Nagrody za ligę.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Przepraszam, że znów się wtrącę, ale wcześniej nie było z tym problemu. Dwa razy przygotowywałem taką listę, kiedy nawet nie było wszystkich wyników dostępnych na necie. Większość nagród dla generałów danej armii mozna przyznać bez problemów, w razie wątpliwości wystarczy przejrzeć wyniki, kto czym grał.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
a w przyszlym sezonie, jak juz bedzie wiadomo kto wygral, przeglosujmy jako nagrode dla zwyciezcy samochod, na ktory zloza sie organizatorzy masterow. zeby mial czym na GTUK pojechacZiemko pisze:No kurde tak byc nie moze , na ten sezon tez powinno tak byc. Mysle ,ze kazdy klub ktory orgniazowal mastera moze te 50 zl przeznaczyc i nie przechlal wsyzstkiego...

Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Ja jestem zdania, ze jesli 40zl starczy, to 40zl.
3 wypasne pucharki + masa dyplomow starczy.
Nie ma co marnowac kasy na jakies raczej kiepskie pucharki dla 17 graczy najlepszymi armiami.
Za Tropik kasy za ten sezon nie bedzie, bo mielismy sytuacje wyjatkowa i wejsciowki zmniejszylismy do 5zl.
3 wypasne pucharki + masa dyplomow starczy.
Nie ma co marnowac kasy na jakies raczej kiepskie pucharki dla 17 graczy najlepszymi armiami.
Za Tropik kasy za ten sezon nie bedzie, bo mielismy sytuacje wyjatkowa i wejsciowki zmniejszylismy do 5zl.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
To możesz rzucić za Marka. i Za nas też.
Sorry, wole dopłacić graczom do porządnego noclegu w schronisku, albo dac im jeść (50 zł = prawie 4 blachy ciasta). Prawo nie działa wstecz. Uchwaliliśmy ok, ale bez żartów...
Sorry, wole dopłacić graczom do porządnego noclegu w schronisku, albo dac im jeść (50 zł = prawie 4 blachy ciasta). Prawo nie działa wstecz. Uchwaliliśmy ok, ale bez żartów...
Szafa jestes naprawde spoko typem , ale widze jednak ze przyslowiowe poznanskie sknerstwo to jednak prawda...
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ziemek, jesteś wporzo ziomek
ale jeśli dla Ciebie sknerstwem jest wydawanie kasy na żarcie i elegancki nocleg dla graczy zamiast na nagrody za ligę, które spokojnie mógłby sfinansowac sponsor, to chyba szwankuje definicja sknerstwa 

jako ze glosowanie w sprawie nagrod juz trwa, mam pare pytan w kwestiach technicznych.
1) kto bedzie zbieral pieniazki?
2) kiedy osrodek ma placic - po glosowaniu kiedy bedzie wiadomo kto organizuje mastera, po odbyciu sie mastera czy jeszcze jakos inaczej?
1) kto bedzie zbieral pieniazki?
2) kiedy osrodek ma placic - po glosowaniu kiedy bedzie wiadomo kto organizuje mastera, po odbyciu sie mastera czy jeszcze jakos inaczej?
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
chyba skoro miejsce za mastera na LL bedzie przyznawane na poczatku sezonu, to analogicznie kasa na poczatku powinna isc.
Mi jest obojetnie , ale moge glosowanie zalozyc.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
ziemko, chcialbym Cie oficjalnie opierdolic 
Ja rozumiem że jako moderator masz prawo inicjatywy i zakładania głosowań, ale założenie glosowania z jakimiś z dupy wyjętymi kwotami bez jakichkolwiek podstaw i dyskusji i opini ze strony członków LL zakrawa o jakis gruby absurd i paradoks.
Proszę o usunięcie głosowania, dajmy sobie kilka dni na ustalenie na jakie opcje chcemy głosować.
Moja propozycja, zeby nie było ze krytykuje niekreatywnie:
Wyznaczyć osobe która zajmie sie nagrodami, zorientuje sie w cenach, ustali jakie pucharki i dyplomy chcemy, oszacuje kwote która nastepnie podzielimy między ilośc asterów i w ten sposób wyznaczymy kwotę do wydania na nagrody.
A nie jakies 10 masterów razy 100 złotych - na co ty chcesz tysiaka wydać?
Tyle

Ja rozumiem że jako moderator masz prawo inicjatywy i zakładania głosowań, ale założenie glosowania z jakimiś z dupy wyjętymi kwotami bez jakichkolwiek podstaw i dyskusji i opini ze strony członków LL zakrawa o jakis gruby absurd i paradoks.
Proszę o usunięcie głosowania, dajmy sobie kilka dni na ustalenie na jakie opcje chcemy głosować.
Moja propozycja, zeby nie było ze krytykuje niekreatywnie:
Wyznaczyć osobe która zajmie sie nagrodami, zorientuje sie w cenach, ustali jakie pucharki i dyplomy chcemy, oszacuje kwote która nastepnie podzielimy między ilośc asterów i w ten sposób wyznaczymy kwotę do wydania na nagrody.
A nie jakies 10 masterów razy 100 złotych - na co ty chcesz tysiaka wydać?
Tyle

Popieram szafe. Chociaz wydaje mi sie ze kwota 50pln (ktora obecnie wygrywa) jest najoptymalniejsza tak na oko, to duzo osob moze wybralo ja tylko ze wzgledu ze byla najnizsza.. a tak by zaglosowalo na np 40 czy 30 zeta.
w zwiazku z tym mozna by najpierw zrobic wycene i potem glosowanie o szerszych mozliwosciach.
w zwiazku z tym mozna by najpierw zrobic wycene i potem glosowanie o szerszych mozliwosciach.