Nadciągają Hordy Chaosu :)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

tez tak sądziłem, ale errata ma (podobno) wywalić 'daemonic units' z hoc i zamiast nich wstawić zmienione demony, aż do wyjścia nowego hoc.

Awatar użytkownika
yarma
Chuck Norris

Post autor: yarma »

no to niefajnie. skrimery - moje ulubione jednostki od kiedy wyszła Horda do 6ed. maja teraz 3 tafa, 3 siły i jeden atak. Dyski - 3 tafa, 3 siły i jeden atak. No i patrząc na heralda Tzeentcha 3 siły i 3 tafa :) aż się boję co zrobią z moim tęczowym chaosem....

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

ja bym zostawil stare.

Lepiej zrobic to porzadnie kilka miesiecy pozniej niz wkrecac graczy w kupno oddzialow ktore niewiadomo czy beda dozwolone w nowej ksiedze. Wystarczy zeby dozwoli furie w specialach wiadomo ze ludzie beda wystawiali ich maksymalna ilosc a w ksiedze niespodzianka znowu 0-1 i albo masz kupe niepotrzebnych modeli albo zaczynasz zbierac DL

Specialnie sie nie zdziwie jak nowe demony z WD beda mialy daemonic sava zamiast true warda. Bardzo ciekawy jestem jak rozwiaza sprawe bohaterow i ich magi.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

yarma pisze:maja teraz 3 tafa, 3 siły i jeden atak
i d3 S5 slashing atack dla każdej jednostki nad którą przeleci :roll:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

MUKER pisze:
yarma pisze:maja teraz 3 tafa, 3 siły i jeden atak
i d3 S5 slashing atack dla każdej jednostki nad którą przeleci :roll:
jest tylko jeden hit z S5... co prawda wbijany w kazdy oddzial nad ktorym sie przeleci i oficjalnie dopuszczono ruch 'zig-zag' ale z myslalecym graczem duzoto nie zrobi... bo jednak gdzies wyladowac trzeba, a statystyki o ktorych pisal Yarma IMO calkowicie zabily ta jednostke...

Awatar użytkownika
yarma
Chuck Norris

Post autor: yarma »

@Thurion
A jednak coś może sie da z tych skrimerów zrobić. 4 piątki skrimerów, 2 szóstki flamerów, 3 oddziały horrorów, 4 heraldów tzeentcha + jakieś dwa regimenty furii i chyba coś jeszcze wejdze. Robisz taką młóckę ruchowo-magiczno-ostrzałową, że wióry lecą. Lekkie zingnorowanie tych plewów przez przeciwnika i w każdej fazie (ruch, magia, strzelanie i nawet combat częściowo) przeciwnik ma straszne straty. Przy dobrze wykorzystanym zigzagu, i, co najwazniejsze, miejscu na lądowanie przeciwnik moze dostać i z 40 autohitów z siłą5. z 7 magicznych strzałek d6+1,d6+1, jakiś jeden duży pocisk i na dokładke 12d6 pocisków od flamerów. wszystko okraszone krosfajerem na furiach, albo nawet na samych skrimerach. Taką chorą wizję mieliśmy dzisiaj z boginsem :)
A po jednym porządnym nalocie miejsce na lądowane się znajdzie :)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

wszystko fajnie tylko ze na dokladke dostaje nie 12d6 pociskow od flamerow tylko 16d6 bo heralda tez to mozna dac :) A tak na serio to problemem jest zasieg.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

te demony wydaja siestrasznie pokrecone, niezrownowazone, wrecz zle testowane, poczekam miecha jeszcze ale tak jak o VC bylem w miare spokojny tak ta armia napawa mnie wielkim niepokojem.

Awatar użytkownika
Meekee
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Meekee »

Sprawa wygląda tak, że za miesiąc lub dwa w nowym WD bedzie lista tymczasowa dla mortali, a będzie tam według plotek:
LORD
Lord of Chaos
Exalted Sorcerer
Daemon Prince

HERO
Exalted Champion
Aspiring Champion
Sorcerer

CORE
Cultists
Marauders
Chaos Warriors (cheaper)
Marauder Horsemen
Warhounds

SPECIAL
Chaos Chariots (cheaper)
Knights
(flayerkin berserkers)*
(mutants)*

RARE
Spawn
Chaos Giant
Hellcannon

*may not be
W zamierzeniu jest tak, by można było łączyć to z beast units, ale z jednostkami z armii DoCH już nie (nie będzie czegoś takiego jak daemonic units w zależności od generała)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

trzeba szybko znalezc malarza do demonow... :P :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

spoko jak to bedzie nedza to bede na ls sie upiral zeby zrobic house rule batlowe, zeby hoch dzialalo na starych zasadach. Bardzo nie chcialbym eliminowac jednej armii na pol roku. ale to zalezy od grywalnosci hord z wd :) (jak beda grywalne ale nie przepakowane to ok :> )

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

ja myślę ze jak by to byla alternatywa to można potraktować to jako oddzielna armie

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Uuu, czyli armie nie będą łączone docelowo. Ważne, że Daemon Prince zostanie, przynajmniej do jesieni ^^ Nie było żadnych info co to mutants?

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

niech dadza jednemu oddzialowi mutantow mozliwosc wykupienia mutacji "wingd" i bedzie ok, nawet bez demonow.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

winged terror na chosenach khorna z dodatkowa bronią :):)

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

knightsi w specialu , rydwan tez
kultyści , maruderzy i psiaki
tańsi wojownicy
hmm cos czuje ze nareście zobaczymy hordy
kultyści naj bardziej mnie podniecili (czuje milion konwersi)

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Może dadzą herosom jakieś dodatkowe latacze (zmutowane ptaszyska albo pegazy :) ) i będzie można się uwijać lotem po stole.
Bez furii cienko widzę tą armię, ale może to zboczenie;)

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

eee, jak nie furie, to maruderzy albo centigory - troche trudniej, bez tragedii jednak.
kultysci ciesza, flayerkini i mutanci(*o ile beda) tez, hellka raduje bardzo - mysle, ze jakos to bedzie.
mialem chwilowo przerzucic sie na demony, ale jak tak dalej pojdzie to moze zostane przu HoC?? :)

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

wracając do kultystów :-) , to wie ktoś czy byli może w poprzednich edycjach. Jak myślicie jakie te jednostki mogą mieć statystyki, i ile punktów mogą kosztować. Może będą coś na wzór goblinów tylko po co taka jednostka w chaosie jak będzie wlokła się na samym końcu. No chyba że coś zmienią w taktyce w końcu potanieją warriorzy(podobno) , to może i będzie możliwy do zrobienia jakiś defens.
Może kultyści będą mogli wykonywać modły i przyzywać demoniczne pomioty albo będą śmigali czarami na podobnych zasadach co horrory z nowych DL.
Co wy o tym myślicie , jakie może ta jednostka mieć zastosowanie w tej chaotycznej armii.
Wiem że trochę za wcześniej na takie gadanie ale i tak nie ma nic lepszego do zrobienia .
(a demony śmierdzą)

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

w samym chaosie kultisci byli ostatnio w 3 ed.

Zablokowany