Wampiry 2250 pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Wampiry 2250 pkt

Post autor: Morgon82 »

Witam! Chciałbym zaprezentować moją rozpiskę, w zasadzie choćby dlatego by pokazać coś innego niż 3x ghule lub wagony BK. Nie jest to najsilniejsza rozpiska i nie było moim celem takowej tworzyć, a jedynie taką by grało się ciekawie i przyjemnie, a mój przeciwnik na jej widok nie zadawał sobie pytania "dlaczego ja musze z tym grac?" :wink: No to zaczynamy:

Vampire Lord (Master of Black Arts, Dark Acolyte, Avatar of Death - GW, Crown of Damned, Cadaverous Cuirass, Helm of Commandment) 385

Vampire (BSB, SoM, Flayed Hauberk, Talisman of Lycni, Dark Acolyte, Lord of the Dead) 220

Necromancer in Corpse Cart (2x Dispel Scroll, One Spell, Balefire) 205

20 Skeletons (FCG, War Banner) 205

10 Skeletons (Musician, Champion) 92

12 Ghouls (Ghast) 104

5 Dire Wolves 40

5 Dire Wolves 40

18 Grave Guards (FCG, Banner of Barrows, GW) 309

3 Spirit Host 195

4 Fell Bats 80

Black Coach 200

Varghulf 175

Casting: 10
Dispel: 6

Silna magia, 2 wieksze klocki, trzeci do dowskrzeszania, jeden mniejszy ghuli, Nekro na Corpsie biega sam jesli wrog niespecjalnie strzela lub dolacza do szkieletow mniejszych lub ghuli jesli sa jakies maszyny. No i do tego troche lekkiego i troche ciezkiego wsparcia. Prosze komentowac :)

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

Daj wiecej GG, a Black Couch za bardzo moze popusuc ci szyki w magi

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

Daj wiecej GG, a Black Couch za bardzo moze popusuc ci szyki w magi

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Blacka bede trzymal z dala od bohaterow, zakladam ze moze mi jedna kostke na faze magii pochlanac, tragedii nie bedzie.

Na GG brakuje punktow, pozatym idealnie sa ustawieni 3x6 wiec musialbym dodac 5 na nastepny szereg - nie bardzo sie oplaca. Maja wystac szarze majac WS wampira a potem beda zabijac :twisted:

Awatar użytkownika
bukake
Pseudoklimaciarz

Post autor: bukake »

ZgnilyChlopiec pisze:Daj wiecej GG, a Black Couch za bardzo moze popusuc ci szyki w magi
:roll:

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Spiryt hosty imo nie potrzebne, juz lepiej dac wszystkie czary na lorda i tak sobie je wtedy stworzysz a tak kosztua 200 punktow - za to mozna wrzucic kolejne baty i 5 bk z hatem.

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Figurek BK nie posiadam. Dlaczego hosty sa niepotrzebne? Pomijajac to ze moge stworzyc nowe zakleciem?

ODPOWIEDZ