Thorek1300 Pts - Dwarfs Army
1 Runesmith @ 149 Pts
General
Great Weapon
Gromril Armour
Runic Talisman [50]
Master Rune of Challenge
Rune of Spellbreaking
Runic Armour [25]
Master Rune of Gromril
11 Quarrellers @ 137 Pts
Crossbow
Light Armour
Shield
Musician
19 Warriors @ 205 Pts
Heavy Armour
Shield
Standard
Musician
1 Veteran @ [10] Pts
19 Warriors @ 225 Pts
Great Weapon
Heavy Armour
Standard
Musician
1 Veteran @ [10] Pts
1 Bolt Thrower @ 85 Pts
Engineer
Engineering Runes [25]
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Bolt Thrower @ 90 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [50]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 125 Pts
Engineer
Engineering Runes [30]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
1 Engineer @ [15] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0] Pts
Light Armour
Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 73
Total Army Cost: 1301
Czekam na wasze opinie...
Dwarfs Army of Karak Thorn
Dwarfs Army of Karak Thorn
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2008, o 16:15 przez Thorek, łącznie zmieniany 3 razy.
Nastepnym razem obrób rozpe. Pozatym nawet niezłe. ale przydał by sie than z rune of challange.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Hamców nie wstawie bo nie mam figsów, a zresztą katapa sie spłaca jak nic. A z tym Thanem to nie jest zły pomysł, ale troszke szkoda pts na 2 bohatera na tak małe punkty.jak dla mnie rozpa plewna... ja tam jakos thunderrersow zmiescil, hammerersow zamiast jednej katapy i thana BSB z RoGromril, RoResistance i MRoCh ;] i wogole warriorzy sa pleeewni
Wiecej strzelców nie zmieszcze bo thundzi sa strasznie drodzy. A z tym zyrosem to miała być "innowacja" wreszcie cos nowego nie cały czas tylko te organy, bo ostatnio mi sie na turniejach nie sprawdzały, ale skoro wszyscy tak uważacie...taki sobie bo masz tylko jedna dyszke strzelcow.
IMO zyrosem mozna sie pobawic powyzej 2k jak juz masz jedne organy.
Rospa jest idealnie obrobiona... Miała być na 1300pts nie rozumiem w czym problemNastepnym razem obrób rozpe. Pozatym nawet niezłe. ale przydał by sie than z rune of challange.
Zmień Runesmitha.
Wywal tarczę. I bez niej ma save'a na 1+. Zamiast tego daj mu great weapona.
Dodatkowo klocek warriorów z great weaponami nieco mija się z celem.
Mają zbyt mało ataków na starcie a wszystko (nawet gobliny) będzie mogło jeszcze zmniejszyć ich liczbę z save'm na 5+.
W tej rozpisce to maszyny mają zabijać, nie klocki. Klocki mają ustać a w tym lepsi są warriorzy z tarczami i hand weaponami. 2 save'a naprawdę robi dużą różnicę.
Maszyny w specialach nieco zbyt drogie jak na te pkt. Ale to tylko moje odczucie.
Co do wyboru pomiędzy Gyrocopterem a Organkami... Tak naprawdę potencjał ma i jedna i druga maszyna. Gyrocopterem trzeba się nieco bardziej namęczyć ale jest też bardziej pewny niż organki.
Wprawdzie na te punkty też wstawiłbym organki, które ostatnio spisują mi się znakomicie ale widok 2 hitów na artyleryjce przerzuconych na misfire nieco deprymuje
Mają zbyt mało ataków na starcie a wszystko (nawet gobliny) będzie mogło jeszcze zmniejszyć ich liczbę z save'm na 5+.
W tej rozpisce to maszyny mają zabijać, nie klocki. Klocki mają ustać a w tym lepsi są warriorzy z tarczami i hand weaponami. 2 save'a naprawdę robi dużą różnicę.
Maszyny w specialach nieco zbyt drogie jak na te pkt. Ale to tylko moje odczucie.
Co do wyboru pomiędzy Gyrocopterem a Organkami... Tak naprawdę potencjał ma i jedna i druga maszyna. Gyrocopterem trzeba się nieco bardziej namęczyć ale jest też bardziej pewny niż organki.
Wprawdzie na te punkty też wstawiłbym organki, które ostatnio spisują mi się znakomicie ale widok 2 hitów na artyleryjce przerzuconych na misfire nieco deprymuje
Dzieki że mi o tym mówisz, bo juz bym zapomniał. No jasne ze z Szmita trzeba wywalić shielda i dać dwuraka.Wielkie SORRRYYY dla wszystkich którzy musieli czytać te głupotyTorres pisze:Zmień Runesmitha.