mogę rzucać inkantacje gdziekolwiek. Fajne i daje radę nawet. No tylko brak tej lekkiej kawy ;/
King mi się znudził, a tym zawsze przebiję się magią ^^
Gdybym miał punkty to bym wrzucił staff of ravening, ale znikąd nie wezmę...

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Najleprza rozpika TK jaka dotąd widzialem.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Wow, dzięki ^^

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Tylko ze twojemu Princowi brakuje warda (z collara liczy sie nadal CR) , duzej liczce HJ ,
Duzej liczce nie potrzeba warda, lepiej dac jej collara (zawsze daje chodz od roku nie rzucałem nią zadnego save'a) bo ona nie ma walczyc, a conajwyzej moze oberwac jakis strzał z katapy z rozrzutu lub z pechowego strzału z łuków. Jak dojdzie do walki to i tak masz pozamiatane. Po za tym bardzo mocna rozpa :)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Z tym collarem to niegłupi pomysł, ale najpierw muszę spróbować, bo często na polu bitwy przeciwnik może sobie najpierw ze strzelania/magii zdjąć oddział na który licz przerzuca, a potem jego. Teraz czuję się pewniej poprostu. Aczkolwiek pomysł dobry, wart przetestowania.
Przerzuty na liczu to super sprawa, HJ jest jednorazowy i może zmienić jedną ważną rzecz, ale w perspektywie bitwy mniej się opłaca, bo co za różnica HJ na 2 czy 3 kościach? Zwłaszcza przy takiej magii.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zmienil bym opcje na herosach, ja sam ostatnio na hlp skladalem na 2 lopach, bo jak dla mnie z taka iloscia magii to defens bo inaczej tej agii nie wykorzystasz... poza tym dodalbym kilku tg
no i za duzo lucznikow w jednym oddziale

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Na 2 klopach średnio mi się sprawdza gra. Gigant jest o tyle fajny, że przy takiej magii on daleko szarżuje i często na flanki. Klop nie mogę upilnować jakoś. Możesz Shino wkleić swój pomysł na defens? ? Interesuje mnie układ speciali/core'ów.

Co do łuczników - to rzadko ich rozwijam do strzelania. Oni najczęściej trzymają magów i mogą nawet przyjąć na klatę z leczeniem jakiś oddział. Wszystko zależy od przeciwnika. TG owszem - wiecej by się przydało. Tylko punktów brak ^^

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie brakuje wlasnie chariotow albo chociaz lekkiej kawy :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

allen
Pseudoklimaciarz

Post autor: allen »

a nie lepszy na ciezkiej kawie banner of undaing legion??
nie gralem ciezka wiec to tylko pytanie pogladowe:)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Ciężka kawa musi mieć jak najwięcej CR - na tym polega pomysł na tą jednostkę: fear-outnumber. Sprawdza się bardzo dobrze.

Szczurek, ja jestem ogromnym fanem lekkiej kawy, ale punktów znikąd ^^ Natomiast z tym co mam i tak jest ok. Zakopuję się tylko na defensy i przy takiej magii szarżuję wszystkim właściwie na 360 stopni, więc wsparcie o ile by się przydało, o tyle nie jest wymagane. No i nie mam rozrzuconych punktów po całym stole.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Izo ta jedna kostka na HJ wlasnie ma olbrzymie znaczenie, a jeszcze wieksze znaczenie ma to ze rzuca to LATAJĄCA liczka :D ktora moze byc wszedzie. ;)

Nie wiem czy jest sens ukazywania mojej rozpy na forum gdyz sie niewiele zmienilo od DMP no ale ;) zaraz zapodam dla porownania ;)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Dlatego też wsadziłem na konia to bydle z HJ-em ^^

ODPOWIEDZ