Pytania o DL - kwestie do uściślenia
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
jak najbardziej sie z tym zgadzam... dodalbym, ze mozna miec tez jeden rodzaj broni. W torment bladzie jest napisane, ze jest to hand weapon mimo bycia giftem... wydaje mi sie, ze to samo mozna przyjac dla innych broni magicznychtrikk pisze:Analogicznie do Hauberka zrobiłbym tak, że Giftowe armoury łączą się tylko z juggerem (ew magicznym stuffem bez 'armour' w nazwie, biorąc na logikę)

żeby nie było. Upieram się przy tym by magiczne pancerze traktowane były jako coś, czego nie da się z czymś połączyć, bo coś zastępują. Dajmy na to, bloody hauberka uznano za płytówę, nie można go połączyć z H.A czy z L.A z czym się w pełni zgadzam. Przydałoby się tylko konsekwentnie tego trzymać i podobnie uznać armour of khorne... za właśnie jakieś "coś"w w stylu H.A...
To że zastępuje jakieś inne pancerze wydaje się rozsądnym rozwiązaniem. A co z łączeniem i "kombinowaniem" sava ?? na mój gust jeśli nie ma o tym wzmianki to nie można, bo co innego, jak coś dodaje +ileś tam do sava (jak np. Quetzl), a co innego jak coś daje jakiegoś sava.Morrok pisze:żeby nie było. Upieram się przy tym by magiczne pancerze traktowane były jako coś, czego nie da się z czymś połączyć, bo coś zastępują. Dajmy na to, bloody hauberka uznano za płytówę, nie można go połączyć z H.A czy z L.A z czym się w pełni zgadzam. Przydałoby się tylko konsekwentnie tego trzymać i podobnie uznać armour of khorne... za właśnie jakieś "coś"w w stylu H.A...
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
no wiec Armour of Khorne daje save na 3+ natomiast jugger dodaje ci +3 do sava.. nie widze problemu, nawet idac twoim tokiem rozumowaniaScimitar pisze:na mój gust jeśli nie ma o tym wzmianki to nie można, bo co innego, jak coś dodaje +ileś tam do sava (jak np. Quetzl), a co innego jak coś daje jakiegoś sava.

Dobra ja nadal nie dostrzegam tej subtelnej różnicy między HA a Juggernautem....
Ale z innej beczki, czy Herald Tzeentcha z Master of Sorcery będzie znał wszystkie czaty z Lore o Tzeentch jeśli tak owy wybierze?? No i czy sceamersy z chariotu maja Slashing Attack?
Ale z innej beczki, czy Herald Tzeentcha z Master of Sorcery będzie znał wszystkie czaty z Lore o Tzeentch jeśli tak owy wybierze?? No i czy sceamersy z chariotu maja Slashing Attack?
Koń daje Ci +1 do sejwa. Koń oladrowany (według Sienkiewicza, polskiego tłumacza warhammerów i całej reszty ignorantów - "w kropierzu") daje Ci +2 do sejwa. Superpancerny koń zwany juggernautem daje Ci +4 do sejwa. Znaczy, jeśli nawet jeździsz na nim nago, masz za samego "konia" 3+.Moczul pisze:Dobra ja nadal nie dostrzegam tej subtelnej różnicy między HA a Juggernautem....
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Tomash pisze:Koń daje Ci +1 do sejwa. Koń oladrowany (według Sienkiewicza, polskiego tłumacza warhammerów i całej reszty ignorantów - "w kropierzu") daje Ci +2 do sejwa. Superpancerny koń zwany juggernautem daje Ci +4 do sejwa. Znaczy, jeśli nawet jeździsz na nim nago, masz za samego "konia" 3+.Moczul pisze:Dobra ja nadal nie dostrzegam tej subtelnej różnicy między HA a Juggernautem....
Chodziło mi o to, że kilka osób uważa, że Armour o Khorne łączy sie z Juggernautem ale już z HA u Bloodzia nie. I dlatego nie potrafię wychwycić tej subtelnej różnicy...
nie. nie masz, ze must choose tylko may choose instead. Wynika z tego, ze moge nie wybierac innego lore'a zamiast teczowegoataman pisze:bzduraShino pisze:1) tak![]()
herald tzeentcha ani nikt inny nie moze wybrac z Master of Sorcery lora tzeentcha - umiejetnosc ta dotyczy jedynie lorow z rulebooka.
gwoli scislosci daje +3 i masz 4+ saveSuperpancerny koń zwany juggernautem daje Ci +4 do sejwa. Znaczy, jeśli nawet jeździsz na nim nago, masz za samego "konia" 3+.

armour of khorne mozna uznac jak nazwa wskazuje jako armour... juggera juz nieChodziło mi o to, że kilka osób uważa, że Armour o Khorne łączy sie z Juggernautem ale już z HA u Bloodzia nie. I dlatego nie potrafię wychwycić tej subtelnej różnicy...

Bo wychodzą z założenia, że Armour of Khorne i Heavy Armour to zbroje więc dwóch na raz nosić się nie da, a z drugiej strony Jugger jest substytutem konia, a konie się na siebie nie zakłada, a co najwyżej na nim siada czemu zbroja jakoś specjalnie nie przeszkadza.Moczul pisze:Chodziło mi o to, że kilka osób uważa, że Armour o Khorne łączy sie z Juggernautem ale już z HA u Bloodzia nie. I dlatego nie potrafię wychwycić tej subtelnej różnicy...

A licky boom boom down!!!
IMHO Wasze eksplanacje nie mają żadnego umocowania w zasadach, nigdzie nie jest napisane, że Armour of Khorne jest zbroją(LA, HA, FPL, CHA) lub zastępuje zbroję, czy że nie może być łączona z innym savem.
Idąc waszym tokiem rozumowania trzeba by zabronić łączenia Firestorm Blade z Axe of Khorne, Etherblade z Torment Blade czy w końcu flaila GUO z Balesword.
Gdyby taka była intencja autora na pewno wspomniał by o tym...
Idąc waszym tokiem rozumowania trzeba by zabronić łączenia Firestorm Blade z Axe of Khorne, Etherblade z Torment Blade czy w końcu flaila GUO z Balesword.
Gdyby taka była intencja autora na pewno wspomniał by o tym...